Margot van Geffen

 

Margot van Geffen

Leeftijd
29 Jaar
Positie
Verdediger
23
Rugnummer
174
Interlands
12
Doelpunten

Biografie

De bikkelharde verdediger van Oranje is een kwelgeest voor de spitsen van tegenstanders. Ze vindt het heerlijk om fysiek te spelen, is onvermoeibaar en schroomt niet om af en toe als rechtsachter op te komen. Margot speelt sinds 2011 in Oranje en debuteerde tijdens het Europees kampioenschap in 2011 direct met een gouden medaille. Dit succes smaakte naar meer met als resultaat goud op de twee grootste toernooien: de Olympische Spelen van 2012 en het WK in 2014. Margot woont in Amsterdam en speelt bij Den Bosch. Margot studeerde Sport & Bewegen in Tilburg.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Goud, London
2016 Zilver, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2014 Goud, Den Haag
2018 Goud, Londen

Europees kampioenschap
2011 Goud, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Zilver, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2011 Goud, Amsterveen
2012 Brons, Rosario
2014 Brons, Mendoza
2016 Zilver, Londen
2018 Goud, Changzhou

Hockey World League
2013 Goud, San Miguel de Tucumán
2017 Goud, Auckland

Curriculum vitae

Geboren
23 november 1989
Debuut
14-06-2011
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Den Bosch
Clubhistorie
Forward, Rotterdam
Relatie
Nee
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Verdediger
Rugnummer
23
Interlands
174
Doelpunten
12

Margot van Geffen in cijfers

23
Rugnummer
29
Jaren oud
174
Interlands
12
Doelpunten
171
Lengte
1
Zus
1
Broer
9
Instagram volgers (per 1000)
4,8
Twitter volgers (per 1000)
87,8
Afstand huis - club in km
8
Medailles

Margot van Geffen in het nieuws

  • Annan maakt Pro League-selectie Oranje Dames bekend

    Ophalen van bericht
    Bekijk blokje
    Loading...

Ze komen mij altijd twee keer tegen.

- Margot van Geffen

De social media van Margot

  • Jihaaaa na een top vakantie zijn we weer begonnen met NL team vandaag #fotoshoot ✌️ #jump #gekkegrieten #roadtorio 📸: @koen_suyk

    - margotvangeffen -
    Bekijk blokje

Voor mij is de uitdaging om alle prijzen twee keer te winnen.

- Margot van Geffen

Video's van Margot van Geffen

  • Vega en Van Geffen klaar voor superclash!

    Bekijk blokje
  • Yoga geeft Oranje Dames rust in lichaam en geest

    Bekijk blokje
  • Oranje Dames over kwartfinale: ‘De dood of de gladiolen’

    Bekijk blokje

Mijn teamgenoten