Eerste Klasse (D): Titel voor Xenios en Weert, spanning in D

Op de voorlaatste speeldag viel de beslissing in poule A en C. Xenios en Weert pakten de titel en spelen volgend seizoen in de Overgangsklasse. In poule D is er nog volop spanning. Beuningen gaat aan de leiding op de voet gevolgd door GCHC en GHBS.

Poule A

Feest bij Xenios. Dankzij een 1-4 overwinning op Haarlem veroverden de dames met een speelronde te gaan het kampioenschap. Naaste concurrent Overbos, dat met 4-3 won van Athena, kan nog in punten gelijk komen met Xenios, maar de Amsterdammers hebben meer overwinningen geboekt. Hekkensluiter Strawberries boekte op de eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij de nummer voorlaatst Leusden werd met 3-2 gewonnen. Verder zagen we Phoenix-Qui Vive 1-1, USHC-Alkmaar 2-3, Myra-AMVJ 2-1.

View this post on Instagram

WINST ➑️ 3 PUNTEN!! Lieve volgers, de wonderen zijn de wereld nog niet uit! De eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen, beter laat dan nooit. Een wedstrijd waarin wij duidelijk de overhand hadden en waarin er 70 minuten lang druk werd gezet. In de eerste helft scoorde Deem het openingsdoelpunt, en daarna de 2-0 door Emmie. Tweede helft maakte Em er zelfs 3-0 van!! De tegenstander scoorde er ook nog 2 maar zelfs met een extra speler konden zij ons de winst niet afnemen! We hebben ons totaal aantal punten meer dan verdubbeld en hebben meer gescoord dan we hiervoor gemiddeld in 3 wedstrijden deden. Het was ON GE KEND! Komen jullie ons volgende week aanmoedigen op onze (laatste) thuiswedstrijd? Tot danπŸ˜˜πŸ“ #kelderklassekampioen

A post shared by Strawberries dames 1 (@khcberriesdames1) on

Poule B

Kampioen Breda boekte alweer de achttiende overwinning door op eigen veld met 3-2 te winnen van DSHC. Onderaan de ranglijst troffen beide degradanten Roomburg en Dordrecht elkaar. Het duel kende geen winnaar (1-1). Dordrecht is na 21 speeldagen nog steeds zonder overwinning. Verder zagen we Zwart-Wit-Zoetermeer (3-1), IJsseloever-Warande (2-2), Craeyenhout-HUDITO (1-2), Rijswijk-Houten (0-1).

Poule C

Na een seizoen keren de dames van Weert weer terug in de Overgangsklasse. De ploeg won in Valkenswaard met 4-0 van HOD en zag concurrent Rosmalen punten morsen in het uitduel met Venlo (1-1), waardoor Weert de kampioensvlag kon hijsen. De dames van Civicum deden goede zaken in de strijd om handhaving in de Eerste Klasse. Hekkensluiter St.Oedenrode werd met 2-1 verslagen. Hierdoor klom Civicum naar de veilige tiende plaats op de ranglijst. Concurrent Goirle speelde thuis met 1-1 gelijk tegen HCAS en heeft nu een punt achterstand op Civicum. Best verloor op eigen veld met 3-2 van Geel-Zwart.

Poule D

Met nog een speelronde te gaan is de spanning om de strijd om het kampioenschap om te snijden. Koploper Beuningen morste punten in eigen huis tegen Ede (1-1). Hierdoor verkleinde GCHC het gat tot een punt na de zege op Apeldoorn (4-2). Ook GHBS maakt nog kans op het kampioenschap, maar heeft die mogelijkheid niet in eigen hand. Na de 1-0 zege op Upward bedraagt de achterstand op Beuningen drie punten.