Josine Koning

 

Josine Koning

Leeftijd
24 Jaar
Positie
Keeper
22
Rugnummer
66
Interlands

Biografie

Josine begon met keepen bij Amersfoort en SCHC en kwam op 19-jarige leeftijd bij Den Bosch terecht, waar ze sindsdien de nummer één onder de lat is. De doelvrouw maakte in juni 2017 voor het eerst haar opwachting in Oranje, in een oefeninterland tegen Engeland (2-2). Josine deelt haar positie onder de lat in het Nederlands elftal sindsdien met Anne Veenendaal. Ze houdt zowel bij Den Bosch als in Oranje vaak haar doel schoon en heeft zich al enkele malen bewezen als shootout-killer.

Palmares

Europees Kampioenschap
2017 Goud, Amstelveen
2019 Goud, Antwerpen

Wereldkampioenschap
2018 Goud, Londen

Champions Trophy
2018 Goud, Changzhou

Hockey World League
2017 Goud, Auckland

FIH Pro League
2019 Goud, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
2 september 1995
Debuut
11-06-2017
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands Meisjes B, Nederlands Meisjes A, Jong Oranje
Huidige club
Den Bosch
Clubhistorie
Amersfoort, SCHC
Woonplaats
Utrecht
Positie
Keeper
Rugnummer
22
Interlands
66

De social media van Josine

Mijn teamgenoten