hdm aan kop na ruime zege op Club de Campo

Hdm heeft in de strijd om een plek in de halve finale van de Europa Cup Zaal in Den Haag prima zaken gedaan. In het tweede duel van de dag werd Club Campo de Madrid met 6-2 verslagen. Hdm gaat met nog een duel te gaan tegen hekkensluiter East Grinstead aan de leiding in poule A.

Hdm en Club Campo hielden twee punten over aan hun openingsduel in Sportcampus Zuiderpark. Hdm speelde met 2-2 gelijk tegen MSC Sumchanka. Hoewel Margot van Hecking Colenbrander aangaf niet teleurgesteld te zijn in de uitslag, had de Haagse ploeg gezien de kansen wel moeten winnen. Club de Campo de Madrid wist in vier keer tien minuten niet te scoren tegen East Grinstead (0-0).

Achterstand

Net als in het duel met Sumchanka kwam hdm op achterstand. Nadat de eerste Spaanse strafcorner door de goed uitkomende Julia Remmerswaal onschadelijk werd gemaakt, leek de keepster vervolgens weifelend op te treden bij de inzet van Maria Lopez Garcia. De push van de voormalig speelster van Kampong leek niet heel gevaarlijk, maar rolde zomaar in de hoek.
De achterstand werd door hdm snel ongedaan gemaakt. De strafcorner van Pien van Nes belandde in de bovenhoek. Het was een opsteker voor de routinier die in de eerste wedstrijd niet gelukkig was met haar corners.

Kans hdm

In het tweede kwart was Margot Hecking Colenbrander dichtbij een voorsprong van hdm. Ze probeerde bal vanaf links over Maria Ruiz Castillo te liften, maar de keepster van Club de Campo doorzag het plan van de hdm-speelster.

Het publiek dat in ruime mate aanwezig was in de Topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark slaakte een zucht van verlichting toen een Spaanse strafcorner vlak voor de doellijn werd gekeerd. Het was een van de spaarzame momenten waarin Club de Campo echt voor gevaar kon zorgden.

hdm loopt weg

Hdm had het duel onder controle en een uitbraak over rechts leidde tot de 2-1 Fay van der Elst vond Van Hecking Colenbrander die de bal pas in tweede instantie in het Spaanse doel kreeg. Van der Elst zorgde nog voor rust zelf voor de 3-1. Ze rondde de strafcornervariant prima af.

Na rust leidde een goed opgezette aanval van hdm tot een scrimmage in de Spaanse cirkel. De verdediging kreeg de bal niet weg en de scheidsrechter besloot tot een strafbal, die werd benut door Van Nes: 4-1.

Spanning weg

Door de ruime marge was de spanning uit de wedstrijd gevloeid. Hdm werd slordig. Passes kwamen niet aan of werden in de Spaanse stick geschoven. De Spaanse ploeg kon daarvan niet profiteren. Pas toen Van Nes met groen naar de kant moest kon Club de Campo iets terugdoen. Belen Iglesias Marcos schoof de bal na een strafcornervariant in het doel van hdm.

Het tweede Spaanse doelpunt bracht de spanning niet terug in de wedstrijd. Daarvoor was hdm uiteindelijk de betere ploeg. Hdm-aanvoerster Mascha Sterk draaide en keerde in de Spaanse cirkel, vond een gaatje en zette de 5-2 op het bord. Vlak voor tijd schoof ze ook het zesde doelpunt van hdm binnen, in een leeg doel omdat de Ruiz Castillo inmiddels was gewisseld voor een extra veldspeler.