Bob de Voogd

 

Bob de Voogd

Leeftijd
31 Jaar
Positie
Middenvelder
19
Rugnummer
144
Interlands
35
Doelpunten

Biografie

De razendsnelle middenvelder en spits van Oranje maakte zijn debuut in 2009. Bob won inmiddels veel mooie medailles met Oranje. Zo maakte hij deel uit van de selectie voor de Olympische Spelen (zilver) in 2012, won hij zilver tijdens het EK in 2011, goud tijdens de Hockey World League in 2014, en brons (2011) en zilver (2012) tijdens de Champions Trophy. In de Hoofdklasse speelt hij voor Oranje Zwart waarmee hij in 2014 en 2015 Landskampioen werd.
Tijdens de finale van de Euro Hockey League in 2015 was Bob de grote man door drie shoot outs te scoren, waarmee hij mede verantwoordelijk was voor het winnen van de gouden medaille met Oranje Zwart. Bob studeert Speco in Tilburg en zit in zijn laatste jaar.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Zilver, London
2016 Vierde, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2018 Zilver, Bhubaneswar

Europees kampioenschap
2011 Zilver, Mönchengladbach
2015 Goud, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2011 Brons, Auckland
2012 Zilver, Melbourne
2018, Brons, Breda

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi

Curriculum vitae

Geboren
16 september 1988
Debuut
21-01-2009
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Oranje Zwart
Clubhistorie
Helmond, Den Bosch
Studie
Commerciële Economie in Tilburg
Relatie
Nee
Woonplaats
Helmond
Positie
Middenvelder
Rugnummer
19
Interlands
144
Doelpunten
35

Bob de Voogd in cijfers

19
Rugnummer
31
Jaren oud
144
Interlands
35
Doelpunten
183
Lengte
1
Zus
1,65
10 meter sprint (sec)
3
Huisdieren
1,4
Facebook vrienden (per 1000)
58,8
Afstand huis - club in km
6
Medailles

Ik ben tot nu toe trots op mijn carrière en kijk er met veel plezier op terug, want ik heb er op mijn manier alles uitgehaald.

- Bob de Voogd

De social media van Bob

  • ☀️🇪🇸👌

    - bobdevoogd -
    Bekijk blokje

Dat onderbuikgevoel, dat je weer een interland mag spelen.

- Bob de Voogd

Mijn teamgenoten