Veldhockey

Veldhockey is een teamsport waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk doelpunten te maken door met een hockeystick te scoren in het doel van de tegenstander. Lees hier alle spelregels!

Wat is veldhockey?

Veldhockey wordt buiten gespeeld op een (kunstgras)hockeyveld van 91,40 meter lang en 55 meter breed. Een team bestaat uit maximaal 16 spelers. Tijdens een wedstrijd staan er daarvan maximaal 11 in het veld. Anders dan bij voetbal mag bij hockey onbeperkt worden gewisseld. Het elftal bestaat uit 10 veldspelers en een keeper. De veldspelers onderscheiden zich in aanvallers, middenvelders en verdedigers.

Veldhockey wordt gespeeld in de periodes september tot en met december en maart tot en met juni. In de wintermaanden (december tot en met februari) wordt er gezaalhockeyd.

Voor wie?

Hockey is voor iedereen. Voor de allerkleinsten is er vanaf 4 jaar Funkey. Tot 18 jaar speel je bij de jeugd en daarna ga je naar de senioren. Vanaf 30 (dames) of 35 (heren) jaar kun je gaan hockeyen bij de veteranen. Daarnaast is er Fithockey, bedoeld voor iedereen boven de 50. Lichamelijk en verstandelijk gehandicapten kunnen aangepast hockeyen.

Waar kun je het doen?

Er zijn ruim 315 verenigingen aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Er is altijd wel een vereniging gevestigd bij jou in de buurt. Je kunt hierover meer informatie opvragen bij je gemeente of een club zoeken via de clubvinder.

Hockey, Volvo Districtsontmoetingsdag 2014, Seizoen 2013-2014, 26-04-2014, DOD, HC Roterdam, Rotterdam, sticks en benen

Overige hockeysoorten