#4 Joyce Sombroek vindt dat Laren veerkracht getoond heeft

Na elke speelronde verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Joyce Sombroek

Keepster Joyce Sombroek van Laren werd bij 2-0 achter gewisseld en mocht er weer in bij 2-2. ‘We hebben veerkracht getoond.’

Santi Freixa

Kampong gaf in de slotfase een 2-0 voorsprong uit handen tegen Laren. ‘We gooien in drie minuten alles weg.’

Florian Fuchs

Bloemendaal speelde met 3-3 gelijk tegen Kampong. Bloemendaal had de kansen om er drie punten uit te slepen, zag Fuchs. ‘Als we een beetje slimmer zijn, kunnen we ook winnen.’

Martijn Havenga

De 3-3 was, over de gehele wedstrijd bekeken, terecht, vond Martijn Havenga. ‘Maar als je 3-2 voorstaat moet je hem eigenlijk gewoon binnenslepen op eigen veld. Dus ik baal wel.’

Ginella Zerbo

Ginella Zerbo won met SCHC met 7-1 van Nijmegen. Dat hadden er nog veel meer kunnen zijn. De aanvalster maakte er twee. ‘Ik mocht de strafballen van Caia nemen.’

Valerie Magis

Oranje-Rood kon in het tweede duel van het weekend meer energie leveren dan hdm en trok de wedstrijd naar zich toen. ‘Twee duels in drie dagen is aanslag op je lichaam’

Wouter Brasem

Pinoké was zeer efficiënt in de cirkel en won met 1-4 van hdm. Dat had echter net zo goed andersom kunnen zijn. ‘Negen corners tegen is echt te veel.’

Ruben Versteeg

Hdm kreeg veel kansen en corners tegen Pinoké, maar het lukte de Hagenaars maar niet om te scoren. ‘Dat was niet nodig.’

Thomas Vis

Het verrassende SCHC kon geen vuist maken tegen Oranje-Rood, dat zijn draai weer gevonden heeft. Strafcornerspecialist Thomas Vis: ‘Twee goals in één minuut, dan wordt het lastig.’