Kelly Jonker

 

Kelly Jonker

Leeftijd
28 Jaar
Positie
Aanvaller
10
Rugnummer
153
Interlands
62
Doelpunten

Biografie

De kleine, snelle spits scoorde tijdens haar debuut bij het Nederlands Elftal in 2008 direct haar eerste doelpunt. Ze ging in 2008 als reservespeelster mee naar de Olympische Spelen en won vervolgens in 2012 als speelster echt Olympisch goud. Ook in 2014 was Kelly van de partij en haalde de spits van Amsterdam goud op het WK. Ze scoorde in de eerste wedstrijd van dat toernooi een hattrick tegen Japan (6-1). Kelly woont in Amsterdam waar ze psychologie studeert aan de Open Universiteit.

Palmares

Olympische Spelen
2008 Goud, Beijing (reserve)
2012 Goud, Londen
2016, Zilver, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2010 Zilver, Rosario
2014 Goud, Den Haag
2018 Goud, Londen

Europees kampioenschap
2013 Brons, Boom
2015 Zilver, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2010 Zilver, Nottingham
2012 Brons, Rosario
2016 Zilver, Londen

Hockey World League
2017 Goud, Auckland

Curriculum vitae

Geboren
23 mei 1990
Debuut
07-04-2008
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Amsterdam
Clubhistorie
Myra
Studie
Psychologie
Relatie
Ja
Woonplaats
Amstelveen
Positie
Aanvaller
Rugnummer
10
Interlands
153
Doelpunten
62

Kelly Jonker in cijfers

10
Rugnummer
28
Jaren oud
153
Interlands
62
Doelpunten
159
Lengte
1
Zus
1
Huisdier
7,7
Afstand huis - club in km
6
Medailles

Kelly Jonker in het nieuws

  • Annan maakt Pro League-selectie Oranje Dames bekend

    Ophalen van bericht
    Bekijk blokje
    Loading...

Het is een lekker gegeven dat ik die goals kan maken. De druk voel ik wel, meer dan voorheen. Maar de druk vind ik ook heel leuk, het is voor mij een nieuwe uitdaging.

- Kelly Jonker

‘Als spits vecht je veel duels uit en kom je minder aan de bal.

- Kelly Jonker

Video's van Kelly Jonker

  • Oranje Dames in extase: ‘Dit is nog maar het begin’

    Bekijk blokje
  • SHOOT! #6 Kelly Jonker wil hele duel domineren tegen Engeland

    Bekijk blokje
  • Kelly Jonker knokt voor comeback op EK

    Bekijk blokje

Mijn teamgenoten