Eerste Klasse (D): Doelpuntenregen in poule D

In Poule A is er nog geen ploeg die alle wedstrijden heeft gewonnen. Zoetermeer is de ongeslagen koploper uit Poule B, met negen punten uit drie wedstrijden. In Poule C speelden nieuwelingen Geldrop en Berkel-Enschot tegen elkaar. Civicum en Gron. Studs maakte er in Poule D met tien goals een waar doelpuntenspektakel van.Β

Poule A

USHC is van de hatelijke nul af. Dat deden de Utrechtse studenten door Myra met een minimaal verschil (1-2) te verslaan. Ook Alkmaar is van de nul af, maar staat met een punt nog steeds op de laatste plaats. De ploeg speelde echter knap gelijk tegen VVV (0-0). De wedstrijd van AthenA en Overbos eindigde ook in een remise, het werd 2-2. Ook in Haarlem werden de punten gedeeld. De wedstrijd tussen Haarlem en AMVJ kende geen winnaar, 1-1. Houten en Westerpark wonnen en staan met zeven en zes punten aan kop.

View this post on Instagram

Na een sterk eerste kwart (1-0) zakten we helaas in en wisten we het goede spel niet vast te houden.. dit resulteerde in een 1-2 eindstand. Dit heeft niet aan deze topper gelegen. Verdedigend zat ze er telkens goed tussen en aanvallend deed ze eigenlijk gewoon haar ding; trucjes en mooie steekpasses. Zij mag dus welverdiend dit jasje dragen πŸ’πŸΌβ€β™€βœ¨Wil je Ots nog meer zien shinen? Dan kan dat het beste op TD, want ook deze heeft zij gisteren helemaal uitgespeeldπŸ‘πŸΌ Zit jij er ook altijd nog zo lekker in om 11 uur en baal je dan ook zo dat TD al is afgelopen? De Bubbels is DE plek om je feestje daarna nog even lekker voort te zetten (samen met Ots😏). #bubbelssponsortmyra #ofmyratochdebubbels?

A post shared by Myra Dames 1 (@myradames1) on

Poule B

Drie wedstrijden gespeeld, negen punten. Zoetermeer is goed begonnen aan de competitie. Afgelopen weekend won de ploeg met een minimaal verschil (1-0) van HUDITO. Ook Warande pakte de volle buit, door Rijswijk met 1-3 te verslaan.Β Alphen won thuis met 3-0 van Craeyenhout, IJsseloever scoorde vijf keer tegen Westland en won met 2-5. DES verloor uit bij DSHC met 3-1. Zwart-Wit en Etten-Leur deelden de punten na een 1-1 gelijkspel.

Poule C

Nieuwkomers Geldrop en Berkel-Enschot stonden zondag tegenover elkaar. Geldrop won met 2-1 en heeft de eerste overwinning binnen. Middenmoter HCAS speelde verrassend gelijk tegen Uden. In Asten eindigde het duel in 0-0. Β De wedstrijd in Limburg tussen Venlo en MEP eindigde in een 0-3 overwinning voor de ploeg uit Brabant. Best won op eigen veld met 4-0 van Geel-Zwart en staat op de vijfde plaats. Veel doelpunten waren er in de wedstrijd tussen De Hopbel en Oss (3-4). Rosmalen won haar tweede wedstrijd van HOD (2-4) en staat samen met MEP bovenaan in Poule C.

De 0 – 1, 2 en 3! #knuffeltijd #teamwork

A post shared by Mep Dames 1 (@mepdames1) on

Poule D

LiefstΒ 36 doelpunten werden er afgelopen weekend gemaakt in Poule D. De wedstrijd tussen Civicum en Gron. Studs telde tien doelpunten, maar kende geen winnaar. De wedstrijd eindigde in 5-5, waarmee Civicum haar eerste punt binnen sleept. Amersfoort en GHBS deelden met 2-2 eveneens de punten. Ook de wedstrijd tussen Apeliotes en Upward kende geen winnaar, 1-1. EHV won met 5-2 op eigen veld van Ede. Ook GCHC scoorde vijf keer tegen Phoenix (5-2). Quick Stick verloor met 1-5 van Bully.

Zondag stond Ede thuis op het programma. Na de eerste twee competitiewedstrijden tegen Bully en GHBS en een bekerwedstrijd tegen Beuningen met allemaal een wat teleurstellend resultaat, hadden we nu afgesproken om er nu echt vanaf minuut 1 te staan. We begonnen goed en scherp maar kwamen toch weer op een 0-1 achterstand. Toch wist Sanne deze achterstand al snel om te buigen naar 1-1 door (eindelijk) een goed uitgevoerde strafcorner. Daarna viel ook de 2-1 uit een strafcorner die gescoord werd door invalster Jasmijn!! Dit was een iets minder goed uitgevoerde corner, maar Jas zat goed bovenop de rebound. In het tweede kwart wisten we hier ook nog 3-1 van te maken door wederom een (perfecte) strafcorner die binnen werd gepusht door Roos! We gingen op deze manier lekker de rust in en spraken af gewoon lekker zo door te hockeyen. Helaas scoorde Ede na de rust weer een doelpunt waardoor de score op dat moment op 3-2 stond. Hierdoor werd het natuurlijk weer wat spannender. Beide ploegen bleven vechten. Ede opzoek naar de gelijkmaker, wij opzoek naar nog een doelpuntje waardoor we weer wat rustiger konden gaan hockeyen. Dit doelpunt viel aan onze kant, dit keer een velddoelpunt, jaja, gemaakt door Lieke die mega vrijstond bij de tweede paal. We konden de pot nu lekker uit hockeyen. Sanne maakte er zelfs nog een doelpunt bij, de vierde strafcorner van de dag! Deze week dus onze eerste drie punten binnengehaald. Hier zijn we natuurlijk super blij mee!! De strafcorners die weer lopen, we werken weer voor elkaar etc etc.. Er is nog genoeg werk aan de winkel, maar het begin is er en dat beloond zich!!πŸ’™πŸ§‘ Volgende week mogen wij naar Zeist voor de wedstrijd tegen Phoenix!