EHL: Mannheimer schrijft geschiedenis met bronzen plak

Mannheimer schrijft geschiedenis met een bronzen plak op de EHL. De ploeg versloeg Real Club de Polo in Eindhoven met 3-1. De Duitsers kwamen in het Europese clubtoernooi nooit verder dan de kwartfinales. Polo eindigt op een vierde plek. Daarmee evenaart de ploeg het succes van 2010, toen de ploeg ook vierde eindigde.

Het Spaanse Real Club de Polo begon de wedstrijd sterk. Al meteen in het eerste kwart kreeg de ploeg een strafcorner, nadat goalie Lukas Stumpf de bal onhandig op de voeten van zijn teamgenoot legt. De eerste corner van de wedstrijd zorgt niet voor gevaar, de bal wordt belabberd aangegeven.

Even werd Duitsland gevaarlijk via Timm Haase. Hij onderschepte de bal op de middenlijn en slalomde richting de Spaanse keeper. Zijn inzet ging maar net naast. Toen Danny Nguyen het veld met groen verliet, kreeg Spanje in overtal nog kansen, maar de ploeg uit Barcelona liet het na de score te openen. Vooral Alex Reyne kreeg met zijn backhand de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar liet dat na.

Peillat

Vrijwel direct na rust verloor Real Club de Polo de videoscheidsrechter. Mannheim kreeg een strafcorner, maar de Spanjaarden vochten die beslissing tevergeefs aan. Een cruciaal moment, met nog een halve wedstrijd te gaan. Gonzalo Peillat mocht aanleggen, maar Mario Fernandez had een antwoord. Direct daarna kreeg de Duitse ploeg nog een corner. Opnieuw stond daar Peillat, die vol in de linker kruising pushte: 1-0.

Toen Guillermo Fortuno met groen het veld moest verlaten, leek de wedstrijd gespeeld. Mannheim kreeg kans na kans, maar in ondertal was daar ineens Lucas Baron, die de gelijkmaker binnen tipte: 1-1. Lang kon Real Club de Polo niet genieten van de gelijkmaker. Een minuut later was daar opnieuw Peillat en zijn sleeppush: 2-1.

Haasse besliste de wedstrijd voor Mannheimer. Net als in het eerste kwart ging de Duitse aanvaller alleen op Fernandez af, maar dit keer was het wel raak: 3-1. De Spanjaarden haalden hun keeper nog van het veld, maar dat mocht niet meer baten. Mannheim schrijft geschiedenis met een bronzen plak.