Ireen van den Assem

 

Ireen van den Assem

Leeftijd
29 Jaar
Positie
Verdediger
17
Rugnummer
70
Interlands
12
Doelpunten

Biografie

Ireen is al sinds 2010 een betrouwbare kracht in de defensie van Den Bosch. De voormalige speelster van het Tilburgse Forward en Rotterdam staat bekend om haar werklust en heeft een uitstekende strafcorner in huis. Ireen maakte op 4 februari 2013 haar debuut in Oranje (2-2 tegen Australië in Kaapstad), maar speelde tijdens het EK 2017 in eigen land pas haar eerste grote toernooi met Oranje. Die eindigde meteen met goud. Ook op de vier toernooien die daarna volgden, stond de stoere verdediger telkens met haar ploeggenoten met de beker in haar handen.

Palmares

Europees Kampioenschap
2017 Goud, Amstelveen
2019 Goud, Antwerpen

Wereldkampioenschap
2018 Goud, Londen

Hockey World League
2017 Goud, Auckland

FIH Pro League
2019 Goud, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
9 februari 1990
Debuut
14-06-2011
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands Meisjes B, Nederlands Meisjes A, Jong Oranje
Huidige club
Den Bosch
Clubhistorie
Forward, Rotterdam
Woonplaats
Den Bosch
Positie
Verdediger
Rugnummer
17
Interlands
70
Doelpunten
12

De social media van Ireen

Mijn teamgenoten