Billy Bakker

 

Billy Bakker

Leeftijd
30 Jaar
Positie
Aanvaller
8
Rugnummer
181
Interlands
54
Doelpunten

Biografie

De lange spits van Oranje speelde een geweldig toernooi tijdens de Olympische Spelen van 2012 waar hij maar liefst zes keer scoorde. Tegenwoordig is Billy in het Nederlands Elftal één van de spitsen maar toen hij debuteerde eind 2009 tijdens de Champions Trophy in Australië, was hij rechtsachter. Billy speelt met rugnummer acht, een cijfer dat doet denken aan de letter B. Het liefst zou hij dan ook met rugnummer 88 spelen, een verwijzing naar zijn initialen. Billy speelt al sinds de jeugd bij Amsterdam, waar hij ook aanvoerder is. Samen met zijn teamgenoot en international Mirco Pruyser verzorgt hij spitsentrainingen voor jeugdspelers.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Zilver, London

Wereldkampioenschap
2010 Brons, Bombay
2014 Zilver, Den Haag

Europees kampioenschap
2011 Zilver, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2009 vierde, Melbourne
2010 Brons, Mönchengladbach
2011 Brons, Auckland
2012 Zilver, Melbourne

Hockey World League
2017 zevende, Bhubaneswar

Curriculum vitae

Geboren
23 november 1988
Debuut
28-11-2009
Huidige club
Amsterdam
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Aanvaller
Rugnummer
8
Interlands
181
Doelpunten
54

Billy Bakker in cijfers

8
Rugnummer
30
Jaren oud
181
Interlands
54
Doelpunten
189
Lengte
3,3
Afstand huis - club in km
7
Medailles

Elke wedstrijd wil ik de beste Billy laten zien; goed spelen en mooie acties maken.

- Billy Bakker

De social media van Billy

  • Trots weer geselecteerd te zijn voor deze groep. Nog even vakantie en dan weer beginnen!

    - billybakker8 -
    Bekijk blokje

Het besef dat het ontzettend mooi is om in het nationale team te spelen, komt bij mij vaak na grote toernooien. Die maken altijd indruk.

- Billy Bakker

Mijn teamgenoten