Lauren Stam

 

Lauren Stam

Leeftijd
25 Jaar
Positie
Verdediger
21
Rugnummer
81
Interlands
6
Doelpunten

Biografie

Lauren Stam begon met hockeyen bij Xenios in Badhoevedorp en maakte vervolgens al op D-leeftijd de overstap naar Amsterdam. Voor deze club komt zij nog altijd uit. Lauren doorliep alle jeugdselecties van de KNHB en werd met Jong Oranje Dames wereldkampioen in 2013. De voormalig captain van Jong Oranje Dames werd in het najaar van 2015 geselecteerd voor het Nederlands Elftal. Lauren, die als verdedigster op verschillende posities uit de voeten kan, studeert Rechten in Amsterdam aan de Universiteit van Amsterdam.

Palmares

Europees kampioenschap
2017 Goud, Amstelveen
2019 Goud, Antwerpen

Wereldkampioenschap
2018 Goud, Londen

Champions Trophy
2018 Goud, Changzhou

Hockey World League
2017 Goud, Auckland

FIH Pro League
2019 Goud, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
30 januari 1994
Debuut
19-01-2016
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Amsterdam
Clubhistorie
Xenios
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Verdediger
Rugnummer
21
Interlands
81
Doelpunten
6

De social media van Lauren

  • And smilleeeee 😄

    - -
    Bekijk blokje

Mijn teamgenoten