Jeroen Hertzberger

 

Jeroen Hertzberger

Leeftijd
33 Jaar
Positie
Aanvaller
11
Rugnummer
242
Interlands
116
Doelpunten

Biografie

Jeroen groeide op in Oostenrijk, een land waar veldhockey niet echt populair is. Hij maakte deel uit van de jeugdopleiding van voetbalclub Austria Wien maar besloot toch te stoppen met voetballen en te gaan hockeyen. Jeroen kwam uit voor de Oostenrijkse nationale jeugdteams voordat hij naar Nederland verhuisde, waar hij bij HC Rotterdam ging spelen. In Oranje debuteerde hij in 2007 en maakte hij deel uit van de selecties voor grote toernooien als de Olympische Spelen in 2008 en het WK in 2010 (brons) en 2014 (zilver). Na de Spelen van 2016 in Rio maakte hij een tijdje geen deel meer uit van Oranje, maar in de zomer van 2018 keerde hij sterk terug. Jeroen heeft een eigen bedrijf in onderkleding.

Palmares

Olympische Spelen
2008 Vierde, Beijing
2016 Vierde, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2010 Brons, Bombay
2014 Zilver, Den Haag
2018 Zilver, Bhubaneswar

Europees kampioenschap
2009 Brons, Amstelveen
2011 Zilver, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen
2019 Brons, Antwerpen

Champions Trophy
2007 Brons, Kuala Lumpur
2008 Vierde, Rotterdam
2009 vierde, Melbourne
2010 Brons, Mönchengladbach
2011 Brons, Auckland
2012 Zilver, Melbourne
2014, vijfde, Bhubaneswar
2018, Brons, Breda

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi
2015 Vierde, Raipur

FIH Pro League
2019 Brons, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
24 februari 1986
Debuut
29-11-2007
Doorlopen nationale jeugdselecties
Jong Oranje
Huidige club
Rotterdam
Clubhistorie
AHTC Wien, Rotterdam
Woonplaats
Rotterdam
Positie
Aanvaller
Rugnummer
11
Interlands
242
Doelpunten
116

De social media van Jeroen

  • ❤️❤️❤️❤️

    - -
    Bekijk blokje

Video's van Jeroen Hertzberger

  • Hertzberger blikt vooruit: ‘Duitsland is op snelheid te pakken’

    Bekijk blokje
  • Hertzberger als een kind zo blij over terugkeer in Oranje

    Bekijk blokje
  • Een avondje Feyenoord met Jeroen Hertzberger

    Bekijk blokje

Mijn teamgenoten