Carlien Dirkse van den Heuvel

 

Carlien Dirkse van den Heuvel

Leeftijd
31 Jaar
Positie
Middenvelder
9
Rugnummer
203
Interlands
28
Doelpunten

Biografie

Deze snelle aanvallende en vooral ook slimme speelster debuteerde in 2008 bij het grote Oranje. Op de Olympische Spelen van Peking in dat jaar was ze er nog net niet bij, maar sindsdien is zij vaste kracht van het Nederlands Elftal. Net als enkele andere speelsters heeft ook Carlien elk groot toernooi minstens een keer gewonnen. Ze brak door als speelster van Den Bosch en vertrok in 2007 naar SCHC waarvan ze ook de aanvoerder van het team is. Carlien woont en werkt als fysiotherapeute in Amsterdam.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Goud, Londen
2016 Zilver, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2010 Zilver, Rosario
2014 Goud, Den Haag
2018 Goud, Londen

Europees kampioenschap
2009 Goud, Amstelveen
2011 Goud, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Zilver, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2008 Brons, Monchengladbach
2009 Brons, Sydney
2011 Goud, Amsterveen
2012 Brons, Rosario
2014 Brons, Mendoza
2016 Zilver, Londen

Hockey World League
2013 Goud, San Miguel de Tucumán
2017 Goud, Auckland

Curriculum vitae

Geboren
16 april 1987
Debuut
17-05-2008
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
SCHC
Clubhistorie
Vlijmen, Den Bosch
Werk
Fysiotherapeut
Relatie
Ja
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Middenvelder
Rugnummer
9
Interlands
203
Doelpunten
28

Carlien Dirkse van den Heuvel in cijfers

9
Rugnummer
31
Jaren oud
203
Interlands
28
Doelpunten
170
Lengte
2
Huisdieren
1
Broer
1
Zus
6,3
Facebook vrienden (per 1000)
57
Afstand huis - club in km
12
Medailles

Trainen, trainen, trainen en de avond uitgeput op de bank doorbrengen vind ik prima.

- Carlien Dirkse van den Heuvel

De social media van Carlien

  • Gestart met NL vandaag!! #teamfoto #testen @oranjehockey #road2rio

    - carliendvdh -
    Bekijk blokje

Ik ben heel trots op het team, en ook op mezelf. Dat gevoel is heel sterk. Ik train er keihard voor en het is mooi om daarvoor met goud te worden beloond.

- Carlien Dirkse van den Heuvel

Mijn teamgenoten