Bekijk de fotoreel

Sportiviteit & Respect

Sportiviteit & Respect staan al jaren op de agenda van de KNHB. Inmiddels loopt de campagne al meer dan tien jaar. En met succes! Het thema maakt binnen vrijwel alle hockeyverenigingen onderdeel uit van het beleid en met enthousiaste ambassadeurs Billy Bakker en Eva de Goede aan het roer is de verkiezing van het sportiefste C- en D-team niet meer weg te denken. Ook worden regionaal gestarte initiatieven als Shake Hands succesvol landelijk uitgerold.

Blijvende aandacht

De campagne Sportiviteit & Respect kent bewust geen begin en geen einde, omdat het een onderwerp is dat altijd aandacht zal vragen. Met campagnemiddelen als posters en filmpjes, workshops, opleidingen en handboeken wil de KNHB spelers, coaches, trainers en begeleiders bewust maken van het thema en verenigingen ondersteunen bij de integratie in het clubbeleid.

Naar een veiliger sportklimaat

Naast de eigen campagne rond dit thema werkt de KNHB ook mee aan het sportbrede programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’. ‘Naar een veiliger sportklimaat’ is opgezet om geweld en intimidatie rondom sportvelden tegen te gaan en een veilig sportklimaat te creëren waarin iedereen met plezier kan sporten. Het programma wordt uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF en heeft de steun van het ministerie van VWS, het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de MOgroep.

Meer weten?

Meer informatie over Sportiviteit & Respect vind je op de website van de KNHB. Als je meer wilt weten over het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ ga dan naar www.sportplezier.nl.

Nieuws over Sportiviteit & Respect