Eerste Klasse (H): Twaalfklapper Roomburg, eerste punt Shinty

Shinty is na acht speelrondes van de hatelijke nul af en Myra is de enige ploeg uit de hele Eerste Klasse met het maximale puntentotaal na acht duels. Roomburg scoorde twaalf keer en Alphen en Venlo verliezen opnieuw. Een overzicht van de Eerste Klasse Heren.ย

Poule A

Myra is de enige ploeg in de Eerste Klasse die na acht wedstrijden, het totaal aantal punten verzameld heeft. Afgelopen zondag won het van Rood-Wit. Niet eenvoudig, maar de volgende driepunter kon met een 2-1 overwinning weer aan het Amstelveense totaal toegevoegd worden. Alphen verloor opnieuw. Een week eerder verloor de promovendus al, maar dat gebeurde zondag tegen Houten opnieuw: 1-2. Alliance en Overbos deelden de punten, 3-3. Nog steeds geen eerste punt voor VVV. Zondag waren ze tegen Bennebroek opnieuw dichtbij: 3-4. AMVJ won ruim van Terriรซrs (6-0) en Fletiomare versloeg Alkmaar (3-2).

View this post on Instagram

Lieve volgers, Het was een waar spektakelstuk op @hockeyclubvvv . Wij ontvingen @mhc_bennebroek op onze mooie club. Na een goede eerste helft met kansen over en weer gingen we met een score van 0-1 de rust in. De 2e helft werd een vervolg van het spektakel van de eerste helft. Helaas kwamen er veel kaarten aan te pas, het ging van groen naar geel en weer terug naar groen, niet helemaal in lijn met de briefing van de knhb, maar ach ook scheidsrechters zijn mensen ๐Ÿ˜‰. De uitslag was niet waar we op gehoopt hadden en zeker niet waar we voor gestreden hebben.. we hebben met 3-4 verloren. Wij willen @shintyh1 feliciteren met jullie eerste punt in de eerste klasse dit jaar. Na ons potje was er oktoberfest. Dit resulteerde er in dat de nieuwe jongens samen met @vvvdames1 de paal in. Dit zorgt voor een nog hechtere band tussen beide teams. De volgende dag zijn we wakker geworden met een enorme kater. Of dat nou te maken had met de wedstrijd, het oktoberfest of beide laten we voor nu in het midden.. ๐Ÿ˜ Nu werken aan herstel en volledige focus op onze volgende wedstrijd!๐Ÿ’ช๐Ÿผ๐Ÿ”ฅ

A post shared by VVV Heren 1 (@vvvheren1) on

Wedstrijdverslag #8 (Alliance-Overbos) Zondag 3 November was de dag om het op te nemen tegen Toverbos. Deze wedstrijden staan erom bekend dat er genoeg doelpunten zullen vallen, en ja ook deze wedstrijd voldeed daar aan. Na dat de miniโ€™s van de week Mees en Daan hadden laten zien hoe je door het Toverbos heen bij het doel moest komen mochten wij eindelijk beginnen aan de wedstrijd. Zowaar startten we deze week een keer uit de startblokken: Martijn Schipper veroverde de bal op de linkerflank en passte Geert de Pont in, die begon aan een lange solo waarbij hij niet alleen meerdere spelers op het verkeerde been zette maar ook de keeper! Hierdoor stond na 10 minuten spelen het scorebord op 1-0. Na dit doelpunt hadden we nog een paar grote kansen om de score te verdubbelen in het 1steย kwart. Met nog 2 minuten op de klok wordt er door de scheidsrechter een makkelijke strafcorner gegeven aan Overbos. Tijdens deze strafcorner werd een variant gespeeld waarbij de bal op onze lijnstopper Rogier Honing kwam. Rogier Honing heeft tijdens het vele oefenen van lijnstoppen geleerd van Sjoerd om nooit met zijn lichaam in het goal te staan en zo stond hij bij deze strafcorner ook opgesteld echter zag de mannen in het gele tenue toch anders: er werd een strafbal gegeven… Hierbij mocht onze strafbal-killer Guy "Strafbalkoning" Koentjes aantreden, maakte zijn naam waar en stopte deze strafbal. In de 2 minuten pauze tussen het 1steย en 2deย kwart vertelde Sjoerd ons maar een ding en dat was dat we zulke kansen moeten afmaken. Dus begonnen we aan het 2deย kwart met het idee dat we 100% kansen echt moeten afmaken. Binnen 30 seconden was het dus ook gelijk raak, Bram Endlich veroverde bal van hun laatste man en kwam alleen op de keeper af die met een illuster backhand flatsje de bal over de keeper heen speelde. Oftewel 2-0 op het scorebord. Echter na deze score konden wij niet onder de druk van Overbos uitkomen waardoor zij vlak voor het rustsignaal de aansluitingstreffer konden maken (2-1). Om er achter te komen wat de einduitslag is geworden, kunt u via onze bio het vervolg verder lezen!

A post shared by Alliance Heren 1 (@allianceh1) on

Poule B

Het bezoek aan Roomburg bleek een middag om snel te vergeten voor IJssel. De thuisploeg maakte met 12-0 gehakt van de bezoekers. Ook Schiedam boekte met een 6-0 zege op Warande een ruime overwinning. Koploper Etten-Leur blijft na zondag nog steeds ongeslagen. Maar makkelijk ging dat niet: de bezoekers uit Rijswijk verloren met 3-2. Maar een goal viel er in het duel tussen Forescate en Pollux. Het winnende doelpunt was voor de Vlaardingers. Ommoord won van DSHC (3-0). Ook Zoetermeer scoorde er drie, maar kreeg er twee tegen van HUDITO (3-2).

Poule C

Het tweede weekend op rij puntenverlies voor Venlo. HCAS won in Limburg met 0-1. De tweede verliespartij voor de Limburgers, die daarmee de koppositie moeten delen met HOD. Die ploeg won op bezoek bij hekkensluiter Best (3-6) en blijft daarmee als enige in Poule C ongeslagen. Promovendus Eindhoven speelde gelijk tegen Weert (2-2), net als Hopbel en Basko (3-3). Geel-Zwart boekte een belangrijke overwinning op eigen veld tegen Maastricht (4-3) een MEP weet na drie keer gelijke spelen op rij weer wat winnen is. De ploeg uit Boxtel versloeg Geldrop (3-2).

๐—ฅ๐—ฎ๐˜‡๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—ฟ: Michael van den Eijnden Vandaag stond Weert op het programma in eigen huis. De start was slap en binnen enkele minuten was een strafbal tegen een feit. 0-1 voor Weert. Daarna kregen we meer grip op de wedstrijd en aan het einde van het tweede kwart wisten we een strafcorner te versieren die vakkundig door de benen van de keeper van Weert werd gesleept door onze Jonas 1-1. Vlak voor de rust wist Benten na een goede press ook nog de 2โ€“1 binnen te slaan met zijn backhand. De tweede helft was erg chaotisch en Weert wist via een strafcorner nog de 2-2 binnen te pushen. De rest van de wedstrijd hebben beide teams de kansen gehad om de wedstrijd te beslissen, maar uiteindelijk is het bij een 2-2 stand gebleven. Volgende week gaan we naar Hopbel uit om weer de volle 3 punten te pakken. ๐——๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ: 1 – Jonas Smits 1 – Benten Kemps

A post shared by HC Eindhoven Heren 1 ๐Ÿ‘ (@eindhovenh1) on

Deze zondag maakte de Schijndelse heren zich wederom klaar voor een belangrijke pot hockey. De Schijndelse equipe mocht in eigen huis aantreden tegen Basko H1, en begon vol energie aan de wedstrijd. Toch was het weer de tegenpartij die als eerste wist te scoren. Basko wist namelijk een strafcorner om te zetten in een strafbal, en deze genadeloos te benutten. Nog in het eerste kwart werd de stand echter weer gelijk getrokken doordat Willem Steenbakkers raak wist te schieten uit een strafcorner. Later in de wedstrijd werd het spel van De Hopbel erg rommelig, en wist Basko twee keer toe te slaan na fouten van de thuisploeg. Om deze 1-3 voorsprong te behouden werd de spreekwoordelijke bus geparkeerd door Busko. Pas in de laatste vijf tot tien minuten ging het weer lopen bij De Hopbel. Dit resulteerde na een uiterst spannende slotfase in een 3-3 gelijkspel. De laatste twee Schijndelse goals werden gemaakt door Justin Posthumus en Jorg Tibosch. Volgende week speelt De Hopbel weer thuis, dit maal tegen Eindhoven. #1kcheren

A post shared by Hopbel Heren 1 2019-2020 (@hopbelheren1) on

Poule D

Ze moesten er acht speelrondes op wachten, maar daar is dan eindelijk het eerste punt voor Shinty. Door het gelijke spel tegen Leusden (1-1) is de ploeg uit Driebergen van de hatelijke nul af. Ook Amersfoort en USHC speelden gelijk: 1-1. Oss blijft ongeslagen, nadat het op bezoek bij EHV nipt won (1-2). Kromhouters stapte niet voor niks in de auto naar Groningen: GCHC met werd 0-1 verslagen. GHBS hield de drie punten wel bij zich. Er werd met 2-0 gewonnen van Bully. Apeldoorn won op bezoek bij QZ met 1-2.