Zaalhockey

Zaalhockey is een variant van hockey dat binnen in een zaal wordt gespeeld. Zaalhockey kent andere regels dan veldhockey. Het veld is kleiner en een team bestaat uit 12 spelers waarvan er maximaal 6 in het veld staan. Zaalhockey wordt gespeeld in de maanden december, januari en februari.

Voor wie?

Zaalhockey is voor iedereen die graag in de winter periode wil hockeyen. Je hoeft niet per se veldhockey te spelen om te mogen zaalhockeyen. Je schrijft je wel altijd in bij een vereniging, dat kun dus ook enkel voor de zaalhockeycompetitie.

Hockey, 01-02-2015, Seizoen 2014-2015, Sporthallen Zuid Amsterdam, Landskampioenschappen ABC-jeugd Zaalhockey 2015, Jongens B Halve Finale Kampong - Nijmegen

Waar kun je het doen?

Wil je meer weten over de zaalhockeycompetitie bij jou in de buurt? Neem dan contact op met de zaalhockeycommissaris van je vereniging. Ben je nog geen lid van een vereniging dan is er altijd wel een vereniging gevestigd bij jou in de buurt waar je kunt zaalhockeyen. Je kunt hierover meer informatie opvragen bij je gemeente of een club zoeken via de clubvinder.

Hockey, 01-02-2015, Seizoen 2014-2015, Sporthallen Zuid Amsterdam, Landskampioenschappen ABC-jeugd Zaalhockey 2015, Meisjes A Amsterdam - HDM

Andere hockeysoorten