Beach Hockey

Beach Hockey is in navolging van beachvolleybal en beachsoccer ontstaan op het strand. Bij Beach Hockey is de normale hockeybal vervangen door een grotere en zachtere bal. Vijf spelers per team gaan met elkaar de strijd aan in het zand, waarbij de bal het grootste deel van de tijd in de lucht is. In het veld zijn de regels simpel: er is geen cirkel en er mag van alle afstanden hoog of laag gescoord worden.

Voor wie?

Beach Hockey is voor iedereen die houdt van zand, strand en hockey. Elke hockeyer: man of vrouw, recreant of topper kan zijn kunsten op het strand laten zien.

Waar kun je het doen?

Ieder jaar vindt er een Beachtour plaats langs de stranden van Zandvoort, Ameland, Noordwijk en Wijk aan Zee met een afsluitend Landskampioenschap in het Beach Stadium van Scheveningen. Beach Hockey wordt georganiseerd door Bovelander & Bovelander. De KNHB ondersteunt Bovelander & Bovelander bij de promotie van Beach Hockey.

Inmiddels zijn er meer dan vijftien beachvelden aangelegd bij diverse hockeyverenigingen in het land en worden ook daar voorrondes en toernooien gespeeld. Wil je weten of er een club bij jou in de buurt is waar je Beach Hockey kunt spelen? Filter dan op Beach Hockey in de clubvinder en/of kijk op www.beachhockey.nl.

Overige hockeysoorten