Malou Pheninckx

 

Malou Pheninckx

Leeftijd
28 Jaar
Positie
Middenvelder
5
Rugnummer
90
Interlands
3
Doelpunten

Biografie

Malou is al sinds 2010 een vaste kracht op het middenveld van Kampong en kwam daarvoor uit voor De Warande en Push. Ze maakte in 2013 al voor het eerst kennismaking met interlandhockey, maar was naar eigen zeggen in die periode nog niet ervaren en goed genoeg voor Oranje. Sinds 2017 is ze wél een vaste kracht in de ploeg van bondscoach Alyson Annan en won ze alle toernooien waaraan ze meedeed. Malou staat niet bekend om haar scorend vermogen, maar werkt hard voor de ploeg, geniet van haar dienende rol en is zodoende zeer waardevol voor de Oranje Dames.

Palmares

Europees kampioenschap
2017 Goud, Amstelveen
2019 Goud, Antwerpen

Wereldkampioenschap
2018 Goud, Londen

Hockey World League
2013 Goud, Tucuman
2017 Goud, Auckland

FIH Pro League
2019 Goud, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
24 juli 1991
Debuut
04-02-2013
Doorlopen nationale jeugdselecties
Jong Oranje
Huidige club
Kampong
Woonplaats
Rotterdam
Positie
Middenvelder
Rugnummer
5
Interlands
90
Doelpunten
3

De social media van Malou

Mijn teamgenoten