Joyce Sombroek

 

Joyce Sombroek

Leeftijd
28 Jaar
Positie
Keeper
1
Rugnummer
117
Interlands

Biografie

Joyce Sombroek was pas negentien jaar toen zij debuteerde bij het Nederlands Elftal. Daarmee is Joyce de jongst debuterende keepster van het Nederlands Elftal ooit. Vervolgens ging het snel met haar carrière. Ze won zilver tijdens het WK in Argentinië in 2010 en goud tijdens de Olympische Spelen van 2012. Tijdens het WK in 2014 kreeg Joyce geen enkel doelpunt tegen, een unieke prestatie. De FIH riep de keepster dat jaar dan ook uit tot beste keepster van de wereld. Joyce studeert geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze begon ooit bij Lochem maar speelt sinds 2008 voor Laren. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro maakte zij bekend te stoppen als international.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Goud, Londen
2016 Zilver, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2010 Zilver, Rosario
2014 Goud, Den Haag

Europees kampioenschap
2011 Goud, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Zilver, Londen

Champions Trophy
2010 Zilver, Nottingham
2011 Goud, Amstelveen
2012 Brons, Rosario
2014 Brons, Mendoza
2016 Zilver, Londen

Hockey World League
2013 Goud, San Miguel de Tucumán

 

 

Joyce Sombroek in cijfers

1
Rugnummer
28
Jaren oud
117
Interlands
1
Broer
179
Lengte
4
Facebook vrienden (per 1000)
36,4
Afstand huis - club in km
10
Medailles

Ik kijk altijd om me heen naar manieren om mezelf te ontwikkelen zoals naar andere sporten. Als topsporter ben je nooit uitgeleerd.

- Joyce Sombroek

De social media van Joyce

  • We zijn weer begonnen. Foto's, testen en familielunch! #roadtorio

    - joycesombroek -
    Bekijk blokje

Als keeper moet je durven en mentaal sterk zijn. In sommige wedstrijden krijg je weinig te doen, maar dan moet je toch constant gefocust zijn en er staan op de belangrijke momenten.

- Joyce Sombroek