Jelle Galema

 

Jelle Galema

Leeftijd
27 Jaar
Positie
Aanvaller
34
Rugnummer
74
Interlands
8
Doelpunten

Biografie

Samen met maar liefst twee oud-teamgenoten (Glenn Schuurman en Roel Bovendeert) voegde Jelle zich vanuit MEP (Boxtel) uiteindelijk bij de trainingsgroep van het Nederlands elftal. Jelle stapte in 2009 van MEP over naar Oranje Zwart, waar hij met dat team landskampioen werd in 2014 en 2015. Hij debuteerde in Oranje in 2013, tijdens de Hockey World League Semi Final in Rotterdam en behaalde zilver met Oranje tijdens het WK in 2014. Jelle, die inmiddels al een paar jaar bij Den Bosch speelt. is een kleine maar zeer snelle spits.

Palmares

Wereldkampioenschap
2014 Zilver, Den Haag

Europees kampioenschap
2013 Brons, Boom
2019 Brons, Antwerpen

Champions Trophy
2014 vijfde, Bhubaneswar

FIH Pro League
2019 Brons, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
16 november 1992
Debuut
13-06-2013
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Den Bosch
Clubhistorie
MEP, Oranje Zwart, Oranje-Rood
Woonplaats
Eindhoven
Positie
Aanvaller
Rugnummer
34
Interlands
74
Doelpunten
8

De social media van Jelle

Mijn teamgenoten