Carrousel HK: Amsterdam stunt met aantrekken Sharp

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl.

Bekijk het complete overzicht van de transfers in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Bekijk het complete overzicht van de transfers in de Hoofdklasse Dames.

9 september

Amsterdam stunt op de valreep voor de start van de competitie met het aantrekken van Lachlan Sharp. De 24-jarige international behoorde tot een van de sterren in de Australische ploeg die deze zomer zilver behaalde op de Spelen in Tokio. Sharp is nog niet in Nederland en zal pas over ‘een paar weken’ zijn debuut maken.

Sharp laat in een reactie weten dat hij er naar uit kijkt om bij Amsterdams met zijn twee Australische ploeggenoten Matthew Dawson en Trent Mitton samen te spelen. ‘Ik heb altijd in de hoofdklasse willen spelen. Het is de beste competitie van de wereld’, zegt Sharp.

De zestigvoudig international speelt in de nationale ploeg als aanvallende middenvelder. Coach Alexander Cox is zeer in zijn nopjes met de komst van Shap, die bij de Australische ploeg altijd met nummer 1 speelt. Sharp krijgt bij Amsterdam nummer 19.

Cox: ‘Ik was al blij met onze selectie, maar met Lachlan zijn we sterker geworden. Hij voegt aan ons middenveld offensieve kracht toe door zijn snelheid en zijn uitstekende basistechniek.’

 

Floris van Son namens Canada in duels met Jorrit Croon. Foto: Koen Suyk

30 augustus

Over een kleine twee weken maakt Floris van Son op 29-jarige leeftijd zijn debuut in de Tulp Hoofdklasse Heren. Dat doet de aanvaller in het Amsterdamse Bos bij Hurley. De Bosuilen nemen de international uit Canada over van eersteklasser AMVJ. De kersverse olympiër kwam bij AMVJ nauwelijks in actie door een kruisbandblessure. Daarvoor kwam Van Son, die in bezit is van zowel een Nederlands als een Canadees paspoort, uit voor HIC in de Promotieklasse.

29 augustus

De mannen van SCHC hebben op de valreep voor de start van het nieuwe seizoen nog een versterking in huis gehaald. Ties Klinkhamer komt over van Amsterdam. Klinkhamer maakte afgelopen zondag in de oefenwedstrijd tegen Rotterdam zijn officieuze debuut in Bilthoven en scoorde meteen in het met 2-3 verloren oefenduel.

13 augustus

Na twee seizoenen vertrekt Caspar Dobbelaar bij de mannen van Hurley. Opmerkelijk, want de club uit het Amsterdamse Bos maakte in april nog bekend dat Dobbelaar zijn contract met één jaar heeft verlengd. De voormalig speler van SCHC is echter vanaf komend seizoen op de Klapperboom te vinden: hij gaat namelijk spelen voor Kampong. Ook Kevin Mercurio vertrekt bij de ploeg van Reinoud Wolff. De Fransman komt volgend seizoen in de Promotieklasse uit voor Cartouche.

Coach Wolff verwelkomt Rutger Plat, Moritz Möker, Philip Schippman en Pepijn Wasser bij de Bosuilen. Plat is het broertje van de sinds dit jaar gestopte Victor en komt over van Klein Zwitserland. Wasser is het broertje van de nog altijd bij Hurley-actieve Pim en wordt overgeheveld vanuit de eigen jeugd. Möker (Mannheim) en Schippman (Oostenrijk) zijn buitenlandse versterkingen.

Daarnaast meldt de oefenmeester de terugkeer Siem Schoenaker en Graeme Scott. Het duo was lang geblesseerd en stond afgelopen seizoen niet op de spelerslijst.

13 augustus

Naast het aantrekken van Dobbelaar maakt Kampong de komst van Mats Gruter bekend. De aanvaller viel afgelopen seizoen al een aantal keer in bij de ploeg van Roelant Oltmans en scoorde onder meer het enige doelpunt in de clash tegen Pinoké. Gruter wordt overgeheveld vanuit de eigen jeugd. Dat gebeurt ook met Daan Smits, Tom Verheijen en de tweeling Freek en Julius Schwartz.

Mats Gruter wordt bejubeld bij Kampong na zijn goal tegen Pinoké vorig seizoen. Foto: Koen Suyk

13 augustus

Bij de mannen van Amsterdam heeft trainer Alexander Cox Gilles Wegter en Wietse van Ede doorgeschoven naar het vaandelteam. Zowel Van Ede als Wegter komen uit de eigen jeugd. Wegter won deze zomer nog zilver op het EK-18 in Valencia.

13 augustus

Coach Eric Verboom heeft in de vorm van Max Pastoor een nieuwe speler aangetrokken bij de mannen van Den Bosch. Pastoor komt over van overgangsklasser Zwart-Wit. Rogier van den Boogaard, Floris Verhagen en Kars Schreuders zijn vanaf komend seizoen niet meer te bewonderen aan de Oosterplas. Van den Boogaard keert terug naar eersteklasser Oss. Verhagen gaat in Valkenswaard bij HOD op datzelfde niveau spelen. Schreuders kiest voor een avontuur in de Promotieklasse bij het Tilburgse Were Di.

12 augustus

Na het vertrek van zeven spelers hebben de mannen van HGC deze zomer afscheid genomen van nog twee hockeyers. Thijmen Piket en Douwe Vis spelen aankomend seizoen niet meer op de Roggewoning. Vis vertrekt naar Victoria, dat uitkomt in de Promotieklasse. Piket vertrekt naar Spanje en gaat hockeyen in Bilbao.

Thijmen Piket heeft voorlopig zijn laatste wedstrijd voor HGC gespeeld. Hij vertrekt naar Bilbao. Foto: Willem Vernes

12 augustus

De mannen van SCHC hebben afscheid genomen van Tim Tieleman, Daan Schooleman, Charlie Plompe en Berend van Langeveld. De toekomst van Tieleman en Van Langeveld is nog in het ongewisse. Schoolemann vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar promotieklasser HIC. Plompe komt vanaf komend seizoen uit voor het tweede team van Stichtsche. Coach Gilles van Hesteren heeft Peer Jaspers (Rood-Wit) en Niek Deuster (eigen jeugd) toegevoegd aan zijn spelerslijst.

12 augustus

Het tijdperk van Bas Scheer bij de mannen van Tilburg zit erop. De aanvaller, afgelopen vijf seizoenen actief op de Oude Warande, komt vanaf komend seizoen uit voor de Bredase overgangsklasser Zwart-Wit. Ook Tim Cross, Greg Nolan en Alfonso Moreno Pombo zwaaien af bij de Brabanders. Het is nog onbekend waar Cross en Nolan hun carrière vervolgen, Moreno Pombo gaat bij Leopold Brussel aan de slag. Tilburg meldt meteen ook een nieuwkomer. Fabian Verzuu komt van stadsgenoot Were Di.

Bas Scheer vertrekt bij Tilburg en doet een stapje terug vanwege zijn maatschappelijke carrière. Hij komt volgend seizoen uit voor Zwart-Wit. Foto: Willem Vernes

12 augustus

Naast het vertrek van Niek van der Schoot (gestopt), Jim van de Venne (Nijmegen), Mark Rijkers (Royal Antwerp), Bram Huijbregts (Amsterdam) en Teun Beins (Bloemendaal) raken de mannen van Oranje-Rood ook Joep de Natris kwijt. De Brabanders keert terug naar Barcelona, waar hij eerder al voor uitkwam. Coach Robert van der Horst heeft een plek in zijn selectie vrijgemaakt voor jeugdspeler Wouter Bornebroek.

12 augustus

Omar Schlingemann heeft de selectie van de mannen van Klein Zwitserland zo goed als rond. Er vertrekken zeven spelers en er komen acht versterkingen bij aan de Klatteweg in Den Haag. Lucas Middendorp trainde al twee jaar mee bij KZ en komt definitief over van Cartouche.

11 augustus

De dames van SCHC hebben een ervaren verdedigster in huis gehaald. Anna Toman versterkt vanaf komend seizoen de selectie van Lucas Judge. De 28-jarige speelster, die op de Olympische Spelen in Tokio met Groot-Brittannië brons pakte, komt over van het Engelse Wimbledon.

Anna Toman, de kersverse aanwinst van SCHC. Foto: Willem Vernes

De 99-voudig Brits international vult samen met de van Kampong-overgekomen Renée van Laarhoven het gat op in de defensie na het vertrek van verdedigsters Caia van Maasakker, Fabienne Roosen (stoppen allebei) en Mariette Boot (naar Dames 2).

Daarnaast kondigt de club uit Bilthoven de komst van Isa Kroot aan. De jeugdinternational, deze zomer nog actief op het EK onder 18 in Valencia, komt over van Schaerweijde Meisjes A1. Mette Winter wordt definitief overgeheveld vanuit de jeugd, net als Mare Agterberg en Myrthe van Herwijnen.

11 augustus

Julie van Dam en Willemijn Muntinga hebben afscheid genomen bij de dames van hdm. Van Dam gaat naar Rotterdam en Muntinga vertrekt naar Leiden. Coach Ivar Knötscke voegt uit de eigen jeugd Lotte Beetsma en Belén van den Broek toe aan zijn selectie. Beetsma is het zusje van aanvalster Tessa. Van den Broek speelde deze zomer het EK-18 in Valencia.

11 augustus

Marieke Dijkstra, de nieuwe coach van de dames van Den Bosch, schuift twee jeugdspelers door naar het vaandelteam. Amber Brouwer en Emma Reijnen worden definitief toegevoegd aan de selectie. Den Bosch neemt afscheid van de derde keepster, Maud Berkers, die enkel meetrainde bij de Brabanders.

10 augustus

Robert Tigges heeft de selectie van de dames van Amsterdam nagenoeg rond. Naast de komst van de Duitse international Kira Horn worden jeugdspeelsters Zoë Admiraal, Filiz Tuzgöl en Alessia Norbiato overgeheveld naar het vaandelteam.

10 augustus

De dames van Bloemendaal nemen afscheid van Lynn Oosterveer. De 24-jarige verdedigster keert terug naar Heiloo bij haar voormalige hockeyclub De Terriërs. Ook Sasha Olderaan trekt de deur bij Bloemendaal achter haar dicht.

Lynn Oosterveer in 2018 in het tenue van De Terriërs. Foto: Willem Vernes

10 augustus

Coach Robbert-Jan de Vos heeft het vertrek van drie speelsters aangekondigd bij HGC. Esmee Kras vertrekt naar promotieklasser HIC. Femke Delissen stopt met hockey, de toekomst van Frederique Haverhals is nog in het ongewisse.

10 augustus

De vrouwen van Kampong hebben in Laura van Weeren een nieuwe aanwinst aangetrokken. De voormalig jeugdinternational komt over van promotieklasser Groningen. Van Weeren kwam in het verleden uit voor Hurley en heeft dus al enig Hoofdklasse-ervaring. Daarnaast maakt de nieuwe coach Fleur van de Kieft de komst van Noor van den Nieuwenhof, Eline Jansen, Babette Backers en Tess Zweers bekend. Zij komen allemaal uit de eigen jeugd.

10 augustus

Pinoké-coach Daan Sabel kan vanaf komend seizoen geen beroep meer doen op Tessa Weenink. De speelster vertrekt naar Gooische, dat uitkomt in de Overgangsklasse. Haar plek in de selectie wordt opgevuld door Bente Jager, die doorstroomt vanuit de eigen jeugd.

Tessa Weenink (uiterst rechts) vertrekt bij de dames van Pinoké. Zij speelt vanaf komend seizoen bij Gooische. Foto: Willem Vernes

10 augustus

Willemijn van Schie is vanaf komend seizoen niet meer te bewonderen in het tenue van Victoria. De speelster hangt haar hockeystick aan de wilgen. Coach Lennard Poillot ziet ook Roos Heimel en Annelotte Smit vertrekken bij het vlaggenschip. Zij komen vanaf komend seizoen uit in het tweede team van Victoria. Isabella van Overloop verruilt Victoria voor SCHC Dames 2. Julie van Putte wordt definitief overgeheveld vanuit de jeugd.

9 augustus

De dames van Victoria versterken zich komend seizoen met de komst van twee olympisch zilveren medaillewinnaars. De Argentijnse Victoria Sauze (91 interlands) en Julieta Jankunas (110 interlands – in 2019 genomineerd voor FIH Rising Star) spelen komend seizoen bij de Rotterdammers. Ook sluit er eigen jeugd aan bij de ploeg van Lennard Poillot. Het duo Julia van Ruyven en Marlotte van Woerkens traint al twee jaar mee met de selectie en maakt komend seizoen de definitieve overstap. Danielle Jordan en Estefania Cascallares verlaten Victoria.

Poillot is blij met zijn buitenlandse aanwinsten: ‘Victoria is een speelster die het spel goed leest en snel kan anticiperen. Iets wat nu op de schouders van een te kleine groep terecht kwam binnen onze selectie en daarom is zij een welkome aanwinst. Vicky is een voorbeeld van hoe vastberadenheid je naar de top kan brengen.’

‘Julieta is als speelster heel doelgericht en dat kunnen we goed gebruiken. Iedereen heeft kunnen zien dat we vorig seizoen qua doelpunten erg afhankelijk waren van een paar speelsters in onze selectie. We verwachten dat Juli het algehele niveau van onze aanval zal verhogen en daarmee ons hele team een ​​boost zal geven.’

Eerder kondigde de club de komst van Yentl Leemans, Nina van der Marel en Robin Stam al aan. Net als het vertrek van Bente Sluyter en Lauren Logush.

21 juli

Kampong heeft zich voor komend seizoen versterkt met Moritz Kentmann. De Duitse keeper is afkomstig van Berliner HC. Bij de Utrechtse ploeg is Kentmann de opvolger van reservedoelman Joren Romijn, die naar Amsterdam is vertrokken. Kentmann werd in 2014 met de Duitse ploeg Europees zaalkampioen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SV Kampong Hockey (@kamponghockey)

19 juli

Marnix Kleinsman keert terug bij SCHC. De 27-jarige verdediger speelde al vier seizoenen voor de Bilthovense club voordat hij in 2018 de overstap maakte naar Rotterdam. Naast de terugkeer van Kleinsman verwelkomde SCHC, dat afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse promoveerde, ook de Ierse strafcornerspecialist Conor Empey en Laurens van Leur van overgangsklasser Push.

14 juli

De Britse Shona McCallin sluit komend seizoen aan bij de dames van Oranje-Rood. McCallin neemt een bak ervaring mee naar Eindhoven: Ze kwam al 93 keer uit voor Groot-Brittannië en Engeland en verdedigt deze zomer het olympisch goud in Tokio.

McCallin completeert de selectie van Stefan Duyf voor komend seizoen. ‘Shona is een ervaren controlerende middenvelder met een goed tactisch inzicht. Shona voegt internationale ervaring toe aan onze doorgaans jonge ploeg. Bovendien kent zij de Nederlandse cultuur en is zij ook onze taal machtig, wat uiteraard van pas komt’, zijn de woorden van de coach.

7 juli
De mannen van Den Bosch versterken zich komend seizoen met Paul-Philipp Kaufmann. De middenvelder greep onlangs een zilveren plak met de Duitse ploeg op het Europees kampioenschap in Amstelveen. Kaufmann komt over van Mannheim.

De Duitser speelt deze zomer de Olympische Spelen in Tokio en sluit daarna aan op de Oosterplas, waar hij wordt herenigd met coach Eric Verboom, met wie hij ook samenwerkt bij de nationale ploeg van Duitsland. Kaufmann is de zesde versterking voor de Brabanders.

2 juli

Het gepromoveerde Klein Zwitserland heeft flinke gedaanteverwisseling ondergaan. De ploeg van coach Jorge Nolte begroet liefst zeven nieuwe speelsters en neemt afscheid van acht speelsters.

De meest in het oog springende versterkingen zijn de Nieuw-Zeelandse internationals Tarryn Davey (hoofdfoto) en Frances Davies. Het duo behoort tot de Tokio-selectie van de Black Sticks. Daarnaast stroomt jeugdinternational Sietske Brüning door uit de eigen jeugd van de Steenbokken en keert Florine van Grimbergen terug op het oude nest. Andere nieuwe gezichten zijn strafcornerspecialiste Lotte van Dongen (Tilburg), Demi Lefranc (hdm) en Lise Bom (Ring Pass).

Afscheid neemt Klein Zwitserland van Fleur Honing, die tien jaar in Dames 1 speelde. Zij kiest voor haar maatschappelijke carrière. Ook Meintje Stumpel, Eline Veen, Meike van Haeringen, Quirine Comans, Hannah Huibregtsen, Veerle Groeneveld en Damy Sistermans keren niet meer terug bij KZ.

Frances Davies van Nieuw-Zeeland in actie tijdens de Pro League tegen China. Foto: Kai Schwoerer/Getty Images

1 juli

Amsterdam heeft zich voor komend seizoen versterkt met Kira Horn. De 36-voudig Duits international is afkomstig van Der Club an der Alster. De 26-jarige verdediger, die onlangs met Duitsland zilver won op het EK in Amstelveen, maakt deze zomer ook deel uit van de Tokio-selectie van Die Danas.

‘Kira is een erg goede verdedigster. Ze is goed in mandekking en ontzettend snel en wendbaar. Een speelster die me altijd opviel als ik naar Duitsland zat te kijken’, zegt coach Robert Tigges over Horn, die na de zomer in Amsterdam ook aan haar master Bedrijfskunde begint.

Foto: Instagram Kira Horn

1 juli

Tim Drummond verlaat de mannen van Klein Zwitserland. De Zuid-Afrikaanse international verkast naar buurman hdm. Drummond, die over een kleine maand actief is op de Olympische Spelen, komt na de zomer dus uit in de Promotieklasse. hdm-coach Erik van Driel is verheugd met de komst van Drummond: ‘Tim is de perfecte aanvulling op onze selectie. Hij is naast een heel ervaren speler, de persoonlijkheid die we nodig denken te hebben op en rond het veld om ons team sterker te maken.’

29 juni

Fabienne Roosen zet een punt achter haar tophockeyloopbaan. De 25-jarige verdediger kwam de laatste twee jaar uit voor SCHC. Daarvoor speelde ze jarenlang bij Laren. Roosen won in 2014 het EK in België met Jong Oranje. Met dat team werd zij twee jaar later tweede op het WK in Chili. Met de nationale zaalploeg pakte Roosen in 2018 zilver op het WK.  Roosen is de derde speelster die afzwaait bij de play-off-deelnemer. Ook Klaartje de Bruijn en Caia van Maasakker keren komend seizoen niet terug in het rood-blauw.

24 juni

Diede van Puffelen slaat zijn vleugels uit. De dertigvoudig international verlaat Rotterdam voor een avontuur bij Hamburger Polo Club. De vereniging uit de hockeyhoofdstad van Duitsland haalde afgelopen jaar de kwartfinales van de play-offs in de Bundesliga. In de reguliere competitie werd Polo Club vijfde. Dat gebeurde met drie oud-Rotterdammers in de gelederen: Blair Tarrant, Kane Russell en Kilian Pöhling.

06-10-2019: Hockey: Mannen Almere v Rotterdam: Almere L-R: Diede van Puffelen – Rotterdam

Tegenover het vertrek van Van Puffelen staat de komst van Harry Martin, eveneens een aanvallende middenvelder. De Engelse international keert na vier jaar afwezigheid terug bij Rotterdam, waar hij in het seizoen 2016-2017 ook speelde. De 27-jarige Martin, die 238 caps speelde voor de Britten, komt over van Hampstead & Westminster. Martin was actief op de Spelen van 2012 en 2016, maar moet in Tokio genoegen nemen met een reserverol.

De vrouwen van SCHC kunnen komend seizoen geen beroep meer doen op Klaartje de Bruijn. De middenvelder stopt bij de Bilthovense club en richt zich op het leven buiten het tophockey. De Bruijn speelde één seizoen bij de play-off-deelnemer. De voormalige zaalinternational was daarvoor in de Hoofdklasse actief voor Laren en Groningen. In de jeugd kwam zij uit voor hdm.

21 juni

Kampong heeft zich versterkt met Bente van der Veldt, Vanessa Blockmans en Bieke Wijnmaalen. Ze maken alle drie de overstap van Laren, dat sinds de degradatie te maken heeft met een leegloop. Eerder was van negen andere speelsters van Laren al bekend dat zij de club de rug toekeren, onder wie spits Maxime Kerstholt (Pinoké) en aanvoerder Macey de Ruiter (Hurley).

Bij Kampong zijn Renée van Laarhoven (SCHC), Margot Zuidhof (gestopt), Alma Fenne (gestopt) en Chiari Tiddi (n.n.b.) vertrokken.

17 juni

Pam van Asperen en Sophie Schelfhout verruilen Laren, dat is gedegradeerd naar de Promotieklasse, voor Hurley. Ook heeft de club uit Amstelveen Bloemendaal-speelster Michelle van der Drift aangetrokken. Eerder al was de komst van Macey de Ruiter (Laren), Hannah Martin (Engeland), Bente van Vlijmen (VS) en Marith Krutzen (keepster, Ring Pass) aangekondigd.

Naast Van Asperen, Schelfhout en De Ruiter vertrokken ook Maxime Kerstholt (Pinoké), Karlijn Adank (gestopt), Katerina Lacina (België), en Flo Klinkhamer (Pinoké) al bij Laren.

15 juni
Jasper Luijkx zet per direct een punt achter zijn hockeycarrière. De aanvaller heeft er negen Hoofdklasse-jaren opzitten: eerst vier bij Den Bosch en daarna vijf bij Kampong. ‘De afgelopen jaren heb ik helaas te maken gehad met blessures en daarmee onwijs intensieve hersteltrajecten. Ik ben trots op mezelf dat ik altijd weer sterk ben teruggekomen. Ik had niet durven dromen dat ik het afgelopen seizoen nog zou meespelen, laat staan op topniveau in de play-offs. Ik heb er volop van genoten en merk nu dat ik toe ben aan een nieuwe stap en dus het tophockey leven achter me laat’, aldus Luijkx op de platformen van Kampong.

Luijkx is de vierde spelers die vertrekt bij de vice-kampioen. Martijn Havenga stopt eveneens met tophockey, terwijl Floris de Ridder (SCHC) en Joren Romijn (Amsterdam) hun succes elders beproeven.

14 juni

De mannen van SCHC zijn twee spelers rijker. De promovendus uit Bilthoven verwelkomt Floris de Ridder, die overkomt van Kampong. De ervaren verdediger stond de afgelopen play-offs onbedoeld in de spotlights toen hij een rode kaart kreeg in de tweede ontmoeting met Bloemendaal. Roderick Tam keert terug aan de Kees Boekelaan. De rappe aanvaller, die dus eerder bij SCHC actief was, speelde de laatste twee seizoenen voor Victoria. SCHC geeft aan dat op korte termijn verdere ‘aankondigingen omtrent de selectie volgen.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SCHC Bilthoven (@schc_stichtsche)

14 juni

Hurley krijgt een nieuw gezicht onder de lat. De Amsterdammers nemen na zo’n tien jaar trouwe dienst afscheid van Daan Wisselink, die zich op z’n maatschappelijke loopbaan richt. Komend seizoen beschikt de ploeg van Reinoud Wolff over aanstormend talent Jasper van de Barsselaar en nieuwkomer Christopher Combe, die overkomt van Cartouche. De doelman kwam eerder uit voor Pinoké.

De Bosuilen melden eveneens de komst van Patrick Houben. De aanvaller speelde afgelopen seizoen bij Almere, waarmee hij uit de Tulp Hoofdklasse kletterde.

11 juni

De mannen van Tilburg versterken zich met de komst van Maico Casella. De Argentijn komt over van HGC en tekent voor twee seizoenen bij de Brabanders. Met de komst van de aanvaller is de selectie van Tilburg rond. Casella is blij dat hij actief blijft in de Tulp Hoofdklasse: ‘Ik ben gelukkig met mijn overstap en vind het fijn om met de andere Argentijnen (Jose Tolini, Federico Fernandez en Ladislao Gencarelli) samen te spelen.’

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MAICO CASELLA SCHUTH (@maicocasella)

9 juni

Bloemendaal kondigt de komst van twee nieuwe speelsters aan. Zowel Elke Boers (Hurley) als Joy Haarman (Amsterdam) vertrekt naar ’t Kopje. Daarnaast zien De Mussen verdediger Pien Tol haar rentree maken op het oude nest. Tol, die Bloemendaal in 2018 naar de winst in de Gold Cup schoot, keert terug van Rotterdam.  Uit eigen jeugd stromen Annelies Pos en Mischa Timmerman (tweede keeper) komend seizoen door naar de hoofdmacht.

7 juni

De vrouwen van HGC zetten hun ambities kracht bij door na de komst van Eva de Goede en Brits international Giselle Ansley ook Duits international Cécile Pieper vast te leggen. De 26-jarige middenvelder komt over van Rot-Weiss Köln en behaalde onder meer brons op de Olympisch Spelen van Rio de Janeiro (2016). Daarnaast heeft sterspeelster Dirkie Chamberlain haar contract met drie seizoenen verlengd. Uit de A’tjes maken Valérie van Aalst en Fleur Gort de overstap.

Andries Korff van de commissie Tophockey: ‘Het is mooi dat er een nog meer solide basis onder Dames 1 HGC wordt gelegd met de komst van Cécile Pieper, Giselle Ansley, Eva de Goede, de jonge Faye Muijderman en het commitment van Dirkie Chamberlain. Maar nog mooier is het dat weer eigen HGC jeugdspelers kunnen doorstromen naar Dames 1 en zich zo verder kunnen ontwikkelen door het voorbeeld van de routiniers.’

4 juni

Klein Zwitserland heeft liefst zeven nieuwkomers aangekondigd. Uit Australië komen Matthew Swann, Tom Craig en Tim Brand invliegen. Swann is de bekendste naam van dit trio. De 32-jarige verdediger, goed voor meer dan tweehonderd caps en oud-speler van Bloemendaal, werd in 2014 wereldkampioen met de Kookaburras in Den Haag. Ook Spanjaard Albert Beltran brengt veel internationale ervaring met zich mee. De aanvaller speelde in de Hoofdklasse eerder voor Rotterdam.

Opvallend is de rentree van Martijn van Grimbergen, die twee jaar geleden naar Bloemendaal vertrok. Daarnaast schuiven Lucas Middendorp (Cartouche) en Jeroen Kerkmeer (A1 KZ) aan bij de formatie van Omar Schlingemann, die eerder Nick van Trigt (Rotterdam) verwelkomde.

KZ, dat komend seizoen ‘ergens in het linkerrijtje’ wil eindigen, neemt afscheid van Fabio Blom, Tim Drummond, Arthur Mouwen, Rutger Plat, Wisse Schapers, Richard Smith en Ruben Versteeg. Ook assistent-coach Marijn Petermeijer vertrekt bij De Steenbokken.

3 juni

Lucie Ehrmann (23) is door Den Bosch aangetrokken als tweede keepster achter Josine Koning. Ehrmann komt over van tweedeklasser Groen-Geel en is tevens international van het Franse elftal, dat tijdens het komende EK in het Wagener Stadion een trainingsstage heeft in Amstelveen. Twee jaar geleden stond Ehrmann nog onder de lat bij de dames van HGC.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lucie Ehrmann (@happy_lucie_)

Keepster Robin Stam maakt de overstap van overgangsklasser Cartouche naar Victoria. Ze volgt tweede keepster Lauren Logush op, die naar Push is vertrokken. ‘Robin is een ervaren betrouwbare keepster, kent een flink deel van de selectiegroep al en woont niet ver van de club. Dit maakte de keuze voor haar en voor ons als club makkelijk’, schrijft de club in een persbericht.

SCHC-speler Thijn Knetemann heeft besloten zijn hockeycarrière te beëindigen. ‘Thijn heeft eerder al eens een hoofdblessure opgelopen en daaraan een nare hersenschudding overgehouden. Nadat hij vorige week weer een tik had gekregen merkte hij op dat het herstel erg moeizaam verliep. Dat heeft hem aan het denken gezet en hij heeft een terechte en verstandige keuze gemaakt door voor zijn gezondheid te kiezen. Het risico op blijvende schade is een te groot risico’, schrijft de club op Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SCHC Bilthoven (@schc_stichtsche)

1 juni

Na twee jaar en 27 doelpunten bij HGC trekt Maico Casella de deur achter zich dicht in Wassenaar. Naast de Argentijnse goalgetter verliest de ploeg van Paul van Ass ook de Indiase rots in de branding Devindar Walmiki en goaltjesdief Luuk van Duren, die afgelopen seizoen goed was voor zeven treffers.

Tegelijkertijd kondigen De Gazellen ook vers bloed aan. Zo speelt de Canadase international Gordon Johnston komend seizoen op De Roggewoning. De 28-jarige verdediger komt over van de Vancouver Hawks en is naar alle waarschijnlijkheid komende zomer te zien op de Olympische Spelen. Ook jeugdinternational Jan van ’t Land waagt de stap naar de Tulp Hoofdklasse. De zoon van oud-international Jan Jorn van ’t Land komt over van Alecto en maakt deel uit van Nederlands Jongens B.

Daan Dullemeijer in actie tegen HGC. Foto: Koen Suyk

Bloemendaal meldt het vertrek van Daan Dullemeijer. De 28-jarige verdediger stopt na een seizoen bij de titelhouder. Dullemeijer miste de play-offs doordat hij in de gewonnen EHL-finale tegen Atlètic Terrassa een hoofdblessure opliep. De voormalig jeugdinternational kwam eerder uit voor Kampong, Schaerweijde, SCHC en Hurley.

Het aantal spelers dat afscheid neemt bij de landskampioen loopt daardoor op tot vier. Eerder was al duidelijk dat Martijn van Grimbergen en de tweede keeper Rick Schrijvers van Zenden komend seizoen geen deel uitmaken van het vlaggenschip. Oud-international Wouter Jolie keert na zijn comeback weer terug in de luwte. Daartegenover staat de komst van Teun Beins (Oranje-Rood), Hidde Wunderink, Stijn Hemmes en Allard Andre de la Porte (alle drie eigen jeugd).

31 mei

Elsie Nix keert komend seizoen niet terug bij Pinoké. De 27-jarige verdediger stopt met tophockey en focust zich op haar maatschappelijke loopbaan. Nix speelde alleen dit seizoen bij de Amsterdammers. Eerder kwam zij uit voor Kampong en Laren. Met Jong Oranje won Nix in 2013 het WK in Mönchengladbach. Drie jaar daarvoor pakte de geneeskunde-studente goud met Nederland op de Jeugd Olympische Spelen. ‘Pinoké en Nix hebben elkaar in het hart gesloten en sluiten een terugkeer niet uit’, meldt de club in een persbericht.

Nog meer nieuws van de Steekneuzen. De mannen van Pinoké zijn namelijk een jeugdinternational rijker. De Duitse verdediger Luca Wolff schuift aan bij de ploeg van Jesse Mahieu. Wolff, speler van Duitsland onder 21 jaar, komt over van Club an der Alster en tekende vorige week een overeenkomst voor twee seizoenen. Het negentienjarige talent speelde twee weken geleden zijn eerste A-interland. ‘De komst van Luca helpt ons het gat in de laatste lijn te vullen dat door het vertrek van Pepijn Scheen en Tom van de Rijt was ontstaan’, aldus commissaris tophockey
Michiel Hilders. ‘Gedreven door zijn ambitie om het Duitse nationale team te halen, heeft hij er heel bewust voor
gekozen om in Amsterdam te gaan studeren. Bij ons krijgt hij de ruimte om zich verder te ontwikkelen als speler.’

27 mei

Amsterdam heeft zich versterkt met drie buitenlandse internationals: de Belg Nicolas Poncelet (24) en de Australiërs Matthew Dawson (27) en Trent Mitton (30).

Poncelet komt van Royal Leopold Club waarmee hij in 2019 landskampioen van België werd. Tijdens de afgelopen EHL Final 4 in het Wagener stadion won hij een bronzen medaille. Op het aankomende EK is hij aangewezen als reserve. Amsterdam-coach Alexander Cox: ‘Ik ben erg blij met de komst van Nicolas: een versterking voor het team. Hij is een aanvallende back die ook goed op het middenveld kan spelen. Daarnaast is hij als persoonlijkheid een echte meerwaarde voor het team.’

Matthew Dawson.

Dawson is een verdediger die sinds 2014 in het nationale team van Australië speelt. Hij heeft 140 interlands op zijn naam staan en hockeyde onder meer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Aanvaller Mitton heeft 173 interlands op zijn naam staan, waarin hij tachtig doelpunten maakte.

Cox: ‘Matthew is een zeer sterke centrale verdediger die over uitstekende opbouw kwaliteiten beschikt en een goede corner heeft. Trent is fysiek sterk, scoort makkelijk en is als aanvaller uitzonderlijk sterk in zijn verdedigende werk. Beiden brengen ervaring en mentaliteit in de ploeg. Daar ben ik heel blij mee.’

Trent Mitton. Foto: Willem Vernes

Eerder was al bekend dat strafcornerspecialist Tanguy Cosyns terugkeert naar zijn oude club Royal Racing Club de Bruxelles. Johannes Mooij verhuist naar Barcelona en gaat terug naar Atlètic Terrassa, waar hij twee jaar geleden al een jaar voor hockeyde. Verdediger Nicki Leijs stopt, na negen seizoenen voor Amsterdam te hebben gespeeld, met hockeyen op het hoogste niveau.

Bestuurslid Tophockey Klaas Veering: ‘Met het vertrek van Nicki, Johannes en Tanguy nemen we afscheid van drie fantastische hockeyers die veel voor Amsterdam hebben betekend. We zijn ze dan ook zeer dankbaar en wensen ze alle goeds in hun volgende stappen’.

26 mei

Pinoké heeft zich versterkt met Lana Kalse. Zij verruilt Amsterdam voor de Steekneuzen. De 21-jarige verdedigster speelde vanaf de C-jeugd bij Amsterdam, waarmee zij onlangs nog actief in de finale van de play-offs. Daarnaast maakte zij deel uit van Nederlands B, Nederlands A en Jong Oranje. 

Frans Dirk Passer, Commissaris tophockey van Pinoké: ‘Natuurlijk zijn wij erg content met de komst van Lana. Zij is een talentvolle speelster die zich bij ons prima kan doorontwikkelen. Ondanks haar jeugdige leeftijd brengt ze toch al heel wat ervaring mee op het hoogste niveau.’

25 mei

Renée van Laarhoven (23) verruilt Kampong komend seizoen voor SCHC. De verdedigster laat zelf in een persbericht weten uit te kijken naar het nieuwe seizoen: ‘Ik heb een mooie tijd gehad bij Kampong en kijk nu uit naar de volgende stap waarin ik me op zowel persoonlijk als sportief vlak weer verder kan ontwikkelen. Het spel van Stichtsche spreekt me enorm aan.’

Willem Boot, bestuurslid tophockey van SCHC: ‘Renée is een jonge, maar al ervaren Hoofdklasse-speelster. Een aantal van onze ervaren verdedigsters is gestopt met tophockey, daarom waren we op zoek naar een speelster zoals Renée. We zijn dan ook blij dat ze voor SCHC heeft gekozen.’

23 mei

Nina van der Marel neemt afscheid van hdm. De aanvalster, die deels haar jeugdopleiding bij de Haagse club genoot, komt komend seizoen uit voor Victoria.

‘Nina is niet alleen een gedreven speelster die het beste uit zichzelf wil halen maar ook als persoon een mooi mens, perfect passend bij onze club en het team’, aldus het persbericht van Victoria over Van der Marel die alle jeugdselecties tot en met Jong Oranje doorliep.

19 mei

Amsterdam kan op zoek naar een nieuwe strafcornerspecialist. Tanguy Cosyns (29) verruilt Amsterdam namelijk na twee seizoenen voor het Belgische Royal Racing in Brussel. Cosyns speelde drie seizoenen in Nederland: in zijn eerste seizoen kwam de Belg uit voor HGC.

Den Bosch versterkt zich met de Oostenrijks international Fabian Unterkircher. Hij werd in 2019 Europees kampioen in de zaal U21 en in 2018 zaalhockey wereldkampioen. Coach Eric Verboom is erg blij met deze aanwinst: ‘We volgen Fabian al sinds onze team trip naar Oostenrijk een aantal jaar geleden. De keuze van Den Bosch voor deze nog jonge Oostenrijkse international is weloverwogen. Fabian is inzetbaar in meerdere linies en past qua ambitie goed bij de groep.’

Naast Unterkircher heeft Den Bosch ook zijn eerste twee spelers uit de eigen A-jeugd vastgelegd voor komend seizoen. Ruben van Staa (middenvelder) en Thomas van Lamsweerde (verdediger) hebben afgelopen seizoen al volledig meegedraaid in de trainingsgroep wedstrijden meegespeeld. Verboom: ‘Gezien de ontwikkeling van Ruben en Thomas in het afgelopen seizoen verwacht ik dat zij beide de sprong kunnen maken om volwaardige hoofdklassespelers te worden.’

 

HGC kan komend seizoen geen gebruik meer maken van Heather McEwan. De Schotse vertrekt naar het Belgische Victory, dat onder leiding staat van Martin van de Rakt. McEwan speelde maar één seizoen in Wassenaar. Voorheen hockeyde zij drie jaar bij Holcombe in Engeland. Bij Victory wordt McEwan onder meer ploeggenoot van Martina Cavallero. De voormalig Argentijns international komt over van Mannheimer HC.

18 mei

Nick van Trigt trekt na vier seizoenen de deur achter zich dicht bij de hoofdmacht van Rotterdam. De aanvaller, dit seizoen één keer trefzeker voor de ploeg van Albert-Kees Manenschijn, blijft wel in de Hoofdklasse actief. Hij verkast naar Klein Zwitserland, dat de competitie afsloot als de nummer elf van de competitie. Van Trigt zette zijn eerste hockeystappen op het veld van Pijnacker en stapte op jonge leeftijd over naar Rotterdam, waar hij in totaal dertien jaar rondliep.

Pinoké meldt de komst van Flo Klinkhamer. De negentienjarige aanvaller komt over van Laren. Jeugdinternational Klinkhamer, die afgelopen seizoen met heel blessureleed kampte, volgt het spoor van Maxime Kerstholt. Kerstholt kondigde al eerder aan dat zij Laren verruilt voor Pinoké. De Amsterdammers zien ook Elya Pinto doorstromen vanuit de eigen jeugd. De club noemt haar ‘een belofte voor de toekomst’.

17 mei

Daan Bonhof maakt de overstap naar Pinoké. De Jong Oranje-international komt over van Almere en heeft inmiddels een driejarig contract getekend bij de Steekneuzen. Bonhof speelde twee jaar in de hoofdmacht bij Almere, waar hij een product was van de jeugdopleiding.

‘Daan is een mooie aanwinst voor onze ploeg. Zijn drive en ambitie spraken ons erg aan in de gesprekken die we met hem hebben gevoerd. Verder is hij ondanks zijn jonge leeftijd fysiek erg sterk en kan zowel op het middenveld als in de verdediging spelen’, aldus commissaris tophockey Michiel Hilders, namens Pinoké.

‘Bij Almere heb ik de afgelopen seizoenen veel geleerd’, reageert Bonhof. ‘Ik ben mijn medespelers en coaches daarvoor erg dankbaar. Tegelijkertijd ben ik ook erg blij dat ik nu bij Pinoké de kans krijg om mijzelf verder te ontwikkelen.’

15 mei

De vrouwen van Amsterdam moeten het komend seizoen stellen zonder twee ervaren verdedigers. Zowel Kimberly Thompson als Charlotte Adegeest vertrekken bij de runner-up van deze hockeyjaargang. Thompson was eigenlijk vorig jaar al gestopt, maar sloot uiteindelijk toch weer aan bij de ploeg van trainer Robert Tigges. Zij kwam in 2015 over van Hurley en speelde eerder bij Laren. Adegeest draaide sinds 2018 mee bij Amsterdam. Ook zij heeft een verleden bij Hurley en kwam in de Hoofdklasse tevens uit voor Klein Zwitserland.

12 mei

Sian Keil verlaat Pinoké en speelt vanaf komend seizoen voor Oranje-Rood. Daarmee keert de 25-jarige aanvalster terug op het oude nest. In 2010 debuteerde Keil voor het toenmalige Oranje Zwart in de Hoofdklasse Dames. Vervolgens maakte ze de overstap naar Den Bosch en speelde Keil de afgelopen twee seizoenen in het Amsterdamse Bos.

Naast de komst van Keil maakte de Eindhovense ploeg ook de komst van Nora Bruinsma en Lieve Verhoeven bekend.

De 21-jarige Bruinsma groeide op in Spanje en komt uit voor Real Club de Polo. Ze speelt sinds 2015 in het eerste team van de club uit Barcelona en doorliep in Spanje zowel de regionale als nationale jeugdteams. Bruinsma is een verdediger, maar kan ook op het middenveld spelen.

De 17-jarige Verhoeven neemt bij Oranje-Rood de positie in van tweede keeper achter Sarah Sinck. Afgelopen seizoen stond de jeugdinternational onder de lat bij Tilburg MA1 en was zij tweede keeper bij Dames 1.

10 mei

Macey de Ruiter vertrekt na elf seizoenen bij het gedegradeerde Laren. Ze maakt de overstap naar Hurley, waar ze een tweejarig contract tekent. ‘Macey is een waardevolle teamplayer met vele jaren hoofdklasse ervaring’, zegt coach Patrick Bakker.

Daarnaast komen Bente van Vlijmen (Harvard University USA) en Marith Krutzen (Ring Pass) naar Hurley. Krutzen vervangt tweede keepster Fleur Hofman die naar overgangsklasser LOHC vertrekt.

Bakker: ‘De kern van ons team blijft behouden en met onze versterkingen willen we doorbouwen en de volgende stap zetten. De visie van Hurley blijft talentvolle speelsters ontwikkelen in combinatie met ervaren speelsters. In onze werkwijze blijft persoonlijke ontwikkeling de rode draad. Hannah Martin, Macey de Ruiter, Bente van Vlijmen en Marith Krutzen zijn dan ook welkome versterkingen.’

10 mei

De mannen van HGC hebben drie talenten binnen gehengeld. Lucas VeenWillem van Campen en Floris Tijn Schuijt zitten vanaf komend seizoen bij de selectie van Paul van Ass. Veen is aanvallende middenvelder en komt over van promotieklasser Schaerweijde. De 17-jarige Veen is de zoon van oud-internationals en HGC-boegbeelden Stephan Veen en Suzan van der Wielen. Hij maakte indruk in Zeist. Meerdere clubs uit de Hoofdklasse hadden het talent in het vizier. Van Ass: ‘In Lucas zie ik een potentiële international.’

Aanvaller Van Campen (18) speelde bij Push in de Overgangsklasse. Uit eigen jeugd wordt de 17-jarige Schuijt (17) doorgeschoven als reservekeeper van Sam van der Ven. Van Ass: ‘HGC is enorm blij met de verjonging in dit team met Nederlandse talenten.’

Vier spelers kondigen hun vertrek aan op de Roggewoning. Na vier seizoenen zwaait Nick Budgeon af. Lars Heerink vertrekt naar zijn oude club Laren en ook Hidde van Hoek en Agustín Bugallo trekken niet meer het tenue van de Gazellen aan.

Lucas Veen tekent bij HGC.

10 mei

Johannes Mooij vertrekt na twee seizoenen weer bij de mannen van Amsterdam. De 27-jarige verdediger keert terug bij Atlètic Terrassa, waar hij in het verleden mooie hoogtepunten meemaakte. Zo won hij onder meer zilver in de Copa del Rey en plaatste hij zich met de Spaanse club voor de Final4 in het seizoen 2018-2019.

9 mei

De dames van Kampong kunnen volgend seizoen geen beroep meer doen op Alma Fenne. De voormalig middenvelder van onder meer Amsterdam en Pinoké stopt met hockey. Fenne speelde sinds 2019 op de Klapperboom. In 1,5 seizoen was zij vier keer trefzeker.

8 mei

Na twee seizoenen in Amerika te hebben gehockeyd en één seizoen in de Overgangsklasse bij Breda keert Yentl Leemans terug in de Hoofdklasse. Ze vertrekt naar Victoria.

‘Yentl voegt niet alleen kwaliteit toe aan onze selectie, maar past als persoon ook echt bij de familieclub Victoria. Yentl is als speelster altijd al gevoelig geweest voor haar omgeving, wij hopen met de sfeer die binnen onze vereniging heerst het beste in haar naar boven te halen’, schrijft de club in een persbericht.

Yentl begon met hockeyen bij Breda, promoveerde met Push naar de Hoofdklasse en speelde ook voor Hurley. Ze doorliep alle Nederlandse jeugdteams.

7 mei

De dames van HGC krijgen komend seizoen buitenlandse versterking in de persoon van Giselle Ansley. De 29-jarige verdediger is afkomstig van het Engelse Surbiton. Ansley is vice-aanvoerder bij het nationale team van Groot-Brittannië. Ze speelde 156 interlands en scoorde daarin 21 keer. In 2015 werd Ansley met Engeland Europees kampioen, een jaar later in Rio de Janeiro veroverde ze met Team GB olympisch goud, beide keren ten koste van de Oranje Dames.

Naast Ansley maakt het jonge talent Faye Muijderman de overstap van Den Bosch naar HGC. De 18-jarige middenvelder maakt deel uit van de selectie van Nederlands A

‘Met deze twee toppers versterken we onszelf zowel in ervaring als in jong talent, zodat de selectie beter in evenwicht komt in de opbouw naar komend seizoen’, legt HGC-coach Robbert-Jan de Vos de keuze voor Ansley en Muijderman uit.

4 mei

Martijn Havenga van Kampong zet na het seizoen een punt achter zijn tophockeyloopbaan. De verdediger speelde zeven seizoenen voor de Utrechtse ploeg, waarmee hij twee landstitels (2017 en 2018) en een Europese titel (2016) won. De 30-jarige Havenga gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière.

3 mei

De mannen van Amsterdam hebben voor komend seizoen twee nieuwe keepers. Joren Romijn komt over van Kampong, waar hij de stand-in was van David Harte. Daan Taphoorn wordt overgeheveld vanuit de jeugd. De club neemt na vier seizoenen afscheid van Philip van Leeuwen. Reservekeeper Daan de Waal vertrekt na twee jaar.

3 mei

Een dag na de degradatie raakt Laren z’n sterspeler kwijt. Maxime Kerstholt, achtvoudig international, speelt in het nieuwe hockeyjaar voor Pinoké. Kerstholt speelde liefst acht seizoenen in het Gooi en scoorde afgelopen seizoen tweemaal. De spits won in 2018 met Oranje goud op de Champions Trophy in China.

Pinoké is uiteraard blij met de komst van Kerstholt. ‘In ons streven naar een optimale balans tussen jeugdige talenten en ervaring is Maxime uiteraard een meer dan welkome versterking’,  aldus Frans Dirk Passer, commissaris tophockey van de Steekneuzen. De Amsterdammers namen zondag afscheid van Kiki van Wijk. De aanvaller, sinds 2019 actief bij Pinoké, stopt met tophockey en verhuist naar Sri Lanka. De voormalige zaalinternational kwam eerder uit voor Kampong en Rotterdam.

3 mei

Bente Sluyter (Victoria), Joelle Ketting (Hurley) en Karlijn Adank (Laren) stoppen met tophockey. Bij de mannen geldt hetzelfde voor Sebastian van der Graaf (Den Bosch). De vrouwen van Laren raken ook Tsjechisch international Katerina Lacina kwijt.

1 mei

Pinoké doet het komend seizoen zonder z’n twee Argentijnen. Zowel Agustin Mazzilli als Martin ‘Tincho’ Ferreiro gaan de Steekneuzen verlaten. Mazzilli – die met veel blessureleed kampte – speelde drie jaar voor de Amsterdammers, Ferreiro heeft er straks twee seizoenen opzitten bij de ploeg van Jesse Mahieu. “We zijn Agu en Tincho veel dank verschuldigd voor hun loyaliteit en performance de afgelopen jaren. Beiden hebben zowel binnen als buiten het veld een grote bijdrage gehad aan de groei die onze spelersgroep heeft doorgemaakt. Wij wensen beiden heel veel succes,” aldus tophockeycommissaris Michiel Hilders.

Pinoké maakte tevens de contractverlenging bekend van z’n Belgische topschutters Alexander Hendrickx en Sébastien Dockier. Hendrickx schoot dit seizoen vooralsnog negentien keer met scherp, Dockier staat op twaalf treffers.

30 april

De mannen van HGC melden de komst van Floris Benschop en Marc Boltó Gimo. Verdediger Benschop keert terug op het oude nest, na een uitstapje bij Rotterdam en Cartouche. Boltó Gimo is een aanvallende middenvelder uit Spanje. De 73-voudig international komt over van Atlètic Terrassa uit Barcelona. Daarnaast hebben de Gazellen een nieuwe overeenkomst gesloten met keeper Sam van der Ven en aanvaller Kenta Tanaka. Van der Ven tekent voor drie jaar bij, de Japanner Tanaka voor één jaar.

29 april

Tilburg heeft met de 23-jarige Ladislao Gencarelli opnieuw een Argentijn gecontracteerd. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. Gencarelli is een aanvallende middenvelder en heeft inmiddels vijf interlands op zijn naam staan. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit in de Spaanse competitie voor Real Sociedad de Tenis uit Santander. Gencarelli is na Leandro Tolini en Federico Fernandez Onega de derde Argentijn die komend seizoen voor Tilburg speelt.

29 april

Pinoké neemt afscheid van Tom van de Rijt en Pepijn Scheen. Van de Rijt geeft volgend jaar prioriteit aan zijn maatschappelijke carrière, Scheen vertrekt voor zijn studie naar Gent.

‘Tom is zeven seizoenen zowel binnen als buiten de lijnen een zeer belangrijk onderdeel van de groep geweest. De club is hem voor zijn jarenlange trouwe dienst zeer dankbaar. Het vertrek van Pepijn is ontzettend jammer voor de club, maar heel mooi voor hemzelf. Hij gaat een nieuw avontuur aan in Gent, waar hij ook uit zal komen voor de lokale hockeyclub La Gantoise. We zullen Pepijn zeker niet uit het oog verliezen en hopen hem over een aantal jaren weer op Pinoké te mogen begroeten’, aldus commisaris Tophockey Michiel Hilders.

28 april

Van der Velden en Van Duivenboden beëindigen carrière 

Daphne van der Velden en Saskia van Duivenboden stoppen bij Oranje-Rood. Van der Velden vertegenwoordigde dertien seizoenen de clubkleuren, waarin ze veel jaren de aanvoerdersband droeg. Ze kwam in 2011 en 2012 twaalf keer uit voor Oranje. Van Duivenboden stopt onder de lat. De keepster kwam in 2018 over van Nijmegen en verdedigde sindsdien de Eindhovense lat. Dit jaar moest Van Duivenboden al regelmatig haar plek afstaan aan Sarah Sinck, omdat de Nijmeegse huisarts in opleiding is en stage loopt op de spoedeisende hulp in het Bernhoven Ziekenhuis in Uden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HC Oranje-Rood (@hcoranjerood)

Furlong verlaat Tilburg voor oude club Surbiton 

Gareth Furlong verkast na drie seizoenen in Tilburg naar het Engelse Surbiton. De club waar de 112-voudig Wales-international voordat hij naar de Hoofdklasse trok, voor uitkwam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SURBITON HC (@surbitonhc)

Schoenaker en Lodewijks weg bij Den Bosch 

De mannen van Den Bosch raken ook Noud Schoenaker en Arjen Lodewijks kwijt. Schoenaker tekent een contract voor twee jaar bij Pinoké. Lodewijks stopt aan het einde van het seizoen. Hij gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière.

Eerder kondigden Daniël Aarts (Pinoké), Jelle Galema (Oranje-Rood), doelman Loïc van Doren (Dragons), Laz Omrani (Hurley) en Bram van Groesen (Tilburg) een vertrek aan bij de ploeg van Eric Verboom. De Bossche formatie haalden daar vooralsnog Jaïr van der Horst (Tilburg), Ruben Versteeg (Klein Zwitserland), Flip Wijsman (Almere) en de Australiër Dylan Wotherspoon voor terug.

 

26 april

Roos Drost speelt komende week haar laatste wedstrijd voor Hurley. De aanvaller, die met Nederland het WK van 2014 won, is arts en kiest voor haar maatschappelijke carrière. Drost kwam in 2018 over van SCHC en scheurde kort na haar overstap haar kruisband, waardoor ze een seizoen aan de kant stond. Ze knokte zich terug en was een van de steunpilaren van de ploeg van Patrick Bakker. Drost, die tot bloei kwam bij Kampong, speelde tussen 2013 en 2018 38 interlands, waarin ze elf goals maakte. Hurley zwaait ook Fleur Hofman uit. De tweede keeper van de Amsterdammers verdedigt komend seizoen het doel van Overgangsklasser Leiden.

26 april

Kampong neemt na dit seizoen afscheid van Margot Zuidhof. De oud-international stopt met tophockey, omdat ze haar laatste jaar van haar co-schappen ingaat. Zuidhof speelt sinds 2018 voor Kampong. Eerder speelde de laatbloeier voor Hurley. De aanvaller kwam achttien keer uit voor Oranje en scoorde in die wedstrijden vier keer. In 2018 won ze met Nederland de laatste editie van de Champions Trophy. Ook de Italiaanse verdediger Chiara Tiddi vertrekt bij Kampong. Het is nog onbekend waar haar toekomst ligt.

26 april

Bij Bloemendaal werd reserve-goalie Diana Beemster zondag in de bloemen gezet. Beemster is bezig aan haar vijfde seizoen op ’t Kopje en stopt na dit seizoen. In 2016 kwam de keepster over van HIC. Eerder kwam Beemster uit voor Hurley. De goalie was lange tijd eerste keus onder de lat, maar verloor dit seizoen de concurrentiestrijd van ‘potential’ Danique Visser.

24 april

De selectie van Oranje-Rood wordt komend seizoen versterkt met de ervaren verdediger David Ames (31). Hij komt over van de Engelse hockeyclub Holcombe en heeft bij het Britse en het Engelse nationale team in totaal 93 caps achter zijn naam staan. Tot 2012 maakte hij deel uit van de Ierse nationale selectie waarvoor hij 64 interlands speelde. Ames heeft in Eindhoven getekend voor één jaar.

David Ames is de tweede Britse international in de selectie van Robert van der Horst van komend seizoen. Eerder werd de Engelsman Phil Roper al vastgesteld. Ook tekenden Jelle Galema en de Duitse Laurens Halfmann bij Oranje-Rood.

Van der Horst is blij met de komst van Ames: ‘David is een ervaren international die vanuit het middenveld en achterin met zijn defensieve kracht direct een versterking is voor de ploeg.’

21 april

Oranje-Rood versterkt zich komend seizoen met de Duitser Laurens Halfmann. De 22-jarige aanvaller komt over van Uhlenhorst Mülheim en heeft als jeugdinternational 47 interlands op zijn naam staan. De Duitser tekent een contract voor een seizoen.

Halfmann is daarmee de derde versterking voor de ploeg van Robert van der Horst. Eerder kondigde de club de komst van Jelle Galema en Phil Roper al aan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laurens Halfmann ® (@laurenshalf)

20 april

Doelman Flip Wijsman maakt de overstap van Almere naar Den Bosch. Hij volgt Loïc van Doren op, die besloten heeft na het seizoen terug te keren naar België. Met de komst van Wijsman haalt de club volgens eigen zeggen ‘een keeper binnen voor de toekomst die past in de cultuur van de groep’. Wijsman zette zijn handtekening onder een meerjarig contract bij de Brabantse club.

18 april

Tilburg heeft de Argentijnse international en strafcornerspecialist Leandro Tolini voor twee seizoenen gecontracteerd. De 31-jarige verdediger speelt momenteel bij Gantoise in de Belgische competitie. Voor Argentinië speelde Tolini 73 interlands en scoorde daarin 38 doelpunten. Eerder maakte Tilburg al bekend dat een andere Argentijn, Federico Fernandez, voor twee jaar heeft bijgetekend.

14 april

Dylan Wotherspoon tekent voor minimaal twee seizoenen bij Den Bosch. De Australiër speelde al eerder voor de Brabanders en kwam in seizoen 2016-2017 voor het eerst over naar Den Bosch. De aanvaller kwam al 93 keer uit voor zijn nationale ploeg.

Wotherspoon is de derde versterking voor de ploeg van Eric Verboom. Jaïr van der Horst (Tilburg) en Ruben Versteeg (Klein Zwitserland) werden al eerder aangetrokken. Daar tegenover staat het vertrek van vijf spelers: Jelle Galema (Oranje-Rood), Daniel Aarts (Pinoké), Loïc van Doren (Dragons), Laz Omrani (Hurley) en Bram van Groesen (Tilburg).

13 april
Tilburg meldt de komst van twee nieuwe spelers. Eentje is een bekende van de Hoofdklasse-volgers; dat is namelijk Bram van Groesen, die al jaren uitkomt voor de Brabantse buurman Den Bosch. Na tien seizoenen aan de Oosterplas gaat de verdediger bij Tilburg een nieuwe uitdaging aan.

Ook de Spanjaard Manuel Prol Perez is komend seizoen te zien aan de Bredaseweg.  Ook Prol is een verdediger die overkomt van Complutense uit Madrid, de huidige nummer zes van de Spaanse Liga.

Daarnaast heeft de Argentijn Federico Fernandez zijn contract verlengd bij Tilburg. De 49-voudig international tekende voor twee jaar bij.

8 april

Hurley neemt het komend seizoen afscheid van zes routiniers. Gijs Buissant, Philip Thiadens, Victor Plat, Roderic Schwirtz, Thom Hayward en Justin Reid-Ross (foto) zijn namelijk bezig aan hun laatste duels in het blauw-grijs. De zes gaan zich richten op hun leven buiten het hockey. Tegenover dit vertrek staat in ieder geval de komst van Laz Omrani, die de afgelopen jaren bij Den Bosch speelde. Omrani tekent voor twee jaar bij de Amsterdammers. Onlangs meldde Hurley – ook komend seizoen onder leiding van Reinoud Wolff – al de contractverlenging van de ‘jonge kerngroep’ van acht spelers, onder wie Noam Sheridan en Deegan Huisman.

29 maart

Bram Huijbregts (23) zal zich vanaf volgend seizoen voegen bij de selectie van Amsterdam. De middenvelder van Oranje-Rood speelde eerder al onder Alexander Cox bij Jong Oranje met toekomstige teamgenoten Tijn Lissone en Teun Kropholler. 

Huijbregts speelt al sinds zijn vijftiende in het eerste van de ploeg uit Eindhoven. Zo werd hij in 2016 landskampioen met Oranje-Zwart. ‘Na 15 jaar in Eindhoven te hebben gehockeyd is het tijd voor iets nieuws en iets buiten mijn comfortzone’, zijn de woorden van Huijbregts. ‘Amsterdam heeft een jonge, ambitieuze groep waarmee de komende tijd gebouwd gaat worden en daar wil ik onderdeel van uit maken.’

5 maart
Brits international Hannah Martin sluit komend seizoen aan bij de selectie van Hurley. Martin speelt nu nog in de Engels competitie bij Surbiton en vervult daar de rol van middenvelder/aanvaller. Inmiddels heeft zij al 77 interlands achter haar naam staan (37 GB en 40 Engeland).

Coach Patrick Bakker is blij met haar komst: ‘Hannah is al jaren een vaste waarde in het team van GB. Met haar halen we een moderne, technische, power hockeyer binnen. Bovendien zal Hannah ons relatief jonge team met haar internationale ervaring en sterke persoonlijkheid verder versterken. Hannah past perfect bij het team. Ze is zeer welkom.’

4 maart

De mannen van HGC hebben drie buitenlandse versterkingen voor komend seizoen gecontracteerd. De Britten Oliver Willars (138 caps) en Zachary Wallace (43 caps)  zijn volgend hockeyjaar op De Roggewoning te bewonderen. Willars is een verdediger en komt over van Beeston, Wallace een middenvelder die bij Surbiton speelt. De Schotse spits Alan Forsyth (182 caps) is de derde aanwinst, ook hij hockeyt nu nog bij de Engelse landskampioen Surbiton. ‘Deze drie spelers stonden al langer op onze wensenlijst’, zegt coach Paul van Ass. ‘Ik zie in hen een welkome versterking in elke linie. Het zorgt ervoor dat ik een bredere en minder kwetsbare selectie op de been heb.’

De coach zette net als aanvoerder Seve van Ass vorige maand zijn handtekening onder een nieuwe driejarige verbintenis. Steijn van Heijningen heeft voor twee jaar bijgetekend.

3 maart

Den Bosch heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Ruben Versteeg. De aanvaller van Klein Zwitserland heeft een contract voor twee seizoenen getekend. Versteeg speelt al een aantal seizoenen in de Tulp Hoofdklasse Heren en moet de Bossche ploeg aan meer scorend vermorgen helpen, zeker nu Jelle Galema na dit seizoen terugkeert naar Oranje-Rood. ‘Ik hoop als spits natuurlijk veel goals te gaan maken voor deze club. Daarnaast wil ik extra werklust en professionaliteit bieden aan het team’, aldus Versteeg, die bij Den Bosch wordt herenigd met zijn vroegere KZ-teamgenoot Koen Bijen. Den Bosch maakt verder nog melding van de contractverlenging van routinier Austin Smith, die voor één seizoen bijtekent.

1 maart

Doelman Loïc van Doren verlaat aan het einde van het seizoen Den Bosch. De Belgische international keert terug naar zijn geboorteland en gaat weer keepen bij Dragons. Het vertrek van Van Doren is opvallend, aangezien de goalie vorig jaar nog een contract voor twee jaar tekende bij Den Bosch. Van Doren, broer van Bloemendaal-speler Arthur, speelt sinds 2018 bij Den Bosch. Hij is na Daniël Aarts (Pinoké) en Jelle Galema (terug naar Oranje-Rood) al de derde speler die na dit seizoen bij de Brabantse club vertrekt. Jaïr van der Horst (afkomstig van Tilburg) is tot nu toe de enige versterking voor de ploeg van coach Eric Verboom.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Loic van Doren (@loicvandoren)

13 februari

Hij zou eigenlijk dit seizoen al komen, maar door het coronavirus ging zijn transfer niet door. Maar komend hockeyjaar komt het alsnog tot een samenwerking tussen Phil Roper en Oranje-Rood.

Joep de Mol (Ned) met Phil Roper (Eng) tijdens de Hockey World League Finals, de wedstrijd om de 7e plaats, Engeland-Nederland. Foto: Koen Suyk

De 29-jarige Engelse international (148 caps) komt over van Wimbledon en komt voor ‘minstens twee seizoenen’ in Eindhoven hockeyen, zo meldt Oranje-Rood. De Brabanders komen op hun site superlatieven tekort voor de aanvallende middenvelder, die volgens OR over ‘een ongekende snelheid en techniek en een groot scorend vermogen’ beschikt.

8 februari

Pinoké heeft met Daniel Aarts de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. De 24-jarige aanvallende middenvelder verruilt Den Bosch na vier seizoenen voor de Steekneuzen.

‘Wij zijn hartstikke blij met zijn komst’, zegt commissaris tophockey Michiel Hilders in het persbericht waarmee de komst van Aarts wereldkundig is gemaakt. ‘Een groot deel van de spelersgroep kent Daniel van nationale jeugdteams. Dat maakt zijn overstap naar Pinoké ogenschijnlijk logisch en laagdrempelig. Bovendien is het mooi dat hij op relatief jonge leeftijd al zeven jaar Hoofdklasse-ervaring meebrengt.’

Zelf spreekt Aarts zijn dank uit richting Den Bosch. ‘Ik heb daar met veel plezier gespeeld en heb mezelf er kunnen ontwikkelen. De aanvallende spelwijze en de ambitie van Pinoké om voor de play-offs te gaan spreken me aan. Daar wil ik de komende jaren graag aan bijdragen. Los daarvan: ik woon al een tijdje in Amsterdam en kan dadelijk dus dichter bij huis hockeyen.’

25 januari

Jaïr van der Horst (23) verkast komend seizoen van Tilburg naar Den Bosch. De Brabander tekent een contract bij zijn nieuwe club voor twee jaar. Van der Horst speelde eerder voor Oranje-Rood en is daarmee straks een van de weinige spelers die voor de drie Brabantse hoofdklassers heeft gespeeld.

12 januari

Aanvaller Jelle Galema (28) keert na een avontuur van drie jaar bij Den Bosch terug bij zijn oude liefde. Hij tekent een contract voor vier seizoenen bij Oranje-Rood, de club waarmee hij gouden jaren beleefde met het winnen van drie landstitels (2014, 2015 en 2016) en de Euro Hockey League (2015).

Jelle Galema keert terug bij Oranje-Rood. Foto: Koen Suyk

12 januari

Bloemendaal heeft zich voor komend seizoen versterkt met Oranje-international Teun Beins. De 22-jarige Bredase verdediger speelt nu nog voor Oranje-Rood, waar hij bezig is aan zijn vijfde seizoen in de Tulp Hoofdklasse Heren. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij De Mussen.


236 Reacties

 1. Pilsvogel020

  Mooie stap voor Aarts! Verdiend, al een aantal jaar zichzelf bewezen op het hoogste niveau. Juiste zet van Pinoke.

 2. jobe

  Wat is er aan de hand bij Den Bosch? In twee jaar tijd zo meteen een ware leegloop van meerdere dragende spelers.

  1. gerrit-v

   Niks aan de hand, lijkt me. Kenmerkend voor subtopper: zelf opgeleide spelers verhuizen naar teams die meer kans maken op play-offs. Eigenlijk gewoon compliment voor de opleiding bij Den Bosch

  2. Balophetdak

   Tilburg is alleen geen club die de play offs gaat halen...

 3. RamsesVergeetmeniet

  Hoi Gerrit Die begrijp ik niet helemaal. Deze jongen is opgeleid door Push (waar Den Bosch bijna al het talent weghaalt) en is daarna bij Tilburg en Bloemendaal zich verder gaan ontwikkelen. Na een paar jaar Den Bosch en woonachtig in de hoofdstad is de stap naar een club in de buurt van de hoofdstad meer dan logisch (reistijd). Meer een compliment voor Pinoke dat hij voor deze club kiest ipv de grote clubs als Amsterdam/Bloemendaal /Kampong in de regio.

 4. RamsesVergeetmeniet

  beste Gerrit... Deze jongen is opgeleid door Push en daarna Tilburg. Heeft daarna de stap gezet naar Bloemendaal en gaat nu via Den Bosch naar Pinoke. Zijn opleiding heeft hij dus niet bij Den Bosch genoten maar bij Push. De visvijver van Push...die Den Bosch in het verleden al erg vaak heeft leeggevist.

  1. stekel

   Fijn en helemaal terecht dat ff zo ‘recht te zetten’. Tis ook lastig om allemaal uit te zoeken als er zo vaak en zoveel te melden is over DB

 5. Pilsvogel020

  De visvijver van Push inderdaad, zijn toch wat mooie namen uit voortgekomen. De Mol, Wortelboer, Brouwer... Zou daarnaast gebroeders Aarts ook graag nog eens samen in een team zien spelen!

  1. Balophetdak

   Te veel credits voor push, deze jongens komen allemaal uit omstreken Breda. Rond de B jeugd gaan ze naar push om uiteindelijk weer een vervolg stap te maken.

 6. RamsesVergeetmeniet

  Stekel...als iemand de feiten niet kent dan kan hij dit beter niet melden.

 7. jobe

  En nog eentje weg bij Den Bosch. Hoe kan dat toch?!

  1. bob-krulvis

   Het geld is op

 8. robo

  Misschien heeft deze voorzitter het te druk om de plaatselijke FC te verkopen? Hij heeft geen geel/zwarte achtergrond...

 9. hockeyer123

  Als dit de beoogde vervangers moeten worden van Aarts en Galema weet ik niet of Den Bosch zo goed bezig is. Of sorteren ze hiermee voor op nog een aantal vertrekken ??

  1. hockey12345

   Niet praten als je niks weet djalla

 10. hockeyer123

  Ik weet gelukkig genoeg “djalla” voordat het op hockey.nl stond was namelijk al een aantal weken duidelijk dat Loïc terug ging naar Dragons, en dat Den Bosch nog geen waardige opvolger heeft gevonden

  1. hockey12345

   Je praat eerst over Aarts en Galema en nu over de keeper? Wat is je punt

  2. hockeyer123

   Dat Den Bosch straks niets meer overhoud als het zo door gaat

  3. luchtisblauwgrasisgroen

   Flip Wijsman naar Den Bosch?

 11. haags-hopje

  Als Den Bosch zo duidelijk in de KZ-winkel rondkijkt, zouden ze dan ook bij Koene Schaper uitkomen?

  1. dragonballz

   Die is allang gevraagd.

 12. rustaaagh

  Bij HGC komen er 3 buitenlandse versterkingen bij. Blijven Nicholas Budgeon, Agustín Bugallo, Maico Casella, Marc Castella, Kenta Tanaka en Devindar Walmiki?

 13. luchtisblauwgrasisgroen

  Zo kan HGC bijna een compleet vreemdelingen legioen opstellen, ze hebben nog maar 2 extra buitenlanders nodig.

  1. PeterMontijn

   Ik ben het soms niet met je eens maar nu wel...

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Lastig om het oneens te zijn met feiten 😉

  3. aernoud-lippmann

   Zolang Bloemendaal ( geld) en de andere top ploegen in de universiteitssteden “ alle talenten “ bij de andere hoofdklasseteams weg plukken , waaronder bij Den Bosch, HGC , Pinoke etc etc) zal je wel uit buitenland moeten halen als je mee wilt doen in top vier !

  4. luchtisblauwgrasisgroen

   Er spelen even veel oud-Bloemendaal spelers bij HGC, Pinoke en Den Bosch als andersom 😄

 14. JeNeef

  Nu de transfermolen op gang lijkt te komen is het wachten op nieuws rond cornerkanon Bart Nelck. Erg benieuwd of dit voor of na Tokyo naar buiten komt!

 15. Mark Bouwman

  Sommige reageerduurs hier denken nog steeds dat je een stabiel HK team kan opbouwen met een "eigen jeugd" opleiding vanaf 6 jaar. Of dat Nederlanders voorrang moeten hebben. Gaat erom wie er overleven in een team: als je constant goed genoeg bent overleef je alles, zo niet: tja. Je kan ook clubs "beschuldigen" die voor een absurd vermogen al het Nederlands talent verzamelen (en dan nog buitenlanders nodig hebben). Geld, talent en buitenlanders. Allemaal prima voor een HK, maar ga niet zeuren en weer een 90'er jaren discussie voeren. Wat maakt het in een HK uit of je een Nederlandse of buitenlandse speler in je team haalt. Maak er een "stand-alone" competitie van, dan zijn we van dit gezeur eindelijk af.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Mee eens, maar 9 buitenlanders is ook wel buitensporig..

 16. rustaaagh

  Veel, weinig, het zal wel. HGC wil niet alleen in de hoofdklasse blijven, maar ook serieus playoffs spelen en msc zelfs meer. Met deze 3 spelers erbij en geen vertrekkers, staat er wel een serieus goed team. Daarom de vraag of deze spelers ook blijven.

  1. Boearco

   Echt een team van de club.

  2. AvA

   Geef toch NLse talenten de kans. We hebben er genoeg. Idioot gedoe!

 17. hockeyer123

  En Oranje Rood is na Den Bosch de volgende club die met een leegloop te maken heeft 🤨😬

  1. bob-krulvis

   Heel Brabant stroomt leeg...

 18. unplugged

  Vreemd dat clubs die op het randje zweven van een faillietcement maar spelers blijven kopen . Club kunnen beter naar de Beurs gaan en aandelen verkopen zodat clubleden en speculanten ze kunnen kopen .

 19. rustaaagh

  Hopelijk komen er waardige vervangers bij Den Bosch en Oranje Rood. Anders wordt er bij de heren zo dadelijk alleen nog maar gehockeyd in de randstad.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   De KNHB heeft een deal gemaakt: in ruil voor een Brabantse bondscoach wordt er beneden de rivieren gestopt met tophockey.

 20. solo

  Jongens hockey is sowieso een probleem. Er zijn steeds minder jongens...☹️

 21. solo

  Tussen de 10-14 jaar is 71% meisje🤨

 22. J.O. de Jong

  Beste ramsesweethetniet.... Als je iemand corrigeert moet je het wel goed doen. Daniël en zijn broer hebben tot en met Jb1 bij Tilburg gespeeld. Het seizoen daarna zijn ze naar push gegaan en hebben ze samen in Ja1 gespeeld. Van daaruit zijn ze beiden benaderd door Bloemendaal. Zijn broer is meteen naar Bloemendaal gegaan en Daniël een seizoen later. Bloemendaal had een mondelinge overeenkomst met Daniël dat hij naar Bloemendaal zou komen als hij junior af was. Zijn laatste jaar als jeugdspeler heeft bij Tilburg heren 1 gespeeld en het seizoen erop is hij naar Bloemendaal gegaan. Om even met je eigen woorden te spreken....Als iemand de feiten niet kent kan hij dit beter niet melden.

  1. GabyvanHout

   En joep de Mol van Berkel-Enschot ook naar Tilburg en toen pas naar Push

 23. hockey12345

  Omrani king

 24. hockeyer123

  In het Brabants Dagblad stond dat er nog een aantal buitenlandse toppers naar Tilburg komen. Den Bosch een echte leegloop, volgend jaar wisselen van plek. Tilburg middenmoot en DB degradatiekandidaat

  1. hockey12345

   Hahaha Den Bosch degradatie, wacht maar

  2. 073

   Hockeyer123 het is april, het seizoen is nog niet eens voorbij, hoe kan je nu al denken dat Db gaat degraderen.

  3. hockeyer123

   Beste mensen. Ik heb het natuurlijk niet over dit jaar, maar over volgend jaar. Net zoals de transfers over komend seizoen gaan en niet over dit seizoen

  4. hockey12345

   Dat snappen wij pepernoot, alleen dit seizoen is nog niet eens voorbij en jij weet nu al dat DB gaat degraderen. Team is nog niet eens bekend

 25. charliejanssen

  Ondanks dat over een paar jaar alle salarissen tussen mannen en vrouwen hetzelfde moet zijn, wordt nog maar eens pijnlijk duidelijk dat eerst het mannenteam aangevuld moet worden en als er nog wat over is de dames. Toch al behoorlijk wat (internationale) transfers bij de mannen en als ik het goed heb slechts 1 bij de vrouwen.

 26. conegut

  Zieke leegloop bij Den Bosch. Dat is even schrikken. Waarom gebeurd dit ?

  1. hockeyer123

   Budgettekort heb ik gehoord

 27. luchtisblauwgrasisgroen

  Mooie terugkeer van Wotherspoon bij Den Bosch. Ben benieuwd of Blake Govers nog bij Bloemendaal terug gaat keren.

  1. 073

   Bro waarom altijd Bloemendaal dr bij halen

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Bro... misschien omdat ik een Bloemendaal fan ben?

  3. jobe

   Een soort blinde Mus dus.

  4. luchtisblauwgrasisgroen

   Je bedoelt supporter van de regerend Lands en Europees kampioen?

 28. hockeyer123

  Tomas Domene of Nicolas Della Torre naar Tilburg 👀👀

  1. charliejanssen

   Tilburg heeft een nieuwe sponsor gevonden denk ik zo.. Ik heb mij ook laten vertellen dat de oude garde van den Bosch d1 naar ageeth en maartje gaan.

  2. sachab

   Je trainers niet kunnen/willen betalen, maar wel buitenlandse spelers halen.....🤔🤔

 29. hockeyer123

  Als er nog meer toppers komen gaat het nog wat worden in Tilburg. Oranje-Rood mag zich zorgen gaan maken .......

 30. hockeyer123

  Zo, Den Bosch haalt 80 tegengoals binnen voor volgend seizoen

  1. j11

   Ik denk dat Wijsman het heel erg goed gaat doen. Een keeper kan niet heel veel doen, wanneer een team 100 kansen per wedstrijd geeft aan een team.

  2. hockeyer123

   Een echt goede keeper krijgt niet gemiddeld 4,3 goals tegen per wedstrijd. Dat is simpelweg gewoon te veel

 31. ronald

  Heel bijzonder inderdaad...

 32. Avdd

  Ja hij had niet de beste verdediging voor zich staan maar bij veel goals zat hij er zelf heel knullig naast. Den Bosch had beter Hidde van Hoek van HGC kunnen nemen.

  1. hockeyer123

   Natuurlijk een mooie stap voor Wijsman, zeker met in gedachte dat hij voor 5 jaar!!!!!!! heeft getekend. Echter betwijfel ik of DB erop vooruitgaat, korte en lange termijn. Wijsman is toch een instabiele keeper, zo hebben we kunnen zien dit seizoen. Van Doren weg en Wijsman halen, de play-off ambities bij DB worden een boost gegeven!

  2. pjklaassen

   Op basis waarvan zouden ze beter voor Hidde van Hoek moeten gaan?

  3. conegut

   Instabiel ? Dat hoort bij een jonge talentvolle keeper. Laat hem groeien. Geef hem wat vertrouwen. Op jonge leeftijd al deze ervaring hebben gaat hem helpen als hij straks rond 25 is en terugkeert naar de randstad.

 33. hveen

  top

 34. hveen

  Dit lijkt me een goede stap. Top!

 35. luchtisblauwgrasisgroen

  Gefeliciteerd Flip Wijsman en Den Bosch! Ik heb het hier in de comments op 3 maart reeds voorspeld :)

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   En na die 5 jaar terug naar Bloemendaal om Visser op te volgen! 😉

 36. luchtisblauwgrasisgroen

  Jaap Stockman speelde voor Hurley het seizoen voordat hij naar Bloemendaal kwam en heeft in dat seizoen ook heel veel goals tegen gekregen. De rest is history.

  1. erik-beenen

   Interessant. Dat was eerder deze week een diskwalificatie in jouw argementatie. Hoe noem je selectieve toepassing argumenten ook al weer?

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Er is een groot verschil tussen ervaren keepers en young potentials...

 37. Gekkie123

  Flip is een baas. Veel plezier koning 💪

 38. Peternooitgedagt

  Van horen zeggen heb ik begrepen dat Mike Huisman samen met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in de korte put straat te ‘s Hertogenbosch is gesignaleerd. Ben benieuwd of Den Bosch de portemonnee wil trekken of is deze leeg na de komst van Wotherspoon?

  1. goalie

   Bijzonder als er al 6 maanden geen tent open is in die straat....

 39. alexvisie

  Prima die transfers tussen onze hoofd- of promotieklasse clubs! Jammer dat er toch ook weer nieuwe buitenlanders instromen. Ze kosten een hoop en nemen de hoofdklasse ervaring mee naar hun nationale teams. Niet gek dat Oranje steeds meer moeite heeft om de top te halen. We kunnen het geld beter stoppen in een goede jeugdopleiding! Bijvangst: de hoofdklasse competitie wordt minder voorspelbaar en dus leuker.

 40. mariooootje83

  Mooie transfer voor Wijsman, beter gezegd ‘super mooi’ zoals bepaalde mensen dat zeggen. Aan zijn outfit op de foto te zien praat Flip ook wel zo. Zet hem in elk geval op topper!

 41. unplugged

  Het aantrekken van al die buitenlandse spelers wordt de doodsteek van het Nederlandse Hockey en het weinige talent dat er is krijgt geen kans . AMHC * * * * * wordt straks UB * * * * * : Uitzend Buro * * * * * . Er moet een maximum van 4 buitenlandse spelers komen .

  1. michiel1971

   De stap van een A-team naar de hoofdklasse heren is enorm en er zijn maar weinig talenten die die stap kunnen maken. Daarnaast maakt een groot deel van de talenten de keuze om te gaan studeren in een andere stad en is het voor de ‘dorpsclubs’ die hoofdklasse spelen moeilijk om talent vast te houden, met als gevolg dat je goede spelers van buiten zult moeten aantrekken. Als je dan voor de play offs wilt spelen, zul je wel buitenlandse spelers moeten aantrekken...

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Helemaal mee eens, 4 buitenlandse spelers max. HGC heeft er 9. Zie bij Bloemendaal van der Veen die op 16 jarige leeftijd doorbreekt, het kan wel!

 42. rustaaagh

  @unplugged, Kan jij dat mbt max 4 spelers uit het buitenland juridisch dichttimmeren en daarna voorleggen aan de KNHB? @luchtisblauwgrasisgroen, Grappig, Bdaal haalt de beste Nederlandse spelers (overigens vind ik dat knap), maar daardoor worden andere clubs gedwongen om andere keuzes te maken.

 43. g-hockeyfan

  Dan moet er ook een regel zijn dat er niet meer dan vier oranje per club zijn. En terwijl we domme regels maken, misschien ook niet meer dan vier junior oranje per club. De reden dat ambitieuze clubs een beroep moeten doen op buitenlandse internationals, is omdat een select aantal clubs de Nederlandse topspelers monopoliseert.

 44. charliejanssen

  Ik dacht dat de gelden gelijk zouden worden verdeeld tussen de mannen en de vrouwen, maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat de dames van OR 4 internationals erbij krijgen.. Iets met ondergeschoven kindje en alle ballen op de mannen? Ik denk namelijk dat 2/3 internationals bij de vrouwen net zoveel kosten als 1 mannelijke international.

  1. iknoemmaariets

   Maatschappelijk gezien een mooi statement maar helaas geen realiteit, ook voor Corona was het bezoekers aantal bij de dames nog geen kwart van bij de mannen. Uitzondering daar gelaten natuurlijk. Een sponsor wil ondanks dat sportsponsoring een uitgave is die zicht toch niet terug betaald nog steeds wel een beetje aandacht krijgen en dat is helaas met het vrouwenhockey niet zo. Daarnaast is het tempo natuurlijk ook een groot ding, 1ste damesteams die oefenen tegen c/b jeugd van de mannen en het dan nog niet altijd winnen.

 45. PeterMontijn

  Nou luchtisblauwgrasisgroen, je laat je weer van je beste kant zien....er mogen niet meer dan 4 buitenlandse spelers op het veld staan. We kunnen er dus vergif op in nemen dat er jaren waren dat Bloemendaal er 4 had rondlopen anders had hier een ander getal gestaan, het ging hier dan vrijwel zonder uitzondering om de absolute wereldtopper(s) uit Belgie, Duitsland of Australie die voor veel geld richting het Kopje gehaald werden. Ik stel voor dat iedere club in haar selectie van 22 man 7 man heeft rondlopen die in haar eigen jeugdopleiding heeft rondgelopen, al is het alleen maar in de A-tjes. Dat elke HK (en PK)een dus bijdrage levert aan het opleiden van hockeyjeugd. Dat voorkomt dat koopclubs als Bloemendaal de hele hoofdklasse leegkopen en dan wordt vast nog leuker in de hockey HK!

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Nou Peter, dit heeft niets met Bloemendaal te maken. De Hoofdklasse moet zich richten op het aantrekken van top spelers, geen B-spelers van in de 30 want dan gaat het inderdaad ten koste van Nederlands talent. Kijk naar Den Bosch vs HGC, uiteindelijk met goede coaching en beleid is een club met een stuk minder buitenlanders succesvoller. Bloemendaal doet het overigens uitstekend qua eigen jeugd inbreng, Casper van der Veen is een van de grootste talenten die op de Nederlandse velden rond loopt.

  2. haags-hopje

   PeterMontijn, zolang hdm de jeugdlijnen in de provincie leeg blijft roven, moesten we dit soort voorstellen maar niet te serieus nemen...

 46. PeterMontijn

  De grotere clubs met een degelijke jeugdopleiding - waar wordt geïnvesteerd in de jeugd en waar dus iets extra’s wordt toegevoegd - hebben een aanzuigende werking. Dat geldt hier in de omgeving in ieder geval voor Rotterdam, Victoria, Klein Zwitserland, HGC en hdm. En die leiden vervolgens verder op. Zo gaat het bij tal van de grotere NL clubs. Met enige regelmaat is daar instroom van buitenaf. Soms al in de Dtjes, meestal in de Ctjes en soms nog in de Btjes. In de A bijna niet meer. Met enige regelmaat zitten daar- vwb de Dtjes en Ctjes - dan ouders achter die dit nog liever willen dan hun kinderen zelf. Er wordt volgens mij weinig “geroofd”. De meeste clubs hebben een beleid dat alleen spelers van buitenaf die echt boven het gemiddelde van het selectieteam uitsteken op een plaatsje kunnen rekenen. En de meeste spelers spelen dan vervolgens nog een jaar of 5 bij deze club. Wat ik nog veel interessanter vind is hoeveel van deze jeugdspelers vervolgens een plekje krijgen in het eerste, en daar probeerde ik hierboven een lans voor te breken. De aansluiting vanuit de jeugd naar het vaandelteam waar de opleiding wordt voorgezet. Want dat is waar veel van deze spelers en speelsters het voor doen. En dat uitzicht is bij hdm behoorlijk goed. Zie bijvoorbeeld H1 waar 3/4 van het team nog met elkaar in de A heeft gespeeld. En ook D1 heeft veel speelsters rondlopen die in de eigen jeugd hebben rondgelopen. En dat vooruitzicht is bij Bloemendaal niet zo goed. Sporadisch haalt er eens 1 het eerste maar de rest v H1 komt ergens anders vandaan. Vrijwel zonder uitzondering zijn de gehaalde spelers dan al international, zoniet dan dan spelen ze in ieder geval in jong oranje. Eigenlijk zoals Real Madrid het al jaren doet. En dan wordt je heel vaak kampioen met spelers die je goed hebt ingekocht...

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Eens dat meer jeugdspelers door moeten breken, echter het niveau van Bloemendaal en HDM kun je niet vergelijken..

 47. rustaaagh

  @hockey.nl, Kunnen jullie de overzichten van de transfers bijwerken? Alvast dank.

 48. hockeyer123

  Tilburg gaat lekker

  1. sachab

   Geen geld om de trainers te betalen, wel om buitenlandse spelers aan te trekken🤔🤔

 49. Hans De Baijens

  Oh oh wat hebben we het financieel zwaar!!!!!!!! En waarom breekt er zo weinig jong talent door??????? Omdat er teveel buitenlandse spelers hier rond lopen. Stop dat geld in n fatsoenlijke jeugdopleiding !!!!!’ En je zal oogsten

  1. hockeyer123

   Heb je de eerste lijns C en D bij Tilburg zien spelen??? Talent genoeg in aantocht “hansb”

  2. Willemjanhc

   Je vergelijkt Appels met Peren... De top- en Breedte tak zijn 2 verschillende BV’s binnen Hc Tilburg. Dat trainers niet meer werden betaald (wat ik mijn ogen terecht is, en ja ik ben zelf trainer bij HCT en werd dus ook niet meer betaald) staat los van ons H1 en D1.

 50. ronald

  Talent is er wel. Komen ze in het eerste? Nee. Zonde tilburg! Korte termijn denken...

  1. hockeyer123

   De selectie nu gezien? 2 A-spelers die vast bij de selectie zitten (ook wedstrijd) en een die meetraint

  2. ronald

   Als ik dit zo lees zijn die volgend jaar weg. Niet de eerste keer dat “afgevallen” jonge spelers naar WD zullen gaan.

  3. hockeyer123

   Toevallig spelen ze volgend jat nog gewoon bij Tilburg

 51. luchtisblauwgrasisgroen

  HGC heeft alleen nog een buitenlandse keeper nodig om een volledig buitenlands team op te kunnen stellen. Oliver Willars (UK) Alan Forsyth (UK) Zachary Wallace (UK) Marc Boltó Gimo (ES) Nicholas Budgeon (AU) Agustín Bugallo (AR) Maico Casella Schuth (AR) Marc Serrahima Castella (ES) Kenta Tanaka (JP) Devindar Walmiki (IN) Uit 2012: Al jaren is er kritiek op het grote aantal buitenlanders in de hockeycompetitie. Volgens critici gaat het ten koste van de ontwikkeling van Nederlands talent. In 2009 onderzocht hockeyer Rob Reckers het fenomeen. Conclusie: de komst van buitenlandse spelers heeft een remmende werking op de kwaliteit van het Nederlandse hockey. Oud-hockeyer Jacques Brinkman zwengelde de discussie onlangs aan door te wijzen op de middelmaat van sommige van de dit jaar aangetrokken buitenlanders. ‘Het is lang niet allemaal top wat er nu rondloopt. Sommige buitenlandse spelers worden geselecteerd op statistieken, niet op wat ze toevoegen.’

  1. conegut

   Buitenlanders remmen de jeugd, dat geldt voor HGC niet toch?! Zij hebben geen jeugd.. speelt iets van topklasse. Die kan je niet inzetten in de HK.

 52. Mark Bouwman

  Brinkman heeft gelijk. Een buitenlander moet onderscheidend zijn binnen de lijnen, maar óók binnen in een budget. Daar zit ook wel een "dingetje". Brengt hij voor het zelfde bedrag minder dan wat een Nederlandse speler op de mat legt? Dan moet je dat zeker niet doen. Maar het door Nederlandse gastjes "overvragen" (shoppen), terwijl vrijwilligers zich uit de naad rennen, mag in deze context ook wel even aandacht krijgen. Sommigen gooien ook zelf de deur dicht.....

 53. hockeyer123

  Er is nogsteeds geen nieuwe trainer/coach aangesteld en naar buiten gebracht🧐. Hebben ze daadwerkelijk nog niemand of spelen er wel dingen achter de schermen??

 54. michiel1971

  Waar haalt Conegut deze wijsheid over de jeugd van HGC vandaan? A/B eerste teams spelen landelijk of Super A/B. Doorstroming vindt plaats, zowel bij de heren: Douwe Vis dit seizoen, als bij de dames: Isis van Loon, Ingeborg Dijkstra, Féline Engelkes en drie MA1 debutanten.

  1. Mark Bouwman

   @michiel1971 sommige mensen verdiepen zich niet echt in achtergronden en hockey"materie"...

 55. hockeyer123

  Het had weinig gescheeld of Dockier en Hendrix waren vertrokken na dit seizoen bij pinoke

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Naar welke club?

  2. Supporter123

   Hoe kom je aan die wijsheid ?

  3. paul-opgenhaffen

   Naar Bloemendaal

 56. pacoh

  Komt Zeleski nog naar Pinoke?

 57. hockey12345

  Hoezo geen eigen artikel voor Sebastian van der Graaf?

 58. stekel

  Komt vast een aparte lijst voor HK heren en HK Dames. Das best eenvoudig te maken toch

 59. conegut

  Jeetje weeeer een nieuwe keeper bij Amsterdam. Gaat goed daar. Misschien moet Veering zelf weer gaan spelen ?

  1. pjklaassen

   Waarom gaat van leeuwen weg? Prima hk keeper toch ?

 60. jhlp

  Havenga stopt?😰

 61. dummy

  Echt jammer Martijn, je prachtige scoops, passes en corners gaan we missen. Ik zal nooit de wedstrijd tegen Oranje Rood vergeten, zo spannend, het leek erop dat we de PO’s niet gingen halen tot de laatste minuut jouw strafbal, DE strafbal. Succes en dank voor alle jaren!!

  1. Eelco Houwink

   In zijn geval was ik er al mee gekapt toen Jip vorig jaar tegen HCDB 8x missleepte en hij overgeslagen werd door Cox

  2. jhlp

   @dummy heerlijk die strafbal zonder een stap te nemen. Keeper volledig verrast

 62. Bob Krulvis

  Havenga naar Laren?

  1. hockeybal

   Lars Heerink (HGC) naar Laren

  2. keepertje18

   Wellicht

 63. lynnBosman

  Hannah Martin naar Hurley, Ansley naar HGC en Owsley naar HDM. Wat is dat ineens met deze Britse invasie? Hinch, Towsend en Webb nog en je hebt de zes beste speelsters van GB in de Hoofdklasse.

  1. keepertje18

   Na Olympische spelen altijd...

 64. kjvanhees___28

  Nu lijkt een snelle terugkeer van Laren toch wel onmogelijk te worden zonder dé ervaren De Ruiter en Kerstholt. Als speelsters als Vd Veldt en Kok ook nog zullen vertrekken kan het komende seizoen pijnlijk worden voor Laren.......

  1. MIck

   Dus je vliegt er kansloos uit, je bent ontroostbaar want je club hoort niet in de PK en een week later stap je over naar de grijze middenmoter 🤷‍♂️

  2. eefgorter

   Dus je noemt jezelf topsporter, wil er alles uit halen dat er in zit maar je gaat onder je niveau doelen vanuit schuldgevoel of vals sentiment 🤦🏼

 65. HockeyIsCool

  Ben benieuwd naar Veen!

 66. Runa Honig

  Lucas Veen is een van de grootste talenten op de Nederlandse velden. Genieten als je die jongen ziet spelen. Gaat nu op 17 jarige leeftijd naar HGC. Verstandige keuze om niet meteen voor de absolute top te gaan. Maar wat wil je, hij heeft ook hele verstandige ouders. Rustig brengen die jongen!

  1. martijn-cox

   Is het niet ook “gewoon” de oude club van zijn ouders?

  2. vakantie

   En dan vervolgens naar Bloemendaal ...

 67. rustaaagh

  De ouders van Lucas zijn HGC idd trouw gebleven voordat hij bij Doetinchem en Upward had gespeeld en zij bij Prinsenbeek, Warande en MOP 😂😂😂.

 68. marijeknuvers

  Ballenghien lijkt me wel een uitdaging. Ik weet niet of ze bereid is te verhuizen. Pinoke?

  1. Nvanas012

   Haar huidige club is denk ik beter dan ruim de helft van de hk clubs, alleen de tegenstand is hier wat groter, denk dat ze nog in België blijft.

 69. marijeknuvers

  Anders O-R. Zoals gezegd een uitdaging. Ik ben benieuwd wat dat met de team dynamiek zou doen.

 70. marijeknuvers

  Lynnbosman Macey de Ruiter 27 Jaar, met haar team gedegradeerd. Dan heeft al die publiciteit rond degradant Laren de verschillende speelsters weer een podium gegeven om zichzelf te verkopen. Vind ik dan wel weer typerend voor het bekrompen hockeywereldje. Het circuleren van speelsters is volgens mij niet goed voor de ontwikkeling van de nieuwe generaties. SCHC /Kampong? Prima speelster en haar wil ik niet afbreken, maar dat is toch een belediging voor de speelsters van de door je genoemde clubs! Kampong heeft het moeilijk maar is best een team met toekomst. SCHC kan niet aan de eigen verwachtingen voldoen, maar wat zou dit bijdragen?

 71. lynnBosman

  @knuufke https://hoofdklassehockey.nl/competities/belgisch-international-ballenghien-kijkt-er-naar-uit-om-te-spelen-in-de-livera-hoofdklasse/ maar goed, lijkt mij voorlopig nog vooral een uitdaging inderdaad.

 72. marijeknuvers

  Als je dan versterking zoekt, scout dan in de ovk of promotieklasse. Daar vind je speelsters die zichzelf nog kunnen bewijzen. Bekende speelsters uit de HK overnemen als ze zelf degraderen schuurt bij mij. Alle respect voor de vechtlust en inzet, maar ze had haar waarde eerder mogen bewijzen. Ze is gedegradeerd en laat haar club ook vallen.

  1. stekel

   Veldt gaat naar kampong zo gaat het verhaal al maanden

 73. marijeknuvers

  Toch vreemd dat een team vol speelsters met toegevoegde waarde wel degradeerde uit de HK. Veldt is nog heel jong, dus dat snap ik.

  1. robert-louet-feisser

   Macey is niet jong meer, dus dat snap ik ook.. .. snap best dat ze nog een paar jaar hoofdklasse wil spelen..

 74. lynnBosman

  @knuufke, ik snap je uitleg. Echter denk ik dat de betere speelsters van een gedragdeerde club graag zelf in de Hoofdklasse blijven om watvoor reden dan ook. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, ik geloof dat bij Pinoké wel veel bleven is, maar is de situatie bij Laren zo te lezen op het forum al jaren niet heel best? Mocht Vd Veldt naar Kampong gaan, is ook te begrijpen. Jonge meid, spelend voor Jong Oranje. Overigens is Laren toch geen team vol speelsters met toegevoegde waarde? Als je 5 hebt die top zijn, de rest niveau PO red je het toch niet? Zeker als je geen strafcorner hebt. Ik heb het gevoel dat clubliefde diep zit bij jou (en dat vind ik mooi).

 75. marijeknuvers

  5 jaar geleden was ook ik lovend over de Ruiter en Kerstholt. We zijn nu 5 jaar verder en ze hebben zich niet ontwikkeld en niet kunnen bewijzen. Waarom is de PK dan te min? Blijf als club niet achter je schermpje hangen en ga een beetje rondkijken (toegegeven, dat gaat nu niet). En kijk zelf eens waar potentie in zit (om te beginnen on de eigen jeugd) in plaats van makkelijk namen overnemen.

  1. marijeknuvers

   Lynnbosman ja je hebt gelijk. Ik kan me hier wat meer dan nodig over opwinden. Niet dat ik het de individuen niet gun, maar omdat ik anderen, die we niet kennen ook wat gun.

  2. robert-louet-feisser

   Ben ik het mee eens. Al zijn de echte talenten natuurlijk al vaak voorzien van een club.

 76. hockeyliefhebber12

  Verrassende transfer van Sian Keil naar Oranje-Rood!

 77. conegut

  Dus Amsterdam contracteert Cosyns, laat Reid Ross en Burkhardt vertrekken en zit vervolgens zonder corner. Gaat goed daar. De talenten van Pinoke hoeven ze niet te bellen want die zijn beter af bij Pinoke zelf.

 78. Louise12

  Reid Ross is inmiddels gestopt en Burkhardt kiest zelf voor lagere klasse en is simpelweg niet goed genoeg, dus waar heb je het over? Talenten van Pinoke? je bedoelt al die dure buitenlanders waar vrij ondermaats mee gepresteerd is dit jaar. noem mij sowieso een pinoke talent dat het Nederlands Elftal heeft gehaald? mag bij de B1 bij een andere club weggehaald zijn hoor!

  1. cl020

   Oei wat een zure reactie

 79. Louise12

  klopt, wtf hebben die 'talenten' van pinoke te maken met weggaan van Cosyns...

 80. RamsesVergeetmeniet

  Het komt erop neer dat het tegenwoordig niet meer uitmaakt of je voor Amsterdam of Pinoke speelt...beide teams hebben een sterke selectie en zijn volgens mij gewoon goede buren en gezonde concurrenten. Dus talentvolle spelers van Pinoke hoeven de stap naar de buren niet meer te maken om mee te doen in de top vd hoofdklasse... Verder inderdaad een gemis voor Amsterdam dat Cosyns weggaat...goed speler met een goed corner.

  1. conegut

   Precies wat ik bedoel. Vroeger ging goede spelers uit het bos nog naar de grote broer, die tijd is wel voorbij nu.

 81. RamsesVergeetmeniet

  talenten Pinoke: Marlon de Boer Texas Bukkens Miles Bukkens Jannis van Hattum Pepijn Scheen Joppe Stappenbelt Pieter Sutorius Lukas Sutorius Morris de Vilder Gijs van Wagenberg Dennis Warmerdam Steven Verhoogt ...zomaar 11 spelers en een keeper

 82. Louise12

  met alle respect voor deze spelers, maar dit is geen top hoofdklasse materiaal en precies de reden dat ze de play-offs niet haalden. De enige speler uit de jeugd die ze hadden moeten houden speelt toch echt bij kampong.

  1. ha_ha_ha

   Des te knapper dat ze dus meededen voor de play offs. Of zijn de andere dan toch niet zo sterk als jij denkt?

 83. Louise12

  @conegut, welke goede spelers/talenten zijn er dan eigenlijk van Pinoke naar Amsterdam gegaan? kan er nauwelijks eentje bedenken

  1. conegut

   Pinoke is een team van jonge talentvolle spelers, Amsterdam te lang doorgegaan met een oude ploeg. Nu moeten ze verjongen, als grote broer in het Amsterdamse bos zou je denken dat je de talenten van Pinoke iets te bieden hebt en hen over kan halen. Maar nee, nu worden er jonge spelers elders gehaald. Conclusie Amsterdam heeft geen aantrekkingskracht meer voor spelers in de omgeving van Amsterdam zoals het vroeger was. In de tijd dat er nog echte toppers speelden.

  2. Freekie

   Ik kan ook weinig goede spelers bij Amsterdam bedenken...

 84. maaja

  Niet meer nodig...

 85. maaja

  Louise... Nu mag jij de toppers van Den Bosch opnoemen...wel play offs 😜

 86. maaja

  Gewoon een goed team met dito staff

 87. Pinokefan

  Vreemd. Mijn reactie: tsja hoe lang speelt die broer nog bij Kampong? is weggehaald door de redactie. Kan de redactie dat uitleggen?

 88. rijkje-movigziggo-nl

  👍🏼

 89. charliejanssen

  Kampong het centrale duo kwijt. Benieuwd wat ze gaan terughalen? Zijn er nationale opties of gaan ze internationaal?

 90. ronald

  Zat eraan te komen van v Laarhoven, denk goede stap voor haar. SCHC kan haar ook goed gebruiken. Benieuwd wat phenincx gaat doen. Tokio t laatste of toch nog voor de prijzen jn de hoofdklasse?

 91. Freekie

  Amsterdam die met geld gooit? *Pretends to be shocked*

 92. kcinna

  Den Bosch haalt nieuwe reservekeepster: Lucie Ehrmann uit Frankrijk (2-3 jaar geleden bij HGC)

  1. circlestorm69

   Ben benieuwd wat Liselot van Bergen dan gaat doen?

  2. nl-mark

   Welk team bij HGC? Geen eerste keepster bij Dames 1 in ieder geval.. na Groot, Van Dedem en Gunneman kwam Van Goudoever.

  3. kcinna

   @nl-mark ze was 2e keepster bij HGC zo’n 2 seizoenen geleden, vervolgens bij de buren van Groen Geel en club in België. Nu dus naar Den Bosch ☺️

 93. popov0702

  Dat is toch wel een aderlating voor schc- wie gaat nu de strafcorner nemen

 94. hockeyer123

  Tilburg loopt wel erg hard van stapel met deze versterkingen

 95. bob-krulvis

  Speelt Tilburg HK?

 96. Freekie

  Hoe Kneteman überhaupt ooit hoofdklasse heeft gespeeld... Die vent is letterlijk nooit echt fit geweest... 😅😂

 97. luchtisblauwgrasisgroen

  Wat een mooie versterkingen van KZ, ze hebben nu een team van wereldformaat. Linkerrijtje moet gaan lukken.

 98. charliejanssen

  Dhr van Loon en consorten bouwen toch een alleraardigst elftal bij HGC. De laatste zin zegt ook wel weer veel. HGC was al bij de mannen en gaat nu ook bij de vrouwen een vreemdelingen legioen worden. Zonde!! Met zulke namen moeten ze minstens top 5 spelen en alles daaronder zou een slecht seizoen betekenen, maar dat is mijn mening.

 99. g-hockeyfan

  Fantastisch dat clubs voor de verandering eens in de dames investeren. De top 3 is nog min of meer verankerd, maar de #4 zal (hopelijk) vermakelijk zijn. Interessante tijden in het verschiet!

 100. sanderwiggers

  Dames plek 4 gaat volgend jaar tussen HDM, Pinoke en nu dus HGC als outsider. HGC moet eerst op elkaar ingespeeld raken. Kan Kampong en OR niet helemaal inschatten, Hurley blijft steady middenmotertje - geen play off kandidaat.

 101. Badwaiter

  Ik denk juist dat HGC zich in eerste instantie richt op een solide handhaving middels plek 7 tot 9, wat zou moeten kunnen met dit team. En eventueel daarna pas heel voorzichtig kijkt naar misschien het linker rijtje. Veel zal afhangen van hoe de nieuwe routiniers samen met de coach er een hecht team van kunnen smeden en het jonge HGC talent kunnen laten groeien.

 102. hockeyer123

  Brabants Dagblad: Tilburg stunt en haalt Cassella van HGC, tekent voor 2 jaar 😱😱

 103. blauwevelden

  Heeft er alle schijn van dat Kampong niet meer verder wil met De Ridder... Jammer, was toch een goede speler.

  1. iknoemmaariets

   Kijken wij toch andere wedstrijden van kampong

 104. jhlp

  Havenga en de ridder die stoppen bij kampong, ben benieuwd of er nog een verdediger bij komt

 105. jhlp

  Nu ook nog jasper luijkx die stopt…

 106. lynnBosman

  Blijft er nog iemand bij Laren?? Heb alleen nog niks gezien over Bente vd Veldt, maar die zal toch ook wel vertrekken neem ik aan?

 107. coach-devries

  @LynnBosman Ja dat zal haast wel.. misschien dat Hurley een plekje heeft? Het lijkt er op dat ze nog nét niet de volledige selectie hebben vernieuwd..

 108. anoniem

  Is het bekend bij Hurley dat Laren met deze speelsters is gedegradeerd?

 109. MMheijen

  Knuvers naar kz?...

 110. lynnBosman

  Haha inderdaad @coach-devries. Las net ook dat Timmermans en Vermeulen Laren verlaten voor HIC.

 111. lynnBosman

  Daar dan de bevestiging van vd Veldt. Laren heeft nog 7 speelsters over?

  1. ronald

   En kan zich gaan opmaken voor degradatie naar overgangsklasse zo

 112. Avdd

  Laren kan in een keer door naar de OVK.

 113. Boearco

  Gewoon nieuwe doorstart maken bij Laren. Kan soms best goed uitpakken.

 114. Nvanas012

  Clubliefde bestaat schijnbaar niet meer, dieptriest.

  1. Boearco

   Dat bestaat zeker nog wel. Liefde moet wel van twee kanten komen.

 115. stekel

  Ja wel hoor. Op heel veel Clubs bestaat dat.

 116. g-hockeyfan

  Dit is meer dan iets anders een indicatie van een disfunctionele organisatie. En een herinnering voor andere clubs dat wanneer de verkeerde mensen beslissingen nemen, het heel snel slecht kan gaan. 5 jaar geleden stond deze club in de play-offs. Nu kunnen ze degraderen in opeenvolgende seizoenen.

 117. jobe

  Ook prachtige aanwinsten voor Kampong. Op naar de top.

 118. p-smits

  @jobe Ja, ja, ik vrees van niet. Blijkbaar is Laren gedegradeerd met een team van fantastische speelsters die nu de niet gedegradeerde teams naar de top gaan helpen. Ik gun het die Laren meiden allemaal wel, maar Kampong ligt me na aan het hart.

  1. jobe

   Dat bedoel ik ook. Onbegrijpelijk dat al die speelsters opgepikt worden. Moet toch een fantastisch team geweest zijn dat Laren.

  2. Avdd

   Als het dus niet aan de kwaliteit van de spelers ligt is het dus de technische staf van Laren die ondermaats was.

 119. Hockeyfeest

  1 van Larens problemen was dat het een samenraapsel was van speelsters met een jeugdinternational CV. Deels slachtoffer van de aantrekkingskracht en het onvermogen van Laren, deels ook wel echt alle kansen gehad, maar geen potentie. Nu wordt iedereen zonder onderscheid elders opgeraapt. Mag gelukkig ieder voor zichzelf uitmaken wie bij welke groep hoort, maar ik vraag me toch af of de ontvangende clubs enig benul hebben wat ze doen en mn ten koste van wie (de eigen potentials!)

 120. lynnBosman

  Klaartje de Bruijn stopt met hockey. Dat er een aantal vertrekken bij een degradant is niet zo vreemd, maar een complete leegloop geeft toch wel te denken.

 121. pietersmits

  Ik vond dat ze als Laren toch echt voor lijfbehoud gevochten hebben. Een vechtlust die ik eerder miste. Jammer dat het nu leeg is.

 122. Hockeyfeest

  Ik lees dat Kampong naast 3 Laren speelsters, ook 3 eigen potentials opneemt. Blijkbaar kan het ook allebei.

 123. sinaasappel2

  Kira Horn lijkt mij een goede aanwinst voor Amsterdam. Ben benieuwd of hier nog een verdediger en een middenvelder bijkomen aangezien ze 3 verdedigers en 1 middenvelder verliezen. Vraag mij af welke Nederlandse speelsters dit gat kunnen en willen opvullen of dat er nog meer buitenlandse versterkingen zullen volgen

  1. hockeyliefhebber12

   Op Amsterdam website staat: D1 met komst Horn compleet. Dus ik verwacht dat er vanuit de jeugd aansluiten.

 124. lynnBosman

  Horn is een goede aanwinst voor Amsterdam zeg!

 125. lynnBosman

  De Nieuw Zeelandse Tarryn Davey en Frances Davies, Demi LeFranc, Lotte van Dongen, Lise Bom en Florine v Grimbergen zullen HCKZ komend seizoen versterken. (hele artikel op hoofdklassehockey.nl).

 126. charliejanssen

  Regio Den Haag trekt wederom de portemonnee voor wat internationals. 7 nieuwe spelers is geen half werk. Benieuwd wat ze er van gaan maken. Kan zo geen een team bedenken wat naar alle waarschijnlijkheid laatste zal worden komend jaar.

 127. jhlp

  Tweede luijkx weg bij kampong

 128. lynnBosman

  Mooie versterkingen voor Victoria! Ik hoop vurig dat Albetarrio voor de Hoofdklasse (ooit) gaat kiezen.

  1. hockeyliefhebber12

   Albetarrio gaat naar Royal Leopold in België

 129. RobDux

  Zo, zo, Victoria toch ook van het halen van spelers en buitenlandse spelers. Natuurlijk ontkom je er niet aan om hieraan mee te doen als je in de hoofdklasse wil blijven. Maar geouwehoer van familieclub en we leiden alleen maar zelf op…., komt niet geloofwaardig over.

  1. paulvandijk

   Zo, dat moest er blijkbaar even uit, Rob. Dat ze het aandurven, hè, als familieclub, zomaar mensen halen. Dat gaat wel ten koste van de reputatie van Victoria als opleidingsclub, hoor.

  2. RobDux

   Hockeyaddict het is maar goed ook dat ze halen. Een hele sterke meisjeslijn hebben ze inderdaad niet. Ik ben benieuwd wanneer er weer een artikel verschijnt, dat ze geen geld uitgeven aan spelers en het van het opleiden moeten hebben.

 130. lynnBosman

  Gaat Anna Toman naar SCHC?

 131. rustaaagh

  Apparently

 132. lynnBosman

  ^ Inderdaad https://www.thehockeypaper.co.uk/articles/2021/07/01/where-gb-hockey-players-are-heading-after-tokyo-olympics Anna Toman – Wimbledon to SCHC (Holland)

 133. kcinna

  Er stroomt toch wel weer wat jeugd door bij de verschillende damesclubs, leuk om te lezen!

 134. lynnBosman

  @hockeyliefhebber12: dank! Jammer, ik vind het geweldig om naar haar acties te kijken en lijkt ook een sympathieke meid te zijn (ze verontschuldigde zich nog bij v Geffen voor haar overtreding).

 135. RobDux

  Dat is club 280 voor Dobbelaar.

  1. hockeyliefhebbertje

   282, beter tellen!!

 136. aussiepie

  Kan je uit alles opmaken dat er meer heren vreemdelingen in holland spelen dan dames?Ligt daar dan ook het antwoord dat de dames in betere doen zijn dan de heren internationall gezien? Zijn er over eenkomsten te trekken met EPL and nationale team van Engeland dan? Goed dat hockey op tv te zien is in Holland iets waar in australia zelfs niet over gedacht wordt(minimaal alleen flitsen van Kookeburra's and soms hockeyroos)laat staan sponsors die de sport willen ondersteunen. Fantastisch Holland !


Wat vind jij? Praat mee...