Ellen Hoog

 

Ellen Hoog

Leeftijd
32 Jaar
Positie
Middenvelder
19
Rugnummer
233
Interlands
60
Doelpunten

Biografie

 

Ellen Hoog, de rappe middenvelder van het Nederlands Elftal, is een van de boegbeelden van Oranje en heeft een fantastisch backhandschot. Ellen debuteerde in 2004 en won met Oranje alles wat er maar te winnen is. Ze werd zelfs tweemaal olympisch kampioen en tweemaal wereldkampioen. De FIH riep Ellen in 2014 uit tot beste speelster van de wereld. Als de aanvallende speelster niet hockeyt, is ze regelmatig te zien bij een fotoshoot zoals bijvoorbeeld voor de prestigieuze swimsuit editie van Sports Illustrated. Ellen groeide op in Bilthoven en hockeyt bij Amsterdam. In die stad woont ze tegenwoordig ook. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro maakte zij bekend te stoppen als international.

Palmares

Olympische Spelen
2008 Goud, Beijing
2012 Goud, Londen
2016 Zilver, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2006 Goud, Madrid
2010 Zilver, Rosario
2014 Goud, Den Haag

Europees kampioenschap
2005 Goud, Dublin
2007 Zilver, Manchester
2009 Goud, Amstelveen
2011 Goud, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Zilver, Londen

Champions Trophy
2004 Goud, Rosario
2005 Goud, Canberra
2006 Brons, Amstelveen
2007 Goud, Quilmes
2009 Brons, Sydney
2010 Zilver, Nottingham
2014 Brons, Mendoza
2016 Zilver, Londen

Hockey World League
2013 Goud, San Miguel de Tucumán

 

Curriculum vitae

Geboren
26 maart 1986
Debuut
11-02-2004
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Amsterdam
Clubhistorie
SCHC, Amsterdam
Relatie
Ja
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Middenvelder
Rugnummer
19
Interlands
233
Doelpunten
60

Ellen Hoog in cijfers

19
Rugnummer
32
Jaren oud
233
Interlands
60
Doelpunten
2
Huisdieren
164
Lengte
2
Broers
77
Facebook vrienden (per 1000)
3,4
Afstand huis - club in km
18
Medailles

Keihard bikkelen, hard werken. Altijd proberen voorop te lopen. Het uiterste uit jezelf halen, in het dagelijks leven maar ook in het veld. En zeker ook genieten.

- Ellen Hoog

De social media van Ellen

  • Synchroon slingeren #pogingtot #treintje #krachttraining #enweerdoor

    - ellen_hoog -
    Bekijk blokje

Ik kan me veel beter motiveren als ik weet dat het rondom het veld volstaat met toeschouwers. Die druk vind ik lekker.

- Ellen Hoog

Getting to know the players