Carrousel HK: ook Pal Singh weg bij Amsterdam

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl.

18 januari

Na de Australiër Trent Mitton keert ook Rupinder Pal Singh na de winterstop niet meer terug bij de mannen van Amsterdam. De 223-voudige international van India, die pas sinds dit seizoen voor de club speelt, keert samen met zijn zwangere vrouw Simran terug naar zijn vaderland. In verband met de gezondheid van vrouw en ongeboren kind geven zij de voorkeur aan een bevalling in het thuisland waar ze bekend zijn met alle zorg. Amsterdam betreurt het vertrek van Pal Singh, maar respecteert de beslissing van de 32-jarige verdediger.

13 januari

Ayeisha McFerran verruilt Kampong volgend seizoen voor Tilburg. Jong Oranje-keepster Babette Backers neemt haar plek onder de lat van haar over. ‘Ayeisha was op zoek naar een nieuwe uitdaging en voelde dat dit het moment was met de ontwikkeling (en concurrentie) van Babette’, schrijft Kampong op de clubwebsite.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SV Kampong Hockey (@kamponghockey)

1 januari

Trent Mitton keert na de winterstop niet terug bij Amsterdam. De 32-jarige spits is teruggegaan naar zijn vaderland Australië, omdat zijn vrouw daar een baan aangeboden kreeg. ‘Gezien onze leeftijd en het feit dat we een kind hebben, was het tijd om de prioriteit te geven aan de familie’, laat de aanvaller weten. ‘Mijn vrouw is zo behulpzaam geweest en heeft zo zoveel opgeofferd zodat ik mijn sportieve droom kon najagen. Op dit moment moest ik ervoor kiezen om haar ambities te ondersteunen.’

Mitton, die sinds de zomer van 2021 bij Amsterdam speelde, geeft aan dat hij heeft genoten van zijn tijd bij de club. ‘Iedereen heeft mij gesteund, zelfs toen ik deze lastige beslissing moest maken. Dat waardeer ik enorm.’


Wat vind jij? Praat mee...