De kleding

Wat draag je tijdens het hockeyen? Het hangt een beetje af van wat je gaat doen en wat voor weer het is.

Wat draag je tijdens de training?

Tijdens een training kun je dragen wat je wilt, zolang het sportkleding is. Een broek of rok, shirtje, schoenen en scheenbeschermers en je bent klaar. Als het koud is, kun je je uiteraard warmer aankleden dan bij warm weer.

Hockey, Seizoen 2013-2014, 19-10-2013, Voorburg, KNHB Clinic Sportiviteit en Respect.

TUCUMAN Argentinie - Marloes Keetels. Finale tussen de vrouwen van Nederland en Australie (5-1) in de eindronde van de Hockey World League. Nederland winde HWL.  FOTO KOEN SUYK

Foto Koen Suyk

Wat draag je tijdens een wedstrijd?

Vrijwel alle verenigingen hebben een eigen clubtenue, waarvan wordt verwacht dat je het draagt tijdens een wedstrijd. In de meeste gevallen bestaat het uit:

  • een shirt,
  • een broek of rok
  • en kousen

Daarnaast is het dragen van scheenbeschermers verplicht tijdens een wedstrijd. Een bitje is nog niet verplicht, maar wel vanaf 1 augustus 2015. Je kunt bij je eigen club informeren waar het tenue te koop is. Geen enkele club vermeld het expliciet, maar vrouwen worden in de meeste gevallen geacht te hockeyen in een rok en niet in een broek. Aan het begin van de 20e eeuw diende de rok maximaal 20 centimeter boven de grond te hangen. Regels voor roklengte zijn er nu niet meer. Ze zijn in ieder geval een stuk korter dan in 1910.

Teamfoto Ned-Bel 12 april 1931 Kleding

Overige materialen