Europa Cup (D): Düsseldorfer zeker van halve finales

Düsseldorfer HC heeft zich op de eerste dag van de Europa Cup Zaal al verzekerd van een plek in de halve finales. Thuisclub hdm staat na een zege en een gelijkspel op de drempel van die halve eindstrijd. Dinamo Elektrostal, de verliezend finalist van afgelopen seizoen, kan zich opmaken voor de strijd tegen degradatie.

Club Campo de Madrid – hdm 2-6

In de strijd om een ticket bij de laatste vier deed hdm prima zaken. Ondanks een achterstand trok de ploeg van coach Ivar Knötschke de wedstrijd naar zich toe. Lees hier het wedstrijdverslag

MSC Sumchanka – East Grinstead 5-1

Met de zege zette MSC Sumchanka een stap in de richting van de halve finales van het EK voor clubteams. Olha Honcharenko had met drie doelpunten een groot aandeel in de overwinning van haar ploeg. East Grinstead lijkt zich op te kunnen gaan maken voor de degradatiepoule. De Engelse ploeg heeft haar kansen niet meer in eigen hand.

hdm – MSC Sumchanka 2-2

Hdm had tegen de Oekraïnse formatie goede zaken kunnen, misschien wel moeten doen. De ploeg van Ivar Knötschke was veel beter dan Sumchanka, maar verspeelde op knullige wijze de 2-1 voorsprong. Lees hier een uitgebreid wedstrijdverslag.

‘7 Yuliia Shevchenko 0-1 (SC)
‘8 Margot van Hecking Colenbrander 1-1 (SC)
’28 Margot van Hecking Colenbrander 2-1 (SC)
’28 Yuliia Shevchenko 2-2 (SC)

Club Campo de Madrid – East Grinstead 0-0

Het eerste duel in de poule van hdm bleef doelpuntloos. Belen Iglesias Marcos had vlak voor tijd de beslissing voor de Spaanse ploeg op haar stick, maar ze schoof de bal in haar val naast het lege doel.

Poule B

De dames van HC Minsk zijn de Europa Cup Zaal in Den Haag goed gestart. De Wit-Russen wonnen in Poule B het Oost-Europese onderonsje met 1-4 van Dinamo Elektrostal uit Rusland, de verliezend finalist van vorig jaar.

Het duurde even voordat de openingswedstrijd in Sportcampus Zuiderpark op gang kwam. Pas drie minuten voor rust maakte Natallia Shtsin de openingsgoal van het Europese toernooi. Dinamo Elektrostal kwam nog op gelijke hoogte, maar na de 1-2 van Maryna Nikitsina ging het gemakkelijker voor HC Minsk.

Dinamo haalde de laatste zeven minuten keepster Viktoriia Aleksandrina eraf voor een extra veldspeelster. Dat leidde weliswaar tot een slotoffensief van de verliezend finalist van vorig jaar, maar de doelpunten vielen aan de andere kant.

Dinamo Elektrostal – HC Minsk 1-4

’17 Natallia Shtsin 0-1
’23 Kseniia Sanina 1-0
’30 Maryna Nikitsina 1-2
’35 Yevheniya Kernoz 1-3 (SB)
’40 Krestsina Papkova 1-4

Het Duitse Düsseldorfer HC en SV Arminen uit Oostenrijk gingen in een onderling duel lange tijd gelijk op. Düsseldorfer HC, de winnaar van 2016, kwam na zeven minuten spelen op een achterstand door een snelle countergoal van Magdalena Zagajska. Kort na rust maakte Greta Gerke de gelijkmaker. De winnende van Sara Strauss viel zes minuten voor tijd.

Düsseldorfer HC – SV Arminen 2-1

‘7 Magdalena Zagajska 0-1
’22 Greta Gerke 1-1
’34 Sara Strauss 2-1

HC Minsk – SV Arminen 2-2

SV Arminen mocht absoluut niet verliezen van Minsk om zicht te blijven houden op de halve finales. Dat lukte, al gaven de Oostenrijkse dames wel met nog zes seconden op de klok de zege uit handen.

1 Krestsina Papkova 1-0
37 Magdalena Zagajska 1-1 (SC)
40 Kristine Vukovich 1-2 (SC)
40 Yauheniya Filipovich 2-2 (SC)

Düsseldorfer HC heeft zich reeds verzekerd van de halve finales. Na de winst op Arminen uit Oostenrijk wonnen de Duitse dames ook van het Russische Dinamo Elektrostal. Sara Strauss en Greta Gerke ontpoppen bleken op de eerste dag van de Europa Cup Zaal van onschatbare waarde bij Düsseldorfer HC. Dinamo Elektrostal is na twee wedstrijden al veroordeeld tot de degradatiepoule.

Düsseldorfer HC – Dinamo Elektrostal 6-3

‘5 Emma-Sophie Hessler 1-0 (SC)
‘9 Sara Strauss 2-0
’16 Alina Khalimova 2-1 (SC)
’17 Greta Gerke 3-1
’22 Sara Strauss 4-1
’26 Lilly Stoffelsma 5-1
’26 Kseniia Koroleva 5-2 (SC)