Trainerscarrousel HK: Wiese volgt Dijkstra naar Den Bosch

Trainers komen en trainers gaan in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren. In dit overzicht van het seizoen 2020/2021 houden we alle mutaties bij van hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

26 april
Ze werken samen bij SCHC en gaan dat komend seizoen opnieuw doen bij Den Bosch. In het spoor van Marieke Dijkstra gaat ook SCHC-assistent Wieger Wiese (op archiefbeeld, rechts) aan de slag aan de Oosterplas, waar hij de rechterhand wordt van Dijkstra. Wiese is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in Bilthoven. Voordat hij Dijkstra assisteerde, vervulde hij dezelfde functie onder Michiel van der Struijk.

12 april
Bas van Zundert maakt komend seizoen deel uit van de staf van de heren van Tilburg na het vertrek van hoofdcoach Jeroen Delmée en assistent Dennis Dijkshoorn. Van Zundert is op dit moment verantwoordelijk voor de jeugdopleiding bij de huidige nummer negen in de Tulp Hoofdklasse Heren.

12 april
Dave Smolenaars wordt de nieuwe hoofdcoach van de dames van Bloemendaal. De oud-international volgt Jeroen Visser op, die na dit seizoen vertrekt. Smolenaars is nu nog actief bij de dames van Gooische in de Overgangsklasse.

5 april 2021
Jeroen Visser is aan zijn laatste seizoen bezig als coach van de dames van Bloemendaal. Ook zijn assistent, Diederik van Weel, vertrekt over vijf wedstrijden. Niet vanwege slechte resultaten, maar omdat het bestuur van de club er niet uitkwam wie volgend seizoen als hoofdcoach in de dug-out zou zitten. De commissie Tophockey besloot daarop allebei de contracten niet te verlengen.

1 april 2021
Dennis Dijkshoorn, nu assistent van Jeroen Delmée bij Tilburg, wordt volgend seizoen hoofdcoach bij de Belgische topploeg Dragons. Dijkshoorn was eerder zeven jaar lang hoofdcoach van Beerschot. Dijkshoorn is zeer verguld met zijn nieuwe job als hoofdcoach. ‘Dit is echt een geweldige stap. Dragons is een topploeg met een groot aantal internationals. Mijn opdracht voor komend seizoen is ook het halen van de play-offs’, vertelt Dijkshoorn, die een contract voor drie jaar heeft getekend.

Het vertrek van Dijkshoorn bij Tilburg houdt nauw verband met de overgang van Delmée naar de KNHB, waar hij bondscoach van de Oranje Heren wordt. Dijkshoorn: ‘Ik had nog een contract voor een jaar, maar met een clausule dat mijn contract kon worden verbroken als Jeroen zou vertrekken. Nadat Tilburg had aangegeven komend seizoen voor een andere constructie te kiezen, werd ik benaderd door Dragons.’

De Belgische topploeg staat momenteel op de derde plek in poule A van de winnaarspoule met nog volop uitzicht op het behalen van de play-offs. Bij Dragons spelen onder andere Felix Denayer, Lucas Martinez (oud-Oranje-Rood) en Nicola Della Torre (oud-Den Bosch).

26 maart 2021
Marieke Dijkstra is komend seizoen de nieuwe coach van de dames van Den Bosch. De 42-jarige coach neemt het stokje over van Raoul Ehren, die na twaalf jaar afscheid neemt aan de Oosterplas.

Dijkstra komt over van de mannen van SCHC, waar ze een aflopend contract had. De naam van Dijsktra is enigszins opvallend, nadat een dag eerder bekend werd dat ze als assistent-trainer van Jisse Waasdorp het seizoen afmaakt bij de dames van Kampong.

24 maart 2021
Jeroen Delmee (48) is de opvolger van Max Caldas als bondscoach van het Nederlands elftal Heren. De huidige coach van hoofdklasser Tilburg en de Franse nationale mannenploeg begint na de Olympische Spelen in Tokio aan zijn nieuwe klus. De KNHB maakte woensdagochtend bekend dat Delmee een contract heeft getekend tot en met de Spelen van 2024 in Parijs.

19 februari 2021
Alexander Cox is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van de mannen van Amsterdam. De voormalig coach van Kampong volgt Santi Freixa op, die vlak voor kerst te horen kreeg dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd omdat de gewenste resultaten uitblijven.

12 februari 2021
Raoul Ehren vertrekt na dit seizoen bij de vrouwen van Den Bosch. Hij heeft er aan de Oosterplas dan twaalf seizoenen als hoofdcoach op zitten. Ehren gaat zich volledig richten op de Belgische nationale ploeg en heeft zijn contract als bondscoach verlengd tot en met het WK in 2022 (1-17 juli), dat in Nederland en Spanje wordt georganiseerd.

23 december 2020
Santi Freixa (38) is aan zijn laatste seizoen bezig als hoofdcoach bij de mannen van Amsterdam. Het aflopende contract van de voormalig Spaans international wordt niet verlengd, omdat de gewenste resultaten vooralsnog uitblijven. Dat heeft de Hoofdklasser woensdagmiddag bekendgemaakt via de clubsite.


2 Reacties

  1. Hockeyer123

    Benieuwd welke “nieuwe constructie” Tilburg heeft gekozen, wie weet worden er weer grote namen binnengehaald

  2. de-leermeester

    Proficiat Dennis, als oud-trainer van T.H.C. Beerschot , wens ik je veel plezier en succes bij Dragons. "Wie een hart heeft voor hockey is ook een vriend "


Wat vind jij? Praat mee...