Jaap Stockmann

 

Jaap Stockmann

Leeftijd
34 Jaar
Positie
Keeper
1
Rugnummer
140
Interlands

Biografie

Jaap was twee jaar lang de tweede doelman achter Guus Vogels. Na het WK van 2010 werd hij de eerste keeper van het Nederlands Elftal. In 2014 werd Jaap door de FIH uitgeroepen tot Best Goalie of the Year. Hij speelde bij Kampong en Hurley maar brak door bij Bloemendaal. Daarnaast kwam hij ook uit in de Hockey India League en speelde daar voor Jaypee Punjab Warriors. Jaap is afgestudeerd en heeft inmiddels een eigen bedrijf.

 

Palmares

Olympische Spelen
2008 Vierde, Peking (reserve)
2012 Zilver, London

Wereldkampioenschap
2010 Brons, Bombay
2014 Zilver, Den Haag

Europees kampioenschap
2009 Brons, Amstelveen
2011 Zilver, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen

Champions Trophy
2007 Brons, Kuala Lumpur
2008 Vierde, Rotterdam
2009 vierde, Melbourne
2010 Brons, Mönchengladbach
2011 Brons, Auckland
2012 Zilver, Melbourne
2014 vijfde, Bhubaneswar

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi

Curriculum vitae

Geboren
24 juli 1984
Debuut
26-01-2007
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Bloemendaal
Clubhistorie
Kampong, Hurley, Bloemendaal
Werk
Ondernemer
Relatie
Ja
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Keeper
Rugnummer
1
Interlands
140

Jaap Stockmann in cijfers

1
Rugnummer
34
Jaren oud
140
Interlands
194
Lengte
2
Broers
8,21
10 meter sprint (sec)
5
Facebook vrienden (per 1000)
34,5
Afstand huis - club in km
11
Medailles

Jaap Stockmann in het nieuws

  • Eerste keeper Blaak na zeven jaar eindelijk beloond voor geduld

    Bekijk blokje

Het is eigenlijk wel raar om met gevaar voor eigen leven ballen tegen te houden. Je moet dus een beetje gek zijn.

- Jaap Stockmann

De social media van Jaap

  • Time for a golflesson #rough 🇵🇹🏌

    - jaapstockmann -
    Bekijk blokje

Ik vind het mooi als we winnen en ik heb vlak voor tijd nog een belangrijke redding gemaakt.

- Jaap Stockmann

Video's van Jaap Stockmann

  • VIDEO: Van der Linden en Stockmann na HGC-Bloemendaal

    Bekijk blokje
  • Stockmann: ‘Het is positief dat we ons terugknokten’

    Bekijk blokje