Spelerscarrousel HK: Pilar Romang speelklaar voor Kampong

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl. Bekijk hier het tot dusver complete overzicht van de dames en hier het overzicht van de heren.

17 september 2020

De dames van Kampong hebben zich definitief versterkt met 83-voudig Argentijns international Pilar Romang. De 28-jarige middenvelder speelde vorig seizoen nog voor Bloemendaal en was daarvóór in Nederland actief voor MOP. Pili was al een tijdje rond met de Utrechtse club, maar moest lang wachten op haar werkvergunning.

Afgelopen dinsdag trainde de Argentijnse voor het eerst mee met haar nieuwe team. Coach Pieter Bos: ‘Pilar heeft nog een lichte trainingsachterstand maar zal vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Den Bosch waarschijnlijk wel aan spelen toekomen.’ Romang is met Kampong een contract voor één seizoen overeengekomen.

View this post on Instagram

Volvió el 24. 🌴💙

A post shared by Pili Romang (@piliromang) on

30 augustus 2020

Jesse van Minde (28) verruilt Tilburg komend seizoen voor Rotterdam. Vlak voor de start van de competitie kondigde de club de laatste versterking aan en kan daarmee de zoektocht naar een ervaren verdediger beëindigen. Eerder kwamen Joaquin Menini, Jochem Blok, Alexander Schop en Guus Jansen al over.

‘Ik heb zes hele fijne jaren gehad bij Tilburg’, laat Van Minde weten in een persbericht. ‘Maar ik was toe aan een andere omgeving. Rotterdam is een club met een gezonde ambitie die voor dit seizoen beschikt over een gebalanceerd team met internationals, bewezen Hoofdklasse-spelers en een aantal getalenteerde jonge spelers. Het is super om daar onderdeel van uit te maken.’

Jesse van Minde. Foto: HC Rotterdam/Ruud Stork

19 augustus 2020

De dames van Victoria hebben vlak voor het inleveren van de spelerslijst nog een naam toegevoegd aan de selectie. Estefania Cascallares versterkt de formatie van Lennard Poillot. De 28-jarige Argentijnse komt over van Real Sociedad. Daarvoor speelde Cascallares voor River Plate.

12 augustus 2020

De mannen van Hurley hebben nóg een speler voor komend seizoen. De verdediger Borja Llorens Purti is op het laatste moment toegevoegd aan de selectie van Reinoud Wolff. Hij speelde eerder voor Real Club de Polo in Barcelona en het Engelse Wimbledon. Llorens Purti heeft zes EHL deelnames achter zijn naam staan en kwam uit voor diverse Spaanse nationale jeugdselecties. De verdediger beschikt over een goede sleeppush.

Llorens Purti geldt als achtste versterking bij de Amsterdammers. Eerder kwamen Mees Loman, Jasper van den Barselaar, Hjalmar Voskuil, Indra Aerts, Deegan Huisman, Justin Reid-Ross en Siem Schoenaker al tot een overeenstemming. Laatstgenoemde liep op de training van Hurley echter een kruisbandblessure op en komt aankomend seizoen waarschijnlijk niet meer in actie.

17 juli 2020

Ook Laura Marell vertrekt bij Laren. De 23-jarige Marell speelde haar hele jeugd voor SCHC, verkaste in de senioren naar Pinoké en speelde de afgelopen drie seizoenen voor Laren. Wat de aanvallende middenveldster komend seizoen gaat doen, is nog onbekend.

Marell is de zesde naam die de ploeg uit ’t Gooi verlaat. Eerder lieten Lisanne de Lange (Pinoké), Elin van Erk (Victoria), Klaartje de Bruijn (SCHC), Mila Muyselaar (hdm) en Sophie Goorhuis (Bloemendaal) al weten te vertrekken.

10 juli 2020

Tilburg versterkt zich met Gareth Furlong. De international uit Wales speelde seizoen 2018/2019 al voor de Brabanders en keert na een seizoen in Cardiff, nu terug bij de ploeg van Jeroen Delmee. Furlong is strafcornerschutter en verdediger en speelde 112 interlands voor Wales. Hij was twee seizoenen geleden goed voor negen treffers, stuk voor stuk uit de strafcorner.

Zijn terugkeer is geen verrassing, Furlong kondigde tijdens het EK in de zomer van 2019 in Antwerpen al aan dat hij graag terug zou keren. ‘Misschien kan ik nog een keer terugkomen. De club is amazing, net als de competitie. Elke week tegen supersterren hockeyen’, vertelde hij toen.

7 juli 2020

Sean Murray, doelman Mark IngramHugo Inglis en Kilian Pöhling (foto) spelen volgend seizoen niet meer in het tenue van Rotterdam. Murray gaat in België de uitdaging aan bij KHC Leuven. Ingram en Ingles keren terug naar respectievelijk Ierland en Nieuw-Zeeland. Pöhling reist af naar Duitsland, waar hij bij Hamburger Polo Club (HPC) zal gaan spelen. Dat betekent voor hem een weerzien met voormalig ploeggenoten Blair Tarrant en Kane Russel. Het Nieuw-Zeelandse duo kondigde eind april hun afscheid aan bij de Havenclub.

5 juli 2020

De mannen van Almere zijn opnieuw een speler kwijtgeraakt aan een directe concurrent. Nadat Deegan Huisman voor Hurley koos, ruilt Daniël de Haan de Almeerse in voor Klein Zwitserland. ‘De club dankt Daniël voor de lange tijd dat hij aan de club verbonden is geweest’, meldt Almere middels een persbericht. ‘Het vertrek van Daniel komt niet geheel onverwacht. De club was al bezig om versterkingen voor het team aan te trekken. Uitgangspunt is om met spelers van buiten de club het team te versterken om op deze wijze eigen jeugd de kans te geven zich verder te ontwikkelen. Op korte termijn hoopt de Almeerse deze nieuwe versterkingen te kunnen melden.’

Het lijstje met vertrokken spelers bij Almere telt nu liefst dertien namen.

3 juli 2020
Joaquin Menini maakt de overstap van Den Bosch naar Rotterdam. De 28-jarige voormalige Argentijns international speelde drie seizoenen voor de Bossche formatie na zijn debuutjaar in de Hoofdklasse bij HGC.

Niet alleen Menini maar ook Jochem Blok (23, Cartouche) en jeugdinternationals Guus Jansen (18, Nijmegen) en Alexander Schop (20, Victoria) spelen komend seizoen voor de nummer vijf van afgelopen seizoen. Daarnaast is de selectie aangevuld met tweede doelman Mahinder Terlouw en jeugdspelers Olivier Hortensius, Menno Boeren en Robin Duran, die afgelopen seizoen al voor de Rotterdammers in de Hoofdklasse debuteerden.

Bovendien verlengden Thijs van Dam, Jochem Bakker en Timo Goor, Derk Meijer en Tjep Hoedemakers, Diede van Puffelen, Marnix Kleinsman en Nick van Trigt hun contract bij Rotterdam.

2 juli 2020

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief. Aanvoerder Robin Herweijer, keeper Youri Beck en Justin Klop voegen zich toe aan het lijstje met gestopte spelers bij de mannen van Almere. Het ervaren trio speelt vanaf komend seizoen in het tweede herenteam van de Almeerse. ‘Alle drie fantastische spelers, die we al vele jaren bij Heren 1 hebben mogen zien hockeyen’, zegt bestuurslid René van ’t Hooft. ‘Zij gaan de club niet verlaten, maar willen een tandje minder. Ook dat kan bij deze club, we respecteren deze wens. Zij blijven wel beschikbaar voor het eerste team.’

Er zijn nu twaalf spelers gestopt in de ploeg. Het bestuur heeft – zonder coach – tot dusverre zes nieuwelingen aangetrokken. Onlangs maakte de club bekend dat Bart van der Wolf en Arjan Jolie komend seizoen voor de groep staan. Dat zal de zoektocht naar nieuwe spelers ongetwijfeld gemakkelijker maken.

2 juli 2020

Hdm heeft de selectie met de komst van Erica Sanders (23) compleet. De Engelse aanvalster komt over van Surbiton en heeft 24 interlands op haar naam staan. Ook Annemeike Schermer komt over naar hdm. Zij verlaat Rotterdam voor een tweede positie onder de lat bij de Haagse club.

Hester van der Veld (Amsterdam), Mascha Sterk (SCHC), Fay van der Elst (Amsterdam) en Amy van der Bosch (jeugdspeelster, HGC) verlieten de ploeg. Jip Blaas, Willemijn Muntinga (eigen jeugd), Mila Muyselaar (Laren) en Ashley Hoffman (Amerika) werden al eerder door de club aangetrokken.

2 juli 2020

Roos Knijff verruilt SCHC voor Dragons. De keepster was vorig seizoen de beoogde opvolger van Maddie Hinch in Bilthoven, maar door een zware knieblessure verscheen Knijff niet onder de lat. De club trok twee nieuwe goalies aan, waardoor de jonge keepster op zoek ging naar een plek waar ze zekerheid had op speelminuten. Die vond ze bij het Belgische Dragons, waar onder meer ook Nederlanders Valerie Magis en Fleur Broers spelen.

29 juni 2020

Klein Zwitserland heeft de selectie zo goed als compleet, met het aantrekken van Aki Käppeler. De Amerikaanse strafcornerschutter komt over van TSV Mannheim. Hij zal samen met Luc Lejeune en Richard Wijtenburg-Smith verantwoordelijk zijn voor de corner van de Steenbokken.

Käppeler is de achtste versterking van de ploeg van Omar Schlingemann. Eerder werd de komst van Govert Soeters, Marco Miltkau, Max Kapaun, Rogier Schaeffers, Camil Papa, Bouwe Buitenhuis en Smith al aangekondigd.

27 juni 2020

De mannen van Almere hebben vier nieuwe spelers toegevoegd aan hun selectie. De Tsjech Lukas Plochy, Tanausú Perez Vazquez uit Spanje, de Chileen Daniel Beriggo en Zuid-Afrikaans international Ryan Julius zullen komend seizoen het tenue van de hoofdklasser dragen. De club telt nu met de komst van Manuel Verga en Joep Troost zes nieuwelingen, nadat een waslijst aan spelers is vertrokken. ‘Het zijn bijzondere tijden voor de Almeerse’, zo valt te lezen in het persbericht van de Almeerse.

‘Financieel gezien heeft de club een pas op de plaats moeten maken om gezond te blijven en is er een sterke behoefte om een nieuwe richting in te slaan. De club blijft onverminderd de ambitie hebben om op het hoogste niveau te spelen, met zoveel mogelijk spelers uit eigen jeugd. Zoals typisch Almeers zijn we creatief aan de haal gegaan om de spelersgroep te versterken met spelers van buitenaf. Zo kunnen we de huidige spelersgroep voorzien van een kwaliteitsinjectie, om hun sportieve ambities waar te maken binnen een gezonde vereniging.’

De club is naar verluidt dichtbij een overeenkomst met een nieuwe trainer. Pasha Gademan kondigde eind april zijn afscheid aan.

27 juni 2020

Bij de mannen van Kampong heeft een keeperswissel plaatsgevonden. Reservedoelman David Wolff, die dit seizoen een aantal keer in actie kwam vanwege een blessure bij David Harte, vertrekt naar Victoria. Doelman Joren Romijn komt over van Qui Vive. Casper Roelofs zal komend seizoen ook niet meer het tenue van Kampong aantrekken, hij stapt over naar Voordaan. Vanuit de A1 stroomt Ian Lindeboom door naar het vaandelteam.

26 juni 2020

Sophie Goorhuis zal komend seizoen de selectie van Bloemendaal versterken. De 20-jarige aanvaller doorliep alle nationale jeugdelftallen en kwam in de Hoofdklasse al diverse seizoenen uit voor Laren. Coach Jeroen Visser is enthousiast over zijn nieuwe aanwinst: ‘‘Sophie is het type speelster dat we eigenlijk nog misten. Haar snelheid en handigheid kunnen we achter goed gebruiken. Daarnaast zie je bij haar altijd dreiging naar voren. Ondanks haar jonge leeftijd, ze is pas 20, heeft ze al een lange hoofdklasse-ervaring. Wij wilden haar er graag bij hebben.’

Goorhuis is de vierde aanwinst op ’t Kopje. Eerder sloten Teuntje Horn (Hurley), Ankelein Baardemans (HIC) en Pien Molenaar (HIC) al aan.

23 juni 2020

De dames van Hurley hebben Carmen Vincentie toegevoegd aan de selectie. De 18-jarige verdedigster komt over van HGC. Verder wordt de selectie aangevuld met jeugdspeelsters Romée Corver, Fleur Loomans en Daantje de Kruijf. Laatstgenoemde is hersteld van een kruisbandblessure. Hurley neemt afscheid van Anne Ebbeling en Maddy Dowe. Eerder was al bekend dat Teuntje Horn naar Bloemendaal verkast.

22 juni 2020

Andrin Rickli vertrekt bij Almere. De Zwitser verkast na drie seizoenen bij de Flevolanders. Rickli is alweer de vijfde naam die vertrekt bij de ploeg. Eerder lieten Daan Dekker (naar Amsterdam), Stijn Jolie (stopt), Valentijn Charbon (Amsterdam) en Floris Kuiper (Laren) al weten komend seizoen niet meer voor de ploeg uit te komen. De club trok tot dusver alleen Manuel Verga (komt over uit Spanje) en Joep Troost (Qui Vive) aan.

22 juni 2020

De mannen van Hurley hebben een slag geslagen op de transfermarkt. De Amsterdammers versterken zich voor komend seizoen met Siem Schoenaker (HGC), Deegan Huisman (Almere), Indra Aerts (Pinoké A1) en Hjalmar Voskuil (Kampong A1). Daarnaast worden jeugdkeeper Jasper van den Barselaar (A1) en Mees Loman (Heren 2) overgeheveld naar het vaandelteam. De club neemt afscheid van Daan Dullemeijer (Bloemendaal), reservedoelman Bengt Wegerif, Emil Schaefer en Jelte van Gennip (allen stoppen).

21 juni 2020

Sebastien Dockier speelt vanaf komend seizoen bij Pinoké. De Belgische international is afkomstig van Den Bosch. Dockier kondigde eerder op de dag via Instagram al aan dat hij na vijf seizoenen – verdeeld over twee periodes – de Brabanders ging verlaten.

‘Uiteraard zijn wij enorm blij met de komst van Sebastien’, zegt commissaris tophockey Michiel Hilders van Pinoké. ‘Al jaren is hij één van de best renderende aanvallers in de Hoofdklasse. Zijn snelheid, doelgerichtheid en efficiency in de aanvallende circel zullen ongetwijfeld van grote waarde zijn voor ons team. Maar zijn komst past ook naadloos bij onze strategie om de ontwikkeling van jonge talenten te versnellen, door hen te laten spelen met internationale toppers als Wellen, Hendrikx, Mazzili en nu dus ook Dockier.”

Uit de eigen jeugd maken Miles Bukkens, Joppe Stappenbelt en keeper Steven Verhoogt de stap naar het eerste team. Tegelijk heeft Pinoké afscheid genomen van Matis Papa, Agus Bugallo (naar HGC), Bram Weers en Hugo van Reeken (naar Qui Vive).

18 juni 2020

Laren versterkt zich met vier nieuwe namen: Djoeke Vogel, Cecile Knuvers, Liselot Timmermans en Vanessa Blockmans. Vogel en Knuvers komen over van Pinoké. Timmermans komt over van Nijmegen en nam vorig jaar deel aan de Six Nations met U18. Blockmans speelde vorig seizoen in België bij Waterloo Ducks en zit in België U21.

Eerder kondigde de club de komst van Esmee Broekhuizen (speelde in Australië), Katerina Lacina (Australië), Sanne Hak, Yasmin Bergkamp, Danielle Bakker, Sophie Schelfhout en Tessel van Waardhuizen (allemaal eigen jeugd) al aan. Lisanne de Lange (naar Pinoké), Elin van Erk (Victoria), Klaartje de Bruijn (SCHC) en Mila Muyselaar (hdm) zijn vertrokken.

16 juni 2020

Valentijn Charbon (19) en Luke Dommershuijzen (18) zullen komend seizoen de selectie van Amsterdam versterken. Charbon kwam eerder uit voor Almere. De spits maakt ook deel uit van Jong Oranje. Dommershuijzen komt over van Ede, waar hij in de Overgangsklasse mee speelde. Ook zit de middenvelder in Nederlands U18.

Amsterdam voegt ook een nieuwe naam aan de begeleiding toe. Simon Organ wordt de nieuwe assistent-coach van de ploeg en volgt Jan Jorn van ’t Landt op. Organ komt over uit Engeland (Wimbledon) en gaat in Den Haag wonen.

View this post on Instagram

#

A post shared by Luke Dommershuijzen (@lukedommershuijzen) on

16 juni 2020

Klein Zwitserland versterkt zich met zeven nieuwe namen. Marco Miltkau, Max Kapaun, Rogier Schaeffers, Camil Papa, Bouwe Buitenhuis, Govert Soeters en Richard Smith versterken komend seizoen de selectie van de Steenbokken. Miltkau is Duits international en heeft 104 interlands op zijn naam staan. Hij komt over van het Belgische Gantoise. Ook Kapaun vertegenwoordigt Duitsland. Hij heeft 13 wedstrijden voor de Duitse ploeg gespeeld en komt over van Hamburg. De derde buitenlandse versterking is Smith. De Engels international kwam al 113 keer uit voor zijn land. Hij stapt over naar KZ, omdat de international in Den Haag gaat wonen.

Schaeffers komt over van HIC, waar hij voor in de Promotieklasse speelde. Buitenhuis komt over van Laren. Papa speelde voorheen bij Pinoké, maar keert na zijn avontuur in Barcelona, niet terug bij zijn oude club, maar bij KZ. Ook Soeters is terug van een jaar Barcelona en sluit weer aan bij de selectie.

Sijbrand Bolhuis en Luc Lejeune zaten al de selectie, maar zijn nu hersteld van hun blessures.

 

12 juni 2020

Ashley Hoffman (23) verkast naar hdm. De speelster verruilt Amerika (universiteitsteam van North Carolina) voor Den Haag. De middenveldster werd in 2019 uitgeroepen tot beste speelster van de Amerikaanse competitie. Ze heeft al 73 interlands op haar naam staan. Ze was aanvoerder van de Amerikaanse ploeg tijdens de tweede editie van de Pro League.

Bloemendaal heeft zich voor komend seizoen versterkt met middenvelder Teuntje Horn, die overkomt van Hurley. Daarnaast spelen Ankelein Baardemans en Pien Molenaar (beiden van HIC) volgend jaar op ’t Kopje.

Coach Jeroen Visser: ‘Met Teuntje halen we een ervaren hoofdklassespeelster binnen voor het middenveld. Ankelein zal in de spits een welkome aanvulling zijn, naast de speelsters die we al hebben. In de verdediging zal Pien ons versterken. Zij heeft een sterke passing en kan ook ingezet worden bij strafcorners naast Demi Hilterman en Carmel Bosch. Met dit team, dat voor de helft uit eigen Bloemendaal-jeugd komt, willen we doorgaan op de weg die we vorig seizoen in hebben geslagen.’

Kim van Leeuwen, die na een lange carrière in Dames 1 stopt, blijft als assistent-manager bij het team betrokken. De contracten van Maria del Pilar Romang en Ylene Sijnesael zijn niet verlengd.

8 juni 2020

Stijn Jolie heeft besloten te stoppen met zijn tophockeycarrière. Hij speelde twaalf seizoenen voor Almere, twee jaar bij Bloemendaal en drie seizoenen voor Hurley.

8 juni 2020

Laren versterkt zich komend seizoen met zeven nieuwe namen. Zo komen Katerina Lacina en Esmee Broekhuizen over uit Australië, waar het duo speelde bij de Tassie Tigers. Lacina is Tsjechisch international met 90 interlands achter haar naam (en 45 zaalinterlands). Broekhuizen kwam eerder uit voor Almere en Pinoké.

Verder maken vijf jeugdspeelsters de overstap naar Dames 1. Dat zijn Danielle Bakker (K), Yasmin Bergkamp, Sanne Hak, Sophie Schelfhout en Tessel van Waardhuizen. Met die versterkingen is het team nagenoeg compleet.

5 juni 2020

Mila Muyselaar keert terug bij hdm. De afgelopen twee seizoenen speelde Muyselaar (27) bij Laren, daarvoor speelde ze zes jaar in Den Haag. Vanuit de jeugd maken Jip Blaas en Willemijn Muntinga de overstap naar D1.

Muyselaar is niet de enige die de overstap maakt van Laren. Ook coach Marc Materek verkast naar hdm. Hij zal de rol van assistent-trainer/coach op zich nemen en Ivar Knötschke gaan assisteren.

4 juni 2020

Amsterdam ziet naast Boris Burkhardt en Wieger Schut (allebei hdm) ook Justin Reid-Ross en Rik van Kan vertrekken. Reid-Ross speelde zes seizoenen bij de hoofdstedelingen, Van Kan was twee seizoenen actief bij Amsterdam. Hij stopt met tophockey, en geeft voorrang aan zijn maatschappelijke carrière. Wat de Zuid-Afrikaan gaat doen, is nog onbekend.

3 juni 2020

Hdm kan drie verloren zonen weer in de armen sluiten. Boris Burkhardt, Wiegert Schut (Amsterdam) en Jasper Siebert (Cartouche) keren verrassend terug bij promotieklasser hdm. Burkhardt en Schut speelden in het verleden voor Jong Oranje, maakten veel minuten bij topclub Amsterdam, maar wisten in de hoofdstad geen onuitwisbare indruk te maken. De terugkeer van Burkhardt, Schut en Siebert benadrukt de ambitie van hdm om komend seizoen weer te promoveren naar de Hoofdklasse. Het trio is een fantastische aanwinst voor hdm, dat onder leiding van coaches Erik van Driel en Marcel van der Heijden nu voor de Hoofdklasse gaat.

2 juni 2020

HGC heeft opnieuw een international toegevoegd aan haar selectie. De Spanjaard Marc Serrahima Castellà versterkt de gelederen van de Haagse selectie. Castellà (25) komt over van Club Junior 1917 uit Sant Cugate. De Spaanse verdediger heeft 70 caps achter zijn naam staan.

2 juni 2020

De vrouwen van Pinoké hebben voor volgend seizoen de 19-jarige Mijntje van Campen van overgangsklasser Push vastgelegd. Coach Daan Sabel hoopt nog een tweede keepster aan te trekken en dan is de selectie rond.

Sabel: ‘Mijntje kan op meerdere positie uit de voeten, is snel en technisch zeer sterk. Ze past in ons beleid om naast ervaren hoofdklasse-speelsters, ook jong talent de kans te geven zich te bewijzen in de Hoofdklasse.’

Uit de eigen jeugd stromen talenten Tessa Weenink en Kiki van Geldorp door. Eerder was de komst van Elsie Nix (Kampong) en Lisanne de Lange (Laren) aangekondigd. Vertrokken zijn Dana Luijkx, Frédérique Malefason, Djoeke Vogel, Pamela Raaff en Cecile Knuvers.

30 mei 2020

Pinoké heeft zich verzekerd van de diensten van Elsie Nix. De 26-jarige verdediger speelde de laatste jaren in de Livera Hoofdklasse Dames voor Kampong. Daarvoor hockeyde ze bij Laren. Pinoké-coach Daan Sabel is enthousiast over de komst van Nix: ‘Elsie is een geweldige aanwinst. Met haar halen we een schat aan ervaring binnen. Naast zes jaar Kampong heeft ze ook in de Pro League trainingsgroep van Oranje gezeten en alle nationale jeugdselecties doorlopen. Zij kenmerkt zich door hard werken en is een pure verdediger met aanvallende capaciteiten.”

28 mei 2020

Na de komst van HGC’er Willem Rath, verwelkomt Push voor aankomend seizoen opnieuw een speler uit de Hoofdklasse Heren. De overgangsklasser wist de 19-jarige Laurens van Leur te strikken voor een avontuur in Breda. De jeugdinternational komt over van Den Bosch.

25 mei 2020

Lieke Hulsen zet haar loopbaan voort in België. De 30-jarige spits heeft een verbintenis voor één seizoen getekend bij Royal Victory. Hulsen, zevenvoudig Oranje-international, speelde zestien jaar lang voor Den Bosch maar kwam daar niet meer in aanmerking voor een nieuw contract.

Klaartje de Bruijn (27) versterkt komend seizoen de selectie van SCHC. De middenvelder komt over van Laren en speelde daarvoor bij Groningen en hdm. Ze laat in een persbericht weten blij te zijn met haar overstap: ‘Spelen bij SCHC zie ik als een gave kans om te hockeyen in een topploeg en mezelf uit te dagen om alles te geven. Ik heb er ontzettend veel zin in.’

De Bruijn is de tweede versterking in Bilthoven. Eerder werd de komst van Mascha Sterk al aangekondigd.

23 mei 2020

HGC versterkt zich met zeven nieuwe namen. Zo komt Dirkie Chamberlain over vanuit Royal Antwerp. De Zuid-Afrikaanse international, spits, heeft inmiddels 240 caps op haar naam. Maar zij is niet de enige buitenlandse versterking: ook de Argentijnse spits Mili Fernández Ladra sluit aan bij de ploeg. Zij speelde het afgelopen jaar bij UB Taburiente, Gran Canaria, Spanje en maakte deel uit van het Argentijnse nationale team (27 caps).

Heather McEwan, Brits/Zuid-Afrikaans, komt over uit Engeland, Holcombe. Ook zij speelde in het nationale team van Zuid-Afrika (20 caps). Frederique Haverhals komt na vijf jaar te hebben gespeeld in Amerika, terug op het oude nest. Ze komt binnenkort uit voor team Scotland. Verder komen Amy van Den Bosch (hdm) en Anne Eijsbouts (Push) over.

Ingeborg Dijkstra wordt tweede keepster van de ploeg. Zij komt vanuit Kampong terug naar HGC waar zij eerder keepte in HGC A1, dat landskampioen werd in 2017. Verder sluit Merel de Blaey weer aan bij de staf, als assistent van Robbert-Jan de Vos.

22 mei 2020

Willem Rath keert terug bij Push. De inmiddels 28-jarige verdediger zei de Bredase club vijf jaar geleden vaarwel na de degradatie uit de Hoofdklasse en koos voor een avontuur bij topclub HGC. Na vijf seizoenen op het hoogste niveau – en twee deelnames aan de play-offs om de landstitel – keert Rath weer ‘huiswaarts’, waar hij komend seizoen actief zal zijn in de Overgangsklasse.

18 mei 2020

Verdediger Daan Dekker (22) verruilt Almere voor Amsterdam. Dekker hockeyt al zijn hele leven in Almere en kiest nu voor een nieuwe uitdaging.

Amsterdam-coach Santi Freixa laat weten blij te zijn met de komst van Daan. ‘Daan is een talentvolle en gedreven speler, die de afgelopen jaren in de Hoofdklasse heeft bewezen dat hij een versterking zal zijn voor onze achterhoede.’

Dekker speelde in Nederlands A, Jong Oranje en werd begin dit jaar derde met de Oranje Heren Zaal op het EK in Berlijn. Hij woont in Amsterdam, waar hij Fysiotherapie studeert.

18 mei 2020

Victoria heeft op de transfermarkt een slag geslagen door de 24-jarige Elin van Erk weg te plukken bij Laren.

Van Erk zegt: ‘Voor mij is het belangrijk dat ik bij Victoria de ruimte krijg om mijn eigen ideeën over het spelletje in te kunnen brengen. Deze behoefte heb ik als speelster en verhoogt mijn spelplezier. Ik realiseer mij meer en meer dat spelplezier en leiderschap voor mij absolute voorwaarden zijn om mijzelf als speelster beter te ontwikkelen en om te voldoen aan mijn ambitie het hoogst mogelijke te halen. Daarnaast spreekt de samenstelling van het team, de begeleiding en de positieve spelopvatting van Victoria Dames 1 mij dermate aan dat ik hier graag deel van wil uitmaken.’

Vijf jaar geleden maakte oud-Jong Oranje-speelster Van Erk de overstap van hdm naar Laren. Afgelopen week presenteerde Victoria Dominique de Vries en Julia Verschoor al als nieuwe aanwinsten.

18 mei 2020
Joep Troost maakt de overstap van Qui Vive, dat in de Promotieklasse actief is, naar Almere. De 18-jarige Troost doorliep de jeugdopleiding van Pinoké en maakte deel uit van de Nederlandse jeugdselecties. Afgelopen seizoen speelde hij al met Almere Heren 1 in de Hoofdklasse Zaal.

15 mei 2020

Manuel Verga keert komt seizoen terug op het oude nest bij Almere. De afgelopen twee seizoenen speelde Verga in Spanje, voor Atlético San Sebastian. De speler keerde al eerder terug, maar deed dat toen alleen voor de zaalperiode.

14 mei 2020
Julia van den Heuvel verlaat Den Bosch voor Kampong. Bij haar nieuwe club tekent ze een vierjarig contract.

14 mei 2020

Ook Victoria heeft de eerste aanwinsten voor komend seizoen binnen. Oud-hdm-spelers Dominique de Vries en Julia Verschoor komen de selectie versterken. De Vries heeft een jaar stage gelopen in Madrid en komt in Rotterdam wonen. Verschoor is na een half seizoen UD Taburiente in Spanje eveneens in Rotterdam komen wonen, maar zal vanwege een blessure nog een half jaar moeten wachten voordat zij weer wedstrijden kan spelen.

Victoria heeft vanwege een langdurige blessure afscheid moeten nemen van ‘Miss Victoria’ Janneke van Leeuwen. Volgend seizoen maakt zij op medisch vlak wel deel uit van de begeleiding. Florien Homma en Marijn Verheul hebben, volgens het persbericht, besloten qua niveau een stapje terug te willen doen en dichterbij huis te gaan hockeyen.

12 mei 2020

Agustin Bugallo (25) zal komend seizoen de selectie van HGC gaan versterken. De Argentijns international heeft 76 caps achter zijn naam staan. De aanvallende middenvelder komt over van Pinoké, waar hij dit seizoen voor speelde. Coach Paul van Ass: ‘Het is best moeilijk om in deze ongewisse Corona-tijden toch de focus op het hockey te houden. Maar je moet natuurlijk nu kijken naar het komend seizoen. Er zal vast weer het een en ander aangepast moeten worden. Mooi in ieder geval dat Agus naar HGC komt.”

8 mei 2020

De selectie van Oranje-Rood is met de komst van Floor Hoogers, Sarah Sinck, Trijntje Beljaars en Kim Hendrix rond. Eerder liet de club al weten volgend seizoen te beschikken over Pauline Leclef (Braxgata), Janneke van de Venne (MOP) en Carmen Victoria (Den Bosch jeugd).

Sinck keert terug na een jaar Amerika. Zij zal met Saskia van Duivenboden het Eindhovense doel verdedigen. Wie de eerste keepster wordt, is nog niet duidelijk. Rachelle Groot vertrekt bij de ploeg. Trijntje Beljaars (15) en Kim Hendrix (17) komen over uit de eigen jeugd en maakten al eerder hun debuut voor de ploeg.

Hoogers keert na vijf seizoenen terug op het oude nest en tekent voor twee jaar bij de ploeg uit Eindhoven. Ze kwam op haar dertiende naar Oranje-Zwart. Daar speelde zij achtereenvolgens in C1, B1 en A1. Bij haar overstap naar de senioren koos zij ervoor zich verder te ontwikkelen bij MOP.

De dames van Pinoké moeten het volgend seizoen stellen zonder aanvoerster Dana Luijkx, Frédérique Malefason, Pamela Raaff, Cecile Knuvers en Lizzy Ridder. Luijkx, Malefason en Raaff hangen hoogstwaarschijnlijk de hockeysticks aan de wilgen vanwege hun maatschappelijke carrière.

Knuvers en Ridder hebben in overleg met coach Daan Sabel de keuze gemaakt om elders aan de slag te gaan. Ridder heeft in de vorm van overgangsklasser Gooische al een nieuwe club gevonden. Knuvers is in gesprek met verschillende clubs, maar heeft nog geen definitieve keuze gemaakt.

6 mei 2020

Na Hester van der Veld maakt ook Fay van der Elst de overstap van hdm naar Amsterdam. Eerder was Freeke Moes van Oranje-Rood al vastgelegd. De selectie voor komend seizoen is nu compleet, zegt coach Robert Tigges.

Van der Elst heeft vijf jaar in hdm Dames 1 gespeeld. Daarvoor hockeyde ze bij HGC, waar ze ook de jeugdopleiding doorlopen heeft. Ze speelde in Nederlands Meisjes A, waarmee ze twee keer Europees kampioen werd. In Jong Oranje pakte ze een gouden en een zilveren Europese medaille.

Robert Tigges: ‘Ik ben erg verheugd met de komst van Fay. Ze is een gevaarlijke spits met een enorme drive. Een prachtige versterking voor onze selectie. De selectie is nu rond en daarmee hebben we een bijzonder uitgebalanceerde groep met een mooie mix van ervaring, talent en potentie!’

6 mei 2020

Sander van Berkel verschijnt komend seizoen onder de lat bij Tilburg. De sluitpost is twee seizoenen tweede keeper geweest achter Pirmin Blaak bij Oranje-Rood, maar speelde al verschillende duels in de Hoofdklasse. Van Berkel neemt de plaats van Camille van Emstede over, die vertrekt bij de Brabanders. De goalie keert terug op het oude nest: in de jeugd kwam hij ook al jaren uit voor Tilburg.

Tilburg heeft de contracten van Sander Visser en Jip Krens met twee jaar verlengd.

6 mei 2020

SCHC heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. Mascha Sterk (22) maakt de overstap van hdm.

Afgelopen winter debuteerde Sterk op het EK Zaal in Minsk. Met Oranje verloor ze de finale van Wit-Rusland na shoot-outs.

‘Ik ben erg blij met de komst van Mascha’, zegt Lucas Judge, die Nettie van Maasakker opvolgt als hoofdcoach van Stichtsche. ‘Misschien dat we nog één versterking halen, we zoeken nog een middenvelder. Daar blijft het bij. Daarnaast stromen enkele speelsters uit de A door.’

1 mei 2020

Koen Bijen speelt vanaf komend seizoen voor Den Bosch. De aanvaller komt over van Klein Zwitserland, waarmee hij de afgelopen twee seizoen in de Hoofdklasse speelde, en heeft een contract voor twee jaar getekend. Bijen: ‘Ik ben erg trots dat ik deze mooie stap mag maken. Ik kan dan ook niet wachten om het veld te mogen betreden. Den Bosch is een mooie, grote club waar de ambitie vanaf spat. Het is mooi om een onderdeel uit te mogen gaan maken van de ambitieuze spelersgroep. Ik verwacht mezelf als aanvaller hier goed door te kunnen ontwikkelen.’

Coach Verboom is verheugd met het aantrekken van Bijen: ‘De agressieve speelstijl van Koen in combinatie met zijn techniek maken hem een aanvulling voor onze huidige selectie. Ik heb er zin in om met Koen erbij de ploeg verder te ontwikkelen.’

30/4/2020

Kane Russell en Blair Tarrant vertrekken bij Rotterdam.

Kane Russell en Blair Tarrant (foto) vertrekken bij Rotterdam. Het Nieuw-Zeelandse duo gaat spelen in Duitsland bij Hamburger Polo Club (HPC). De 29-jarige Tarrant (212 interlands) was de afgelopen vier seizoenen een vaste waarde in de verdediging van Rotterdam. De een jaar jongere Russell (170 interlands) kwam vorig jaar zomer naar de havenstad nadat hij in België de landstitel had behaald met Royal Léopold. Het tweetal heeft een tweejarig contract getekend in Hamburg.

28/04/2020

Na tien seizoenen in de Hoofdklasse stopt Charlotte Vega als tophockeyster. De 29-jarige aanvalster kondigde dinsdagmiddag haar afscheid op haar eigen Instagramaccount aan, waarbij ze haar hoogte- en dieptepunten deelt. Vega debuteerde in de Hoofdklasse bij Pinoké en stapte in 2013 over naar Amsterdam. In 2012 debuteerde Vega onder bondscoach Max Caldas in het Nederlands elftal.

‘Ik ben het hockey erg dankbaar voor wat het mij allemaal heeft gebracht heeft’, zegt Vega. ‘Met trots kijk ik terug op een mooie hockeycarrière en is nu het moment daar om mijn stick aan de wilgen te hangen. Bedankt voor jullie support!’

 

28/04/2020

Pinoké versterkt zich met de komst van Lisanne de Lange. De 26-jarige aanvalster komt over van Laren, waar ze haar hele carrière speelde. De Lange won goud en zilver tijdens de laatste 2 EK’s Zaal en speelde eerder ook voor Oranje (11 caps) en Jong Oranje.

In het persbericht van de Steekneuzen is te lezen dat de club bij is met de versterking. ‘Haar komst sluit naadloos aan bij ons streven naar een selectie met de juiste mix van eigen jeugd, jonge talenten en ervaren speelsters. Lisanne brengt onmiskenbaar hockeykwaliteit mee, maar zorgt met haar ervaring en leiderschap ook voor meer balans in het team.’

24/04/2020

Freeke Moes van Oranje-Rood en Hester van der Veld van hdm maken komend seizoen de overstap naar Amsterdam.

In het persbericht van Amsterdam worden van Moes (21) haar karakteristieke vechtersmentaliteit, technische vaardigheden en snelheid geroemd. ‘Ik ben enorm blij met de komst van Freeke’, aldus coach Robert Tigges. ‘Freeke is een complete speelster en kan echt iets toevoegen aan ons team’.

Moes moet volgens Tigges worden gezien als vervanger van spits Kelly Jonker, die afgelopen seizoen na twee wedstrijden stopte omdat ze zwanger was geworden. Voor Oranje-Rood is het vertrek van Moes na de transfer van Laura Nunnink naar Den Bosch de tweede aderlating in korte tijd.

Over Van der Veld (22) wordt in het persbericht geschreven dat ze bij hdm al vrij snel een leider en toonaangevende speelster is geworden en opvalt vanwege haar tactische vermogen en slimme passes. ‘De komst van Hester is een enorme boost voor ons team, met het wegvallen van een aantal ervaren krachten is Hester de ideale versterking. Hester heeft een mooie toekomst voor zich en ik ben blij dat wij daaraan bij kunnen dragen en tevens van haar kwaliteiten kunnen genieten de komende jaren’, aldus Tigges.

Beide speelsters hebben wedstrijden in het Nederlands elftal gespeeld. Moes speelde vijf interlands, Van der Veld vier.

23/04/2020

Oranje-Rood heeft zich versterkt met twee nieuwe namen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Carmen Victoria (17) komt over de jeugd van Den Bosch en Janneke van de Venne (21) verlaat MOP voor de hoofdklasser. Beide nieuwelingen tekenen voor twee seizoenen bij de ploeg uit Eindhoven.

Eerder deze week werd al bekend dat Belgisch international Pauline Leclef (24) Braxgata inruilt voor Oranje-Rood, waar ze een contract tekende voor twee jaar.

19/04/2020

Bij de vrouwen van Oranje-Rood speelt volgend seizoen Belgisch international Pauline Leclef. De 24-jarige middenvelder maakt de overstap van Braxgata. Leclef speelde tot dusver 96 interlands voor de Red Panthers en won zilver op het EK van 2017 in Amsterdam.

18/04/2020

Regerend landskampioen Bloemendaal heeft Tom Hiebendaal, Daan Dullemeijer en Sam Figge voor volgend seizoen toegevoegd aan de selectie. Zij vervangen Mats de Groot, Sander ’t Hart en Oliver Polkamp, die na dit seizoen stoppen. Hiebendaal komt over van de Duitse kampioen Mühlheim Uhlenhorst. Daarvoor speelde hij bij Amsterdam en HGC. Daan Dullemeijer is nu nog verdediger bij hoofdklasser Hurley. Sam Figge komt over uit de jeugd van Oranje-Rood en speelde voor het Nederlands A.

Pepijn Post, bestuurslid tophockey van Bloemendaal: ‘Het zijn rare tijden. Hockey is momenteel even niet het belangrijkste. Aan de andere kant kijken we er juist nu enorm naar uit om weer binnenkort of in het nieuwe seizoen weer te mogen hockeyen. Samen met de nieuwe coach Rick Mathijssen bouwen we daarom verder aan een sterk team dat om de prijzen kan spelen.’

29/02/2020
Bloemendaal neemt na het seizoen afscheid van Oliver Polkamp, Mats de Groot en Sander ’t Hart. Het drietal heeft besloten te stoppen bij de landskampioen. De Groot kwam in de zomer van 2013 over van Schaerweijde naar ’t Kopje en groeide in de afgelopen jaren uit tot een steunpilaar in de verdediging van de Mussen. Sander ’t Hart stapte in 2017 na acht seizoenen Amsterdam over naar Bloemendaal. Polkamp is bezig aan zijn eerste seizoen bij de club, nadat hij afgelopen seizoen met Hurley de titel in de Promotieklasse had veroverd.

13/02/2020
Pinoké heeft zich voor de komende twee seizoenen versterkt met Duits international Niklas Wellen. De 25-jarige aanvaller komt over van Crefelder HTC, waar hij al sinds zijn zestiende in het eerste team speelde.

4/02/2020
Jake Whetton speelt komend seizoen voor Oranje-Rood. De 28-jarige Australische international heeft een contract voor twee jaar getekend bij de ploeg van coach Robert van der Horst, zijn voormalige ploeggenoot bij Jaypee Punjab Warriors in de Hockey India League (HIL).

31/01/2020
Sander Baart keert komend seizoen terug in Eindhoven. De 31-jarige verdediger heeft een contract voor twee jaar getekend bij Oranje-Rood. Baart is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij het Belgische Braxgata. Daarvoor speelde hij in Spanje bij Real Club de Polo.

29/01/2020
Mink van der Weerden verlaat Oranje-Rood na twaalf jaar voor een avontuur in Duitsland. De 31-jarige strafcornerspecialist maakt komend seizoen de overstap van Eindhoven naar Rot-Weiss Köln.

10/01/2020
De Australische international Aran Zalewski keert na de Olympische Spelen van Tokio terug bij Pinoké, waarvoor hij ook in het seizoen 2016-2017 speelde.


205 Reacties

 1. arnoldS

  Even relativeren; twee artikelen die schrijven voor dat er totale gekte ontstaat op “de hockeytransfermarkt”. Dan valt het op dat er 5 “transfers” voor volgend seizoen zijn.... valt dit mee of tegen? Leuke tip voor redactie; zoek eens uit wie er 4jr geleden de overstap heeft gemaakt. Wie is er binnen NL van club veranderd, wie is er van t buitenland gekomen en belangrijker hoe lang zijn ze gebleven en wat was dan hun impact???

  1. arnoldS

   Extra tipje; pak de spelerslijsten van toen erbij. Heb je gelijk een mooi vergelijk. Tof om te zien!! Succes redactie

 2. stekel

  Clickbait titel en tekst.

 3. jeichinastolk

  Komen er dan geen nieuwe spelers naar HGC?

 4. klaassen

  Tuurlijk wel, hockeygod Ashley komt volgend jaar vast wel weer terug in Wassenaar.

 5. floppieenteun

  Prima aanwinsten voor Bloemendaal. Hiebendaal is in potentie een hele grote speler. Hiebendaal doorliep Nederlands B, A en Jong Oranje en werd twee keer uitgeroepen tot talent van de hoofdklasse (toch de sterkste competitie van de wereld). Caldas zag het als een van de weinigen niet echt in hem zitten. Verder heeft hij veel blessureleed gehad, waardoor een echte doorbraak bij het grote Oranje uitgebleven is. Dullemeijer is een zeer begaafde technische en veel opkomende rechtervleugelverdediger, die ook prima op het middenveld uit de voeten kan. Bovendien een speler met veel Hoofdklasse ervaring. Figge was de afgelopen jaren een van de grote talenten uit het jeugdhockey. Hopelijk kan hij de komende jaren de laatste stap naar de absolute top maken.

 6. jvolcano

  Dat clubhoppen doet vermoeden dat hij het mentaal niet trekt. Ik hoop dat hij in Duitsland volwassen is geworden en dat hij bij Bloemendaal op zijn plek is. Want Hiebendaal is inderdaad een zeer getalenteerde hockeyer.

 7. floppieenteun

  Tot nu toe vertrekken er bij Bloemendaal twee verdedigers (Polkamp & de Groot) en een middenvelder (t'Hart). Als je ervan uitgaat dat Figge voor de toekomst is gehaald, zijn daar een (rechter) verdediger (Dullemeijer) en een aanvaller (Hiebendaal) voor teruggekomen. Kan naar mijn idee twee dingen betekenen. Mathijssen en van Roosendaal zien (een aantal) spelers liever op een andere positie spelen (b.v. Hiebendaal>rechter middenvelder, Wortelboer>rechter verdediger, Dullemeijer>centrale verdediger en Schuurman>linker verdediger). Of er komt nog defensieve versterking aan (positie de Groot). Bloemendaal heeft voor aankomend seizoen 6 spelers die van origine aanvaller zijn: Fuchs, Brinkman, Hiebendaal, Bovendeert, v/d Drift en van Grimbergen. Daarnaast heeft Bloemendaal aanvallend gezien twee toptalenten: v/d Veen en Figge. 4 spelers die van origine middenvelder zijn: Croon, van Dijk, Wortelboer en Schuurman en 4 spelers die van origine verdediger zijn: Brinkman, Swaen, van Dooren en Dullemeijer. Met verder Visser als sluitpost.

 8. robvisser

  Mooi dat Pauline Leclef naar Oranje-Rood komt. Goede speelster. Ben benieuwd hoe ze het daar gaat doen.

 9. charliejanssen

  Top 3 koopt de beste speelsters van concurrenten.. De top 3 staat wederom al vast, maar wie wordt de nummer 4? Oranje Rood krijgt een jonge talentvolle groep, maar verliest haar beste twee speelsters..

 10. marijeknuvers

  Oef, ik (O-R) word niet blij van deze berichten. Fijn dat Leclef en van de Venne komen als solide speelsters met mogelijk meer in hun mars. Het verlies van Freeke en Laura is groot. Ik hoop dat het een beetje lukt de jeugd snel rijp te krijgen en dat ze een goede teamspirit kweken. Jammer dat het maar niet lukt stabiliteit te krijgen.

 11. pietersmits

  Ik vrees als ze voor stabiliteit en sfeer gaan bij O-R dat ze geen handige keuzes maken.

 12. marijeknuvers

  Ik vrees dat ze weinig te kiezen hebben gehad. Dit jaar was ik ook sceptisch en mn dankzij Nunnink hebben ze het zonder meer boven verwachting gedaan. We zullen zien.

  1. jobe

   Vergeet ook niet dat Bachmann van weinig heel veel heeft gemaakt.

 13. charliejanssen

  Is er niet nog een solide speelster van MOP die de overstap kan maken? ;)

 14. pietersmits

  MOP heeft zelf een leuk team. Ik vrees sowieso ook voor het volgende seizoen qua competitie.

  1. stekel

   Mop is leeg inmiddels

 15. marijeknuvers

  Ik zou het liefste zien dat eigen speelsters uit de jeugd de tijd krijgen om door te groeien, steunend op meer ervaren speelsters die eventueel van buiten komen. Een jeugdspeelster van Den Bosch een contract geven vind ik niet voor de hand liggen. Als ze na 2 jaar goed genoeg is, loopt ze weg. Als ze nu al goed genoeg zou zijn, bleef ze bij Den Bosch. De afstand kan het probleem niet zijn. Het meisje is het gegund, maar ik snap het beleid vanuit de club niet. Ik ken het meisje verder ook niet. Ze is natuurlijk welkom en ik wens haar veel succes, maar voor de hand liggend is het niet.

 16. pietersmits

  Een goed voorbeeld van dat het kan werken was Yibbi Jansen toch. Kon bij Den Bosch onvoldoende meters maken, is naar O-R gegaan en heeft zich verder kunnen ontwikkelen. Net niet goed genoeg voor meters bij Den Bosch, goed genoeg om bij een andere club belangrijk te zijn. Ik snap dat wel.

 17. marijeknuvers

  Het is niet de manier om als club vooruit te komen. Het is wat mij betreft geen individuele, maar een clubsport. Beetje ouderwets misschien.

 18. pietersmits

  Moes is toch uit de eigen jeugd....

 19. mark-j

  Het probleem is dat er op veel of de meeste clubs geen lange termijn visie is en trainers bang voor hun baantjes zijn en te laf om eigen jeugd lange termijn kansen geeft . Dit veelal onder aanvoering van het bestuur die “belangrijk “ willen blijven binnen het hockey . Coaches die na 1 jaar weg moeten zoals bij Laren . Andere coaches die met onzin redenen stoppen . Het hockey gaat op deze wijze de verkeerde kant op en wie weet is huidige crisis goed voor het inpassen eigen jeugd omdat er minder sponsoring zal komen.

  1. knap

   Eens Mark. Het grootste probleem blijven de eigenbelangen en ego’s van bestuursleden en vaak ook belangen van ex tophockeyers. Niet zelden gaan ex tophockeyers zich ook met het beleid van een vereniging bemoeien. Niemand durft er tegenin te gaan. Meestal wordt dan alles afgestemd op de kinderen van deze ex tophockeyers en bestuursleden. Om vervolgens na een paar jaar hun kinderen over te plaatsen naar andere verenigingen en alles in te laten storten. Lange termijn beleid ontbreekt veel te vaak. Echt goede bestuursleden zijn op 1 hand te tellen. Het leiden van een bedrijf, tandarts of dokter zijn, of op hoog niveau gehockeyd hebben, is echt anders dan een hockeyclub leiden.

 20. solo

  Grappig om te spreken over eigen jeugd? Terwijl de meeste van deze spelers/speelsters van andere clubs komen en rond de B de overstap maken... is dat dan eigen jeugd? Hoeveel speelsters/spelers zijn echt eigen jeugd vanaf de mini’s?

  1. knap

   Als verenigingen zorgen voor de juiste uitdagingen en het ontwikkelen van spelers, lopen ze niet weg. Als je soms ziet wat voor coaches (gedateerd en te oud of soms weer veel te jong en zonder ervaring) er op B1 en A1 teams staan zou ik mijn conclusies ook trekken. Of het eigen jeugd is? Nee dat niet.

 21. sachab

  Benieuwd hoeveel buitenlandse spelers er komen dit jaar, aangezien het weer een pre-Olympische jaar is....

 22. lynnBosman

  Charlotte Vega gaat gemist worden, jammer dat ze bij Oranje nooit echt is doorgebroken. Ik denk een goede keus van Lisanne de Lange en voor Pinoké een goede aanwinst. Van Laren blijft weinig over. Zou Kerstholt nog blijven bij Laren?

  1. AvA

   Er komen veel nieuwe talenten naar D1 v andere clubs. Wie gaan er dan weg of moeten weg. Tevens stromen er geen talenten dit jaar door v de jeugd naar D1?

 23. Nvanas012

  Vega gaat idd gemist worden, ze stond er altijd in belangrijke wedstrijden. Amsterdam in 1 jaar tijd Jonker, Van Male, Vega kwijt.. ben benieuwd hoe Freeke Moes het gaat doen!

 24. robvisser

  Verrassend afscheid van Charlotte Vega, op 29 jarige leeftijd. Bij Oranje was de concurrentie altijd groot, maar het blijft een beetje een raadsel waarom het daar niet echt is gelukt en waarom ze bij Annan uit de gratie was. Dat het alleen hockeytechnische redenen had wil er bij mij niet helemaal in. Hoe dan ook, mooie carrière gehad.

  1. sachab

   Spelers met een persoonlijkheid hebben het altijd lastig bij coaches..... Coaches zijn bang voor ze, terwijl coaches er juist heel veel plezier van kunnen hebben

 25. 073

  Beter zetten ze uit dat onder die transfer artikelen de reacties telkens blijven staan tering irritant

  1. hockey12345

   Inderdaad

 26. tiemezegelink

  Mooie transfer voor Koen Bijen en zeker een mooie aanwinst voor Den Bosch. Gaan ze veel plezier van hebben denk ik!

 27. jvolcano

  Die begrijp ik even niet. Haagse jongen tussen de Bosche Bollen, ik weet het niet...

  1. PeterMontijn

   ?? Austin Smith, Sebastien Dockier, Loïc van Doren,Joaquin Menini Suero. Allemaal Bossche Bollen? Ik vind het een meesterzet van DB. Die zijn heel doordacht bezig om een kampioenenploeg te smeden. En voor Koen is dit een ideaal platform om de volgende stap te maken, een plekje in Oranje (nu nog Jong Oranje)

 28. conegut

  Een plek in oranje zie ik nog niet zitten, maar hij heeft zichzelf hoog zitten en heeft nu de kans om het te laten zien. Maar dat je helemaal naar Den Bosch gaat voor zo’n kans zegt genoeg, genoeg top clubs in de buurt waar hij zich niet in de kijker heeft gespeeld. Je ziet vaker dat clubs alle spelers uit jong oranje weg halen bij HK clubs uit de onderste regionen. Maar we weten allemaal dat dit jong oranje het slechts heeft gepresteerd in jaren. Ach ja we gaan het zien. Ik wens hem succes, hopelijk kunnen we de competitie starten in september.

  1. hockey12345

   Je kan ook je bek houden

  2. conegut

   Dat kan ook. Of niet.

 29. Lars-26

  Ik vind het opvallend dat jij blijkbaar precies weet welke clubs interesse hadden in Koen, wie weet waren er meer kapers op de kust. Maar daarnaast was er op dit moment, gezien de ranglijst, slechts één club beter geweest en dat is Bloemendaal. Enne.. 'hij heeft zichzelf hoog zitten'? Dat is nogal iets om te roepen als je iemand niet kent, daar ga ik tenminste voor het gemak even vanuit aangezien je wel goed op de hoogte zou zijn over dat er geen andere clubs geïnteresseerd waren. Ik denk dat Koen meermaals heeft laten zien aan mensen die geen vertrouwen in hem hadden dat ze ongelijk hadden, denk maar aan zijn sportieve revanche op HDM ;). Ik verwacht dat dit een geleidelijke stap voor hem is naar de top, hij is pas 21 jaar.

  1. conegut

   Ok fair enough jij kent ben beter. Ik hoor alleen dingen in de wandelgangen. Prima talent. Maar vreemd dat hij niet naar een club in de randstad is gegaan, het zal moeten blijken hoe structureel Den Bosch stappen heeft gezet. Het zullen veel km’s zijn op en neer naar het Zuiden.

 30. charliejanssen

  Zo zal de strijd om plek waarschijnlijk tussen Pinoke, kampong, hurley en misschien Oranje Rood gaan. Daaronder kan elke club gezien worden als play-out kandidaat..

  1. charliejanssen

   Plek 4*

 31. tiemezegelink

  hdm dames 1 begint nu ook langzaam leeg te lopen, en het zijn niet de minsten van het team die vertrekken.

 32. robboomsma

  Zal nog wel meer gaan schuiven hoor!

 33. IvoPositivo

  Vraag me toch onderhand af wat er zo rommelt bij hdm, bij de jeugd ook al een aantal spelers vertrokken..

  1. PeterMontijn

   Bij de jeugd? Wie dan?

 34. Gs123

  Tilburg is langzamerhand bezig om een gevaarlijke ploeg te maken; Van der Horst, Krens, Van Berkel, Visser, Nolan, Hutchinson (2 jaar) allemaal verlengd/bijgetekend. Daarbij nog dat er maar enkele spelers weggaan.

 35. Gs123

  daarbij dat Delmee en Dijkshoorn ook 2 jaar hebben bijgetekend. En ook gezegd dat ze NOG LANG NIET klaar zijn in Tilburg

  1. conegut

   Maar het geld wel op is.... toch ? Hi hi hi

  2. Gs123

   Bij Tilburg werken ze met een realistische visie en goed beleid. Waar geen geld in komt kan er ook geen geld uitgaan. Voor volgend seizoen is er een nieuw budget.

 36. knap

  Vijf Dames weg bij Pinoke. Ook wel apart. Een speelster die van een goede hoofdklasser naar een middenmoot overgangsklasser gaat? Vreemd allemaal.

 37. rancoburgzorg

  Bij veel clubs is het geld op. Het gaat hard nu. Veel spelers en speelsters zie je nu tamelijk massaal en schielijk verdwijnen en kiezen voor "een maatschappelijke carriere". Allemaal heel menselijk. Waar je voorheen met hockey best nog wat kon verdienen en je dan accepteerde dat je een paar jaar later arts of advocaat werd of zo, zit de angst er nu veel meer in. Uiteindelijk wil je net als je studievrienden een hypotheek, een leuk huis en een gezin.

  1. hockey12345

   Bij Bloemendaal zal het geld wel niet op zijn. Dat kan bijna niet

 38. charliejanssen

  Ik heb Hoogers de laatste jaren regelmatig zien spelen. Intelligente speler met goede passing en ik gok dat ze met training van Siepman volgend seizoen meer dan 10 strafcorners kan maken.

 39. ErikH

  Tilburg haalt met Sander een groot talent binnen. Tilburg heeft eindelijk ingezien, dat ze hem ten onrechte ooit de B1 ontnomen hebben. Sander Visser en Jip Krens beide op hun retour zijn twee jaar verlengt, niet verrassend, omdat ze samen met voorzitter Rob Kluyt het bedrijf Getton hebben opgericht. Getton is tevens een van de hoofdsponsoren van hockey club Tilburg

 40. Hockeyvriend

  Sander Visser word ook hoofdboekhouding bij Tilburg. De wereld word er steeds kleiner.

  1. Gs123

   Ik begrijp niet wat hier het probleem van is. Deze jongens gebruiken hun verstand en zijn zich al het richten op hun maatschappelijke carrière na het hockeyen. Kan ik persoonlijk alleen maar toejuichen

 41. ErikH

  Helemaal gelijk hockeyvriend, de business club, ooit het paradepaardje van Rob Kluyt is alles bepalend geworden. De vereniging is ondergeschikt geworden aan het geld. In het bestuur zitten geen bestuurders met kennis van zaken, waardoor vriendjes politiek en geld weer de boventoon voeren

  1. stekel

   En zie wat er al jaren bij Laren gebeurt. Geen geld en geen ziel.

 42. knap

  Volgens mij kunnen ze bij Laren beter direct de promotiepoule maar aanvragen.

 43. GlasHalfvol

  Zou het mogelijk zijn om de volgorde van de reacties te wijzigen? Oudste onderaan ipv bovenaan, dat scheelt (zeker bij dit onderwerp) een hoop gescroll!!

  1. philchapel

   Heel juist en wat mij betreft ook graag!

 44. tiemezegelink

  Dekker naar Amsterdam!!! Almere gaat het HEEL zwaar krijgen volgend seizoen.

  1. conegut

   Ach ja het is voor hen toch een gratis jaar, als dit seizoen uitgespeeld was dan waren ze gedegradeerd.

  2. Gs123

   “Grasisgroeneraandeoverkant” hoe ongeloofwaardig wil je jezelf maken. Leef je in dromenland?

 45. coach-devries

  @Gs123 rustig aan.. het sarcasme druipt hier van af.

 46. charliejanssen

  Ik dacht dat HGC niet meer met 2 clubs op het hoogste niveau mee kon draaien. Onbegrijpelijk management.. In corona tijd al die buitenlanders halen

  1. aernoud-lippmann

   Het zijn maar 3 buitenlandse speelsters waarvan 1 net in Spanje heeft gespeeld , dus die zal niet veel kosten want op Gran Canaria krijg je ook niets ! En verder “ vissen” in NL is niet te betalen of ze gaan naar de top 3 ! Dus met beperkte middelen proberen te handhaven ! Succes HGC !

 47. gaston-orozco

  Optimaal profiteren van een tweede kans. Ze zouden volgend seizoen veel competitiever moeten zijn.

 48. ha_ha_ha

  Wel allemaal buitenlanders voor H1 en D1. Maar afgelopen maanden niet de trainers kunnen betalen. Er zal dus wel een privé sponsor zijn die een dochter in het team heeft spelen oid. Anders zou het wel gênant zijn en een dikke vinger naar de jeugdtrainers.

  1. knap

   Ik zie geen argumentatie waarom je hoofdklasse los moet zien.

  2. ha_ha_ha

   Helemaal eens bouwman. Helaas worden veel HK teams grotendeels betaalt vanuit de contributie van de leden. Jeugdtrainers die veel vrije tijd besteden om de jeugd op te leiden staan dan onderaan de ladder om hun inkomsten te ontvangen. De hoofdklasse is helaas toch vrij ongezond voor de clubs, waar de clubs liever toch de internationals betalen.

 49. rancoburgzorg

  Ik kijk persoonlijk wel uit naar Dirkie Chamberlain. Bij Kampong was ze verduiveld sterk. Kan ze het nu nog brengen? Ze ziet er vooralsnog topfit uit. En welke club gaat Ambre Ballenghien voor komend seizoen halen? Schijnt dat ze nu al één van de best verdienende speelsters van de Benelux is (bij La Gantoise), dus zal voor een HoofdKlasse club een forse investering zijn om die los te weken. Is er uberhaupt nog geld om buitenlandse toppers te lokken?

 50. lynnBosman

  Leuk dat Chamberlain weer komt, zal goed zijn voor ZA richting de OS. Ik ben ook wel benieuwd waar Hulsen zal spelen. OR? Kampong? Stapje terug naar Tilburg?

  1. Mike de Bot

   Hulsen gaat naar Tilburg!!

  2. Gs123

   Is dat definitief?

  3. charliejanssen

   Selectie van Tilburg zit al lange tijd vol. Denk dat ze naar kampong zal verkassen.

  4. Mike de Bot

   Oh nee, helaas naar België dus :-)

 51. lynnBosman

  @rancoburgzorg: https://m.hoofdklassehockey.nl/nieuws/belgisch-international-ballenghien-kijkt-er-naar-uit-om-te-spelen-in-de-livera-hoofdklasse/ OR en Laren hebben Ballenghien benaderd. Ze vindt het zelf nog te vroeg om de stap al te maken en ze heeft haar studie nog. Ze wilt uiteindelijk wel in de HK spelen bij een club die strijdt om de Play Offs.

 52. hw

  😂

 53. tiemezegelink

  Goed dat Hulsen een buitenlands avontuur kiest in plaats van een "veilige keuze" in NL. Toch wel noodgedwongen, dat is jammer.

 54. ErikH

  Bij Tilburg ging de naam van Lieke al langer rond. Zal een grote teleurstelling zijn in het bolwerk van het zuiden. De grote namen waar het bestuur mee schermt zijn er niet gekomen, behalve de trainers dan.

  1. charliejanssen

   Wat ook logisch is zonder geld en een niveau lager. Ze moeten nog maar laten zien dat ze bij de dames de onbetwiste kampioen worden in de PK..

 55. Nvanas012

  Valt me nu pas op dat de cornervrouw van MOP mee gaat naar Tilburg, hoop dat dit niet ten koste gaat van de ontwikkeling van dit jonge talent en haar corner! https://hockey.nl/nieuws/promotieklasse-dames/mikki-roberts-tilburg-leerde-haar-sleeppush-voor-school/

 56. robvisser

  Mooie overstap voor Lieke Hulsen. Na alle consternatie over haar vertrek bij Den Bosch (artikel in Hockey.nl) is het de Belgen ook niet ontgaan dat ze beschikbaar was en zo is het balletje waarschijnlijk gaan rollen. Ik weet wel zeker dat ze van toegevoegde waarde zal zijn bij Royal Victory. Fijn dat ze nu haar carrière een vervolg kan geven.

 57. ErikH

  Het treurige is, dat de komst van de cornervrouw van MOP lange tijd is verzwegen om Mikki Roberts niet ongerust te maken. Voor dit jonge sleeptalent een gemiste kans, dat ze op het tweede plan komt in de promotieklasse.

  1. knap

   Mikki moet maken dat ze wegkomt.

  2. Gs123

   Spelen allebei op dezelfde positie, dus zullen elkaar niet heel veel in de weg gaan lopen

 58. Hockeyvriend

  Heftig bij je eigen jeugd. Netflix kan hier wel iets mee. Wat een puinhoop

 59. lynnBosman

  Houdt Laren iemand over?

 60. vostammer

  De vraag is hoeveel de suikerooms bij Laren willen en kunnen doen. Voor een paar ton kun je een hele competitieve ploeg samenstellen. Maar wie springt er in dat gat?

  1. stekel

   Wie heeft er nog vertrouwen in Laren dan.. geld uitgeven kunnen ze wel.

 61. vostammer

  Meer Belgische clubs zijn Nederlandse speelsters aan het inhuren. Leuven haalt er alvast drie binnen voor komend seizoen: Zoë Dujardin van HV Weert, Puk van Wagenveld ook van Weert en Maaike van Noort van Arnhem.

 62. tiemezegelink

  Aran Zalewski toch niet naar Pinoké!

 63. Stockey123

  Dat is een aderlating voor de selectie van Kampong. Benieuwd welke versterkingen er komen, de mogelijkheden in het binnenland worden elke week kleiner... Bij voorbaat een roemloos seizoen met weer geen PO plek???

 64. opgeldrer

  Wauw Pinoke heeft weer lekker ingekocht! Staat een sterke groep komend seizoen, kan toch eigenlijk niet mis gaan met deze selectie en de andere die “inleveren” of moeten verrassen? Schrijf maar met potlood op want wat een groep zeg!

 65. bob-krulvis

  De buitenlandse versterkingen zullen toch in eigenland moeten verblijven i.v.m. Tokyo?

  1. hockey12345

   Niet in ‘eigenland’ wel in ‘eigen land’

 66. 073

  Jeetje zeg HGC geld zat. Goeiendag dokter, nog een versterking. Maar kan HGC niet beter investeren voor op de lange termijn, door meer jeugdinternationals te halen?

 67. gaston-orozco

  Zeg wat je wilt, maar het is een feit dat degene die verantwoordelijk is voor buitenlandse rekrutering bij HGC de afgelopen seizoenen zeer succesvol is geweest. In feite is elke buitenlander het waard geweest. Ze geven geen reden om ze niet te vertrouwen.

  1. kees

   Dat is maar net hoe je ‘het waard geweest’ interpreteert. Het verlengen van Ziyech bij Ajax, dat is het zeker waard geweest. Wat mag het kosten om bovenin de hoofdklasse te spelen? Wat bereikt HGC nu echt? Volgens mij hebben we nog steeds te maken met de hobby van een kleine elite binnen deze club. En die vinden het kennelijk ‘waard’ om een paar ton kapot te slaan om competitief te zijn tegen Bloemendaal en Kampong. Meer is er namelijk niet bereikt

 68. luchtisblauwgrasisgroen

  Verassende transfer van Burkhard. Had verwacht dat hij ooit wel in Oranje ging spelen. Ook met oog op naderend vertrek Pruyer/Verga/Bakker had ik verwacht dat hij onderdeel zou zijn van een nieuwe generatie bij Amsterdam.

  1. stekel

   Die hebben met Caldas de afspraak gemaakt dat ze na de OS stoppen. Nu maar hopen dat die niet nog een keer wordt uitgesteld.

 69. Sander Duin

  Gaaf voor HDM dat Siebert , Schut en Burkhardt terug zijn! Sterk trio! Zijn met elkaar in de jeugd bij HDM 3 jaar op rij landskampioen geworden.

 70. PeterMontijn

  Zeg dat wel grasisgroenluchtisblauw. Mooi om 2 deze hdm jeugdspelers terug te zien op het oude nest. @Oliver Polkamp: goed voorbeeld doet volgen?

  1. Sander Duin

   Het zijn alle 3 !! jeugdspelers van HDM Burkhardt en Siebert vanaf de allerjongsten jeugd . Schut kwam in de B meen ik

 71. mennoboermans

  Wat mooi voor HDM, voor op het veld en de zaal!! En mooi voor de jeugd van HDM dit soort spelers.

 72. jvolcano

  'Burkhardt en Schut speelden in het verleden voor Jong Oranje, maakten veel minuten bij topclub Amsterdam, maar wisten in de hoofdstad geen onuitwisbare indruk te maken'. Is dat een sneer naar beide spelers of naar AHBC?

  1. Eelco Houwink

   De bedoeling is kennelijk het eerste, maar ze waren te goed om weggestuurd te worden en dan is een vertrek van A’dam naar een promotieklasser veelzeggender dan deze ronkende tekst.

 73. floppieenteun

  Mooie aanwinsten voor HDM. Goed beleid ook. Jonge talentvolle Nederlandse spelers die minimaal op subtop niveau (hoofdklasse) meekunnen. Bovendien hebben ze een binding met de club. Daarnaast is de leegloop bij Amsterdam opvallend. Hiebendaal, Schut, Burkhardt en van Kan, die de club al weer snel hebben verlaten. Verder is het vertrek van Reid-Ross een aderlating, prima verdediger met een absolute topcorner, altijd goed voor veel goals. Wat over blijft is een kern van oudere spelers (Verga, Pruijser, Bakker, Rohof en Kavanagh), fantastische spelers, alleen allemaal wel over hun top heen. Amsterdam heeft verder nog twee spelers die boven de middelmaat uit steken (even afgezien van fenomeen Cosyns): Leijs en Middendorp. Middendorp is een mega talent, vraag me af hoe hij zich de komende jaren moet gaan ontwikkelen bij dit Amsterdam.

 74. luchtisblauwgrasisgroen

  Wow Van Kan en Reid-Ross ook weg bij Amsterdam. Is een kleine exodus aan het worden. Ben benieuwd hoe ze een nieuw team op gaan bouwen. Lijkt er sterk op dat Amsterdam volgend seizoen buiten de top 6 valt.

 75. pacoh

  Goed dat Pinoké al zn talenten heeft vastgelegd. Anders had Adam aan veel spelers getrokken. Ben benieuwd hoe ze het gaan opvullen. Geld is volgens mij geen issue

 76. MIck

  Denk dat het Juist het gebrek aan geld een probleem is.

 77. jvolcano

  Navraag leert dat Bakker, Verga en Pruyser niet meer gewisseld wensen te worden. AHBC heeft dus minder spelers nodig.

 78. knap

  Leuk voor Matarek. In een rustigere omgeving, lekker op de achtergrond. Succes.

  1. stekel

   tis hem gegund.

 79. charliejanssen

  Ik ben toch erg benieuwd met wat voor transfers Laren nog op de proppen komt. Op deze manier lijkt D1 zonder grote aankopen af te stevenen op een 11e of 12e plaats. Wat een verval als men bedenkt dat 4 jaar geleden nog play offs om de landstitel een zekerheidje was..

 80. lynnBosman

  ^ ik ook. Erg krappe en middelmatige selectie op het moment. Als ik door de namen spit, springt voor mij Kerstholt er als enige bovenuit.

  1. stekel

   Laren zal daar alles aan moeten doen. als andere club zich meldt is ze weg.

 81. mrho

  Max, respect voor je loyaliteit, maar jij bent veel te goed voor degradatie hockey.

  1. ha_ha_ha

   Haha loyaliteit? Contract tekenen om snel daarna aan te geven dat ze onder het mes gaat. Daarna niet of nauwelijks meer gespeeld.

 82. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  Ik denk dat dames van Laren nieuwe coach gaat vinden in Mr Drost en dat oude paarden van stal gehaald moeten worden in de vorm van Minke en Hanneke Smabers. Heel veel anders is er niet meer... Oud voetballer Bergkamp geeft hier en daar blijkbaar ook nog wat euries uit maar helaas niemand wil meer voor Laren hockeyen. Voor de dames is het voorbij daar. Ik denk serieus dat er geen normaal team op de been komt en dat Laren terug zakt naar 1e klasse niveau.... zo zonder als je een coach en speelsters in huis had die echt wel voor de club wilden vechten maar nul van uit tophockey bestuur krijgen. Tophockey bestuur in de vorm van zusjes Smabers en me Drost met als suikeroom Bergkamp.... pffff. Bezem erdoor!

 83. conegut

  Het wordt bij Amsterdam duidelijk wie de lakens uitdeelt, een consortium van spelers zoals Bakker, Pruyser en Verga. Zij zijn de langst zittende en hebben inmiddels meerdere coups overleefd. De rest is allemaal vervangen. Goed dat een Burkhardt, van Kan en Schut nu aangeven dat dit niet de manier is en niet onder hen wil spelen en dus een andere keuze maken. Enorm veel verloop voor wat vroeger een topclub was. Tijden toen dit consortium nog niet aan de macht was, sindsdien is het een stuk minder en blijven echte resultaten uit. Zie ook de resultaten bij het Nederlands elftal.

  1. stekel

   Eens.. nu al nieuwsgierig wat er met Amsterdam gebeurt na Tokyo.

 84. lynnBosman

  https://hoofdklassehockey.nl/nieuws/afscheidnemende-reid-ross-teleurgesteld-om-op-zon-manier-te-moeten-stoppen-bij-amsterdam/ Op hoofdklassehockey.nl staan een aantal interessante interviews m.b.t. Transfers. JRR kreeg te horen dat "de jeugd de toekomst heeft." Wat betreft Laren.. Daar zal een kwaliteitsinjectie in moeten, anders reëele kans dat het play out hockey gaat worden.

  1. sachab

   En weer een club die het niet netjes regelt met spelers, als ik het zo lees. Maar dit is wel extreem laat om het te laten weten! Heeft Lieke Hulsen nog geluk gehad....

  2. AvA

   Tuurlijk, jeugd zal prima zijnmaar meisjes van net 18 zullenniet het verschil maken in de hoofdklasse!

 85. loesdej

  HDM Dames 1 krijgt een Amerikaanse international erbij; Ashley Hoffman!

 86. Gs123

  ALMERE NAAR DE PROMOTIEKLASSE🎉🎉! Die houden niks meer over

  1. Cr7-Cris-Dornaldo

   Dat vind je leuk?

  2. Gs123

   Ja eigenlijk wel hahag

 87. lynnBosman

  En ook Lucas Martinez en Jimena Cedrés weg bij OR, naar Dragons. Geen geld bij OR. https://nos.nl/artikel/2336997-massale-uittocht-buitenlandse-hockeyers-argentijns-koppel-vindt-geluk-in-belgie.html

 88. conegut

  Knap van kz dat ze twee Duitse internationals aan zich weten te binden, miltkau al jaren een topspits in de EHL. Ben benieuwd wat hij komt brengen. De rest wel gelukszoekers die het gaan proberen. Maar in deze tijd kan je wellicht niet meer dan die jongens toelaten in je team.

 89. Hockeynerdje

  Amsterdam heeft wel een clubhopper binnen gehaald. Charbon heeft al veel clubs gehad in zijn pas jonge hockey bestaan!

 90. jvolcano

  Maar zeer talentvol. Het siert AHBC dat ze jeugdige spelers een kans even.

  1. hockey12345

   Gewoon weinig geld

 91. hockeyliefhebber12

  Heel veel nieuwe speelsters bij Laren. Maar tot nu toe nog maar 4 speelsters die weggaan? Wie vertrekken er nog meer?

  1. stekel

   leuk voor de 'doorstromers uit de Laren jeugd dat er nog eens 4 van buiten komen. Wordt doorstroom toch weer uitstroom vermoedelijk.

  2. stekel

   Na deze week totaal op 5 of dat t einde is ..

 92. MIck

  Laren heeft In mijn beleving ieder jaar een vrij smalle selectie dus misschien is daar nu rekening mee gehouden.

  1. stekel

   En daar gaat deze week weer een ervaren speelster weg

 93. pacoh

  Pinoké play off kandidaat? Selectie ziet er niet slecht uit

  1. hockey12345

   Pff

 94. conegut

  Het wordt een vreemd jaar volgend seizoen. Veel nieuwe onbekende “versterkingen” bij veel clubs. Trend van verjongen zonder buitenlanders zet zich door.

  1. jochenvanwestendorp

   Er is gewoon minder geld beschikbaar en tel daarbij de uitgestelde Olympische spelen op. Vreemd jaar maar misschien daarom juist wel een interessant jaar. Ik hoop op een paar leuke verrassingen.

  2. stekel

   uit nood geboren

 95. Gs123

  Bij Pinoke lijken ze geen last te hebben van de Corona-crisis. Die blijven lekker kopen

 96. PeterMontijn

  Tjonge, weer 2 spelers die Almere verlaten (Rickli, Huisman). Wat een uittocht

 97. robboomsma

  Hurley doet goede zaken voor beide teams..

 98. knap

  Wat een ellende op Laren. Wat moet je daar nog als je een talentvolle en fanatieke jeugdspeler bent? Is Dames 1 dan nog je doel? Is dat het voorbeeld team van de club? Is het nou een financieel probleem of een beleidswijziging?

  1. stekel

   Beleid? Welk ? Niet onwaarschijnlijk dat er nog paar volgen. Jeugd krijgt plek te midden, van wat ? Misschien is het om dat er nog steeds een klein groepje dezelfde mensen..

 99. Hockeynerdje

  Sophie ook weg bij Laren. Jammer voor Laren maar een goede versterking voor Bloemendaal. Succes Sophie.

  1. stekel

   Prima en begrijpbaar keuze. Heel goed Sophie!

 100. kees

  Maar volgens Smabers staat er komend jaar een competitief team dat aan kan haken bij de (sub)top. Waarschijnlijk op basis van alle nieuwe namen die uit meisjes A1 komen, aangevuld met een paar buitenlanders die in de Promotieklasse thuis horen....... Je zal er maar coach zijn en een technische commissie boven je hebben die zo onrealistisch in de wedstrijd zit...

 101. lynnBosman

  Oi.. Enigszins verbaasd dat Kerstholt nog niet naar een andere club is. Ook zonde voor Amsterdam: Kimberley Thompson stopt met tophockey (bron ahbc instagram)

  1. stekel

   Wie had t risico aangedurft? Misschien stopt ze wel.. zou ook een overweging kunnen zijn gezien de huidige sfeer en dito Exodus.

 102. robdevree

  Volgens mij vergeten ze nog een speler die ook weg is. Lucien van Doorn die is naar Gooische

  1. robdevree

   Weg bij Almeerse

  2. pjklaassen

   Die was allang weg toch?

 103. pacoh

  Wat een armoede Almere. Tjechen ed. Echte toevoeging aan de hoofdklasse

  1. elfrajuto

   Almere is echt een toevoeging (geweest) voor de hoofdklasse. Jammer dat het geld zo toeslaat in een commercieel zo marginale sport. Zo wordt iedere club met talenten naar de verdoemenis geholpen en draait het hockey in Nederland feitelijk niet meer dan om 6 clubs die dankzij een paar suikeroompjes de dienst uitmaken. Wat een verrijking😢 En dat noemen we tegenwoordig topsport

 104. philchapel

  Ten eerste dit: hoewel ik niet zo thuis ben in dameshockey, wens ik ondanks alle kritiek op Laren die ik hier lees, Serge Spoelstra van harte succes. Hij stond iedere zondag langs de Heren1-lijn omdat zijn zoon Duco erin stond (gaat nu in Groningen studeren) en hij weet precies welke spirit T1 Nanco Jansonius in die zeer beloftevolle groep heeft gepompt. Well

  1. kees

   Je zal het goed bedoelen, maar langs de lijn staan bij Nanco Jansonius (een absolute toptrainer met ervaring bij topjeugd en hoofdklasse, iemand die individuen en teams beter maakt) is natuurlijk geen referentiekader ..... Zo lust ik er nog wel een paar... Wat een armoe in Midden Nederland. Almere hard onderuit met een paar Tsjechen, zelfs de minst goede spelers gaan daar weg, Laren dondert harder dan ooit in elkaar, Kampong schreeuwt moord en brand over dames I en komt met helemaal niks.....Gooische pikt de kruimels op als afvoerputje.... Geld genoeg bij de meeste van deze clubs, aan visie en strategie groot gebrek....

 105. philchapel

  Wellicht zal hij daar inspiratie hebben opgedaan. En dan dit: al die buitenlanders bij Almere. Dat kan enkel waardevol zijnde voorwaarde dat ze een rol spelen in de jeugdopleiding. Anders is het een pleister op een houten been. Een aantal jaren terug werd R.Antwerp HC Belgisch kampioen (!) met een vreemdelingenlegioen. De club bengelt nu onderaan de Eredivisie en hun A1 jeugd is nergens te bespeuren (de andere jeugd ook niet trouwens). Triest en het heeft een bak geld gekost. Voor niks.

 106. jvolcano

  Almere doet hier echt niemand een plezier mee. Stel, je bent een sponsor en ziet H1 2x degraderen (zaal en veld), de coach afscheid nemen, de selectie langzaam leeglopen en aangevuld worden met, tja, een paar Tsjechen... dan ga je toch wel even nadenken. In plaats van te redden wat er te redden valt had Almere had ook kunnen voorstellen om een stapje terug te doen. Ik vrees dat ze komende seizoen geen hoofdklassewaardige ploeg hebben en daarmee doe je de sponsors geen plezier, en het niveau van de HK ook niet. Een gemiste kans.

 107. lynnBosman

  Roos Knijff: SCHC naar KC Dragons. Tessa Schoenaker: Kampong naar Nijmegen. Bronnen eigen instagram plus hoofdklassehockey.nl.

 108. hockey69

  De dames van Weert degradeerde vrijwillig omdat ze begrepen dat ze te hoog speelden. Wat doen de heren van Almere 1 ze verloren al bijna elke week dit seizoen. Hoog spelen is leuk maar al jaren bijna alles verliezen en weten dat je toch degradeerde is niet leuk.

  1. pimhdm

   HK en overgangsklasse is wel een verschil.

  2. robboomsma

   Plus als je Hoofdklasse speelt en je wint niet zo veel. Je speelt nog steeds wel in de hoofdklasse, dus dan geef je niet zo maar gewonnen door vrijwillig een niveau lager te gaan spelen... Dat kan je gewoon niet doen

 109. g-hockeyfan

  Ze zullen volgend seizoen vrijwel zeker degraderen. Maar haal het door je dikke hoofden - het is hun keuze en niet die van jou. Als ze om welke reden dan ook besluiten dat ze weer in de hoofdklasse willen spelen, dan hebben ze dat recht. Natuurlijk geloof je misschien dat het stom is, maar niemand geeft erom wat je denkt. Mijn theorie is dat ze volgend jaar ook in pk zouden worstelen, dus het heeft geen zin om vrijwillig te degraderen. Als ze hoe dan ook worstelen, kunnen ze net zo goed in hk zijn. Logisch voor verschillende doeleinden.

  1. kees

   “Haal het door je dikke hoofden”.... 🤔... 22 potjes met een vreemdelingen-legioen, 13-1 er af tegen Bloemendaal, 11-0 er af tegen Kampong. Vrijwillig degraderen en dan weer opbouwen vanuit plek 6 a 7 in de PK is wel degelijk een keuze en geeft een totaal ander beeld en energie op de club dan kansloos degraderen met de kans op wederom kansloos degraderen omdat veel betrokken spelers het gehad hebben na het seizoen 2020-2021.... Supporter zijn is ok, een beetje realiteitszin helpt wel mee...

 110. g-hockeyfan

  6 of 7 in pk? 😂 Dat is op dit moment onrealistisch. Ze zouden het geluk hebben om playouts met hun huidige selectie te vermijden. Je nam aan dat ik een allymanti was. Ik ben niet. Ik kan de dingen gewoon vanuit verschillende perspectieven bekijken. Ze hebben tijd nodig om de selectie te verjongen, anders spelen ze binnenkort in ovk.

  1. kees

   Ik nam niet zo veel aan, ik probeerde een wat realistischer beeld te schetsen. Succes met je club en over tot de orde van de dag

 111. DolfJansen

  Almere dus de gedoodverfde degradatiekandidaat. Best jammer als je bedenkt dat je in theorie een team kan maken met zelfopgeleide spelers als Verga, Leijs (Amsterdam), Hayward (Hurley), Goor (Rotterdam) Pieters en De Geus (Kampong). Lijkt me dat ze mee zouden kunnen doen in de top 8, en een veel aantrekkelijkere club zouden zijn voor binnen- en buitenlandse talenten om naar toe te gaan. Dat is echter niet de realiteit, en daardoor vissen ze nu in een troebele vijver. Een SCHC of Schaerweijde heeft natuurlijk veel meer bestaansrecht als hoofdklasseclub, maar Almere verdiend toch wel wat meer respect voor de prestaties tot aan het laatste seizoen.

 112. g-hockeyfan

  Verwoest voor DB (heren). Als het niet voor corona is, spelen ze waarschijnlijk play-offs (of missen ze het gewoon). Nu blijkt dat ze gedwongen zijn een stap terug te doen. Rot geluk voor het ongelukkige Verboom.

 113. MIck

  Wat is daar allemaal aan de Hand In Almere?

  1. Angelo1957

   Ze willen weer terug naar de 1e klasse

 114. pjklaassen

  Wie wordt nieuwe keeper Rotterdam?

  1. risa

   Derk Meijer en 2e keeper Mahinder Terlouw

 115. kap-nah

  Almere is voor mij het bewijs dat je met goed opgeleide eigen jeugd de hoofdklasse kan halen. Als Verga, Leijs etc gewoon waren gebleven dan was daar een prachtige hoofdklasseclub ontstaan. Clubliefde bestaat helaas niet meer.

 116. MIck

  Ja daar is Almere natuurlijk niet de enige In, dat verhaal is van toepassing op heel veel clubs.

 117. eefgorter

  De essentie van topsport is toch juist de top behalen. Spelers als Verga en Leijs, met al hun clubliefde, willen gewoon kampioen worden. Dat worden ze niet met Almere. Allemaal heel romantisch en zo die verhalen over clubliefde maar geen topsport.

  1. Gs123

   En daarom heeft Almere nu niks meer over, naast een paar spelers van 1e klasse niveau uit het 2de en de jeugd

 118. marnixhendrik

  Triest. Al die “transfers”. het is alsof Covid voorbij is gegaan aan het hockey. Het was al geen succesvol business model , maar nu helemaal niet meer lijkt me.

 119. Runa Honig

  Verzoek aan redactie: wijzig de volgorde van de reacties en zet de nieuwste bovenaan. Je scrolt je nu een ongeluk, heel onhandig.....

  1. jochenvanwestendorp

   Verdomd goede suggestie

  2. slb

   Als je bij het artikel bovenaan op de "comments" icon tikt, scrollt de pagina vanzelf helemaal naar beneden.

  3. opleidenkey

   @Sib, idd, maar wel naar de 1e reactie en niet naar de laatste... Ook aangegeven in een enquête van Hockey.nl om de nieuwste reactie bovenaan te plaatsen en niet onderaan...

 120. lynnBosman

  En ook Carolien Hollema moet Laren verlaten (hoofdklassehockey.nl)

 121. g-hockeyfan

  Hurley rommelt niet. Vastbesloten om degradatie te vermijden, ongeacht de kosten.

 122. coach-devries

  Zoveel nieuwe spelers bij Hurley, en ik begrijp in de wandelgangen dat daar vandaag of morgen nog iemand bij gaat komen.. wat zonde.. sinds jaar en dag roept Hurley dat ze opleiden.. maar hier is al haren niet veel meer van te zien. Lijkt er meer op inderdaad dat koste wat kost Hoofdklasse de ambitie is geworden.. prima natuurlijk, maar niet het Hurley dat is geweets!

  1. sanderwiggers

   De jeugdteams bij Hurley zijn laatste jaren steeds minder geworden. Jeugd van Hurley duidelijk minste van de 3 bosclubs. Dan is moeilijk om door te schuiven van A1 naar H1/D1. Pinoke lukt dat de laatste 10 jaar steeds beter, zowel bij Heren als Dames. Hurley eigenlijk alleen sporadisch bij de dames. Dus ze moeten wel bijkopen, vrees ik.

 123. BobVVV

  Lennard Poillot (15 juni 2020): "Wij zijn niet de club om met geld te smijten en zomaar 20.000 euro neer te leggen voor een speelster van buiten de EU". https://hockey.nl/nieuws/livera-hoofdklasse-dames/victoria-coach-poillot-ons-doel-dat-iedereen-voor-ons-wil-blijven-spelen/

 124. popov0702

  Dat wordt een lastig jaar voor Tilburg. Zal zwaar worden om play outs te ontlopen


Wat vind jij? Praat mee...