EHL: Oranje-Rood verliest finale van Rot-Weiss Köln

Oranje-Rood heeft zondagmiddag de finale van de Euro Hockey League verloren. Rot-Weiss Köln uit Duitsland was met 2-3 te sterk voor de Eindhovenaren. Hieronder vinden jullie de hoogtepunten van de wedstrijd.

Oranje-Rood – Rot-Weiss Köln 2-3 (0-1)

’28 Tom Grambusch 0-1 (sc)
’35 Florian Adrians 0-2
’38 Agustin Mazzilli 1-2
’40 Mink van der Weerden 2-2 (sc)
’50 Florian Scholten 2-3

’60 Mink van der Weerden mag in de laatste minuut drie keer aanleggen voor een strafcorner. Maar nummer zes, zeven en acht van de wedstrijd gaan er alle drie niet in. Het is afgelopen! Oranje-Rood verliest de finale.

’54 Oranje-Rood krijgt een corner. Maar de inzet van Mink van der Weerden wordt eruit gelopen.

’50 2-3. Florian Scholten zet Rot-Weiss Köln weer op voorsprong.

’45 Derde kwart is ten einde. Wat een kwart. Drie goals. Twee van Oranje-Rood, één van Rot-Weiss Köln.

’44 Gele kaart voor Alexander Schöllkopf.

’40 2-2! Mink van der Weerden sleept de bal uit een strafcorner in de kruising. De stand is weer gelijk.

’38 1-2! Agustin Mazzilli schiet de aansluitingstreffer binnen.

’36 Corner voor Oranje-Rood. Mink van der Weerden pusht de bal op uitloper Timur Oruz. Oranje-Rood vraagt de videoscheidsrechter aan, maar die kan niet zien of de bal onder de knie was of niet. Geen nieuwe strafcorner dus. Oranje-Rood behoudt het recht op de videoscheidsrechter.

’35  0-2. Florian Adrians scoort.

’33 Een deel van het Eindhovense publiek begint te juichen, maar de bal zit er toch echt niet in. Na een goede actie gaat het schot van Jelle Galema in het zijnet.

’31 Het derde kwart is begonnen.

’30 RUST!

’28 0-1! Rot-Weiss Köln komt op voorsprong. Tom Grambusch scoort uit een strafcorner, vlak voor rust. Slechte timing voor de mannen van Lucas Judge.

’22  Muhammad Rizwan krijgt een dot van een kans. Helemaal vrij in de cirkel stuit hij op de goed uitlopende keeper Victor Aly. Uit de daaropvolgende strafcorner krijgt Robert van der Horst de bal niet goed gestopt, waardoor Mink van der Weerden niet in stelling wordt gebracht. Kans verkeken. Oranje-Rood mag het zichzelf aanrekenen dat het niet op voorsprong staat.

’20 Rot-Weiss Köln zoekt meer en meer de aanval. Al hoeft keeper Pirmin Blaak nog niet in te grijpen. Een schot gaat naast.

’10 Opnieuw een actie van Jaïr van der Horst. Dit keer de kans voor hemzelf. Hij loopt de cirkel in, maar schiet de bal over.

‘8 Oranje-Rood begint iets sterker aan de wedstrijd dan Rot-Weiss Köln. Mink van der Weerden verovert knap de bal, waarna Jair van der Horst over de linkerflank de achterlijn kan halen. Hij geeft een voorzet, maar de inlopende Caspar van Dijk tipt de bal voorlangs.

‘1 De wedstrijd is begonnen.

Dragons grijpt derde plek
Eerder op de dag won Dragons de strijd om de derde plek van Wimbledon. De kampioen van België won met 3-1 van de ploeg uit Engeland, die gisteren door Oranje-Rood met maar liefst 8-0 werd verslagen. Thomas Briels, die volgend seizoen weer oor Oranje-Rood speelt, maakte één de Belgische doelpunten.