Informatie voor clubs

Ieder jaar organiseert de KNHB het NK Shoot Out. Hier maken hockeyers t/m 17 jaar uit wie zich een jaar lang de beste shoot-out nemer of stopper van Nederland mag noemen. Voor het voorjaar van 2020 zijn alle activiteiten rondom het NK Shoot out & Skills uitgesteld en worden verplaatst naar later dit jaar. Nadere informatie hierover volgt.

De komende editie wordt het NK Skills toegevoegd aan de finaledag van het NK Shoot Out. Naast de Shoot Out Koning of Koningin en Beste Keepers, gaan we  ook weer op zoek naar de Skills King en Queen. Voor de NK Skills worden geen voorrondes gespeeld. Meer informatie over hoe je je kunt aanmelden volgt later, houd de website in de gaten!

Proces

1. Kwalificatie via clubkampioenschappen

Hockeyers kwalificeren zich via de clubkampioenschappen voor de districtskampioenschappen. Alle hockeyverenigingen worden van harte uitgenodigd hun eigen clubkampioenschap te organiseren. Let op: deelnemers mogen op de finaledag nog geen 18 jaar zijn!

Per club worden 2 jongens, 2 meisjes, 1 keeper en 1 keepster voor het districtskampioenschap van het NK Shoot Out geplaatst. De vereniging is uiteindelijk verantwoordelijk voor de clubkampioenschappen en is geheel vrij om zelf een selectieprocedure te bepalen. Bekijk hier voorbeelden van het organiseren van clubkampioenschappen op jouw vereniging.

Meld de clubkampioenschappen op jouw vereniging uiterlijk 1 mei 2020 aan via het digitale aanmeldformulier voor de clubkampioenschappen, zodat we kunnen inschatten hoeveel kinderen gaan deelnemen aan de districtsfinales.

2. Districtsfinales

Alle clubkampioenen strijden tijdens de districtskampioenschappen om een plaats in de landelijke finale. Het aantal kinderen dat per district doorgaat is afhankelijk van het aantal deelnemers. Alle deelnemers treden aan in clubtenue.

Data NK Shoot Out:

 • Districtskampioenschap Zuid Nederland: 17 mei – HC Tilburg
 • Districtskampioenschap Noord Nederland: 17 mei – HC Roden
 • Districtskampioenschap Noord-Holland: 24 mei – Alliance (Heemstede)
 • Districtskampioenschap Zuid-Holland: 21 mei – HC Pijnacker
 • Districtskampioenschap Midden Nederland: 21 juni – Schaerweijde (Zeist)
 • Districtskampioenschap Oost Nederland: 14 juni – Deventer

Meld de winnaars van jouw clubkampioenschap uiterlijk twee weken voor aanvang van het districtskampioenschap aan via het digitale formulier voor het doorgeven van de winnaars.

3. Landelijke finale

NK Shoot Out

De finaledag vindt plaats op 28 juni bij SV Kampong Hockey. Hier meten de beste shoot-out-nemers en -stoppers zich met elkaar en worden vier winnaars gehuldigd:

 • Shoot Out Koning
 • Shoot Out Koningin
 • Beste Keeper
 • Beste Keepster

NK Skills

Naast het NK Shoot Out wordt er tijdens de finaledag gestreden om het NK Skills. Hier worden twee titels vergeven:

 • Skills King
 • Skills Queen

Meer informatie over hoe je je kunt aanmelden voor het NK Skills volgt later, houd de website in de gaten!

Vragen?

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar nkshootout@knhb.nl of floor.den.daas@knhb.nl.

Terug naar het overzicht