Schoolhockey

Schoolhockey is bedoeld om leerlingen van zowel basisscholen als in het voortgezet onderwijs en mbo kennis te laten maken met hockey. De KNHB stelt via de hockeyverenigingen zowel les- als materialenpakketten beschikbaar. Voor het voortgezet onderwijs is er een Nationale Schoolhockeycompetitie. 

2016_KS_schoolhockey hilversum goalie

Foto: Koen Suyk

Voor wie?

Schoolhockey is voor leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. De KNHB heeft lespakketten voor 4 verschillende leeftijdscategorieën ontwikkeld:

  1. Funkey: 4 t/m 8 jarigen
  2. Kennismaken met hockey: 8 t/m 12 jarigen
  3. Kennismaken met hockey in het voortgezet onderwijs: 12 t/m 16 jarigen
  4. Kennismaken met hockey in het mbo: 16 t/m 22 jarigen

De KNHB-lessen zijn speciaal bestemd voor groepsleerkrachten, leerkrachten Lichamelijke Opvoeding, studenten van sportopleidingen en trainers van verenigingen die lessen en clinics geven op scholen.

Waar kun je het doen?

Schoolhockey wordt altijd in samenwerking met een hockeyclub aangeboden. Wil je Schoolhockey gaan aanbieden op jouw school? Er is altijd wel een vereniging gevestigd bij jou in de buurt die hierbij kan ondersteunen. Via de clubvinder kun je filteren op alle hockeysoorten. Filter op Schoolhockey om te kijken welke clubs bij jouw in de buurt Schoolhockey bieden.

Schoolhockeycompetitie finaledag 2016

Foto: Koen Suyk

Andere hockeysoorten