4 tot 6 jaar: Funkey

Hockey is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten! Om 4- en 5-jarigen op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey. Funkey is meer dan hockey. Plezier in bewegen staat voorop. Vandaar de naam Funkey: FUN in goed leren bewegen is KEY.

Bij Funkey wordt nog geen gebruik gemaakt van echte hockeysticks. De kinderen gebruiken wel knotshockeysticks en ringhockeysticks.

funkey

Voor wie?

Funkey is voor kinderen van 4 en 5 jaar. Funkey wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. Elke Funkeyles bestaat uit 4 oefeningen en heeft een thema zoals ‘Dierentuin’, ‘Politie’ of ‘Circus’ De lessen worden gegeven door een ervaren trainer, vaak met assistenten.

funkey

Waar kun je het doen?

Er zijn ruim 315 verenigingen aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Er is altijd wel een vereniging gevestigd bij jou in de buurt. Via de clubvinder kun je filteren op alle hockeysoorten. Filter op Funkey om te kijken of het ook bij jouw club wordt aangeboden.

* Zoektip! Verenigingen gebruiken verschillende namen voor Funkey. Kijk bij het zoeken dus ook naar het aanbod voor 4- en 5-jarigen. 

Funkey voor scholen

Funkey is er niet alleen op verenigingen, maar ook op basisscholen. Funkey voor scholen is een lesprogramma voor kinderen van 4-8 jaar van alle basisscholen in Nederland. Ook hierbij geldt: FUN in goed leren bewegen is KEY. De lessen worden gegeven in kleine groepjes en bestaan uit loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey. Met een paar kleine aanpassingen zijn de lessen ook prima te gebruiken op andere plekken in de wijk (speelplein of een wijkveldje).

funkey

Overige hockeysoorten