Max Caldas

 

Max Caldas

Leeftijd
45 Jaar
Functie
Bondscoach

Biografie

Nadat Max Caldas met Argentinië twee keer deel had genomen aan de Olympische Spelen (1996 en 2004) was hij toe aan een nieuw avontuur. Na een verblijf in Australië, kwam Max naar Nederland. Sinds de dag dat hij bij Klein Zwitserland begon te spelen, voelde hij zich thuis in ons land. Na vier jaar stopte hij als speler en ging hij aan de slag als clubcoach. Eerst bij Leiden Heren 1, daarna bij Amsterdam Dames 1 en in 2008 werd hij coach van Bloemendaal Heren 1. Daarnaast was Max actief als assistent én bondscoach van nationale jeugdselecties bij de KNHB. In 2010 werd Max bondscoach van het Nederlands Elftal Dames. Hij won goud op de Europese Kampioenschappen in Mönchengladbach (2011), op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en op het WK 2014. In datzelfde jaar maakte hij na het WK in Den Haag de overstap naar het Nederlands Elftal Heren. Max is getrouwd en heeft 4 kinderen.

Palmares als coach

Olympische Spelen
2008, Goud, Beijing, Nederlands Dames Elftal, assistent-bondscoach
2012, Goud, Londen, Nederlands Dames Elftal, bondscoach

Wereldkampioenschap
2006 Goud, Madrid, Nederlands Dames Elftal, assistent-trainer
2014 Goud, Den Haag, Nederlands Dames Elftal, bondscoach

Europees Kampioenschap
2002 Goud, Lausanne, Jong Oranje Heren, assistent-bondscoach
2006 Goud, Praag, Jong Oranje Heren, assistent-bondscoach
2007 Zilver, Manchester, Nederlands Elftal Dames, assistent-bondscoach
2010 Goud, Siemianowice Slaskie, Jong Oranje Heren, assistent-bondscoach
2011 Goud, Mönchengladbach, Nederlands Elftal Dames, bondscoach
2013 Brons, Boom, Nederlands Elftal Dames, bondscoach
2015 Goud, Londen, Nederlands Elftal Heren, bondscoach

Champions Trophy
2011 Goud, Amstelveen, Nederlands Elftal Dames, bondscoach
2014 Vijfde, Champions Trophy, Nederlands Elftal Heren, bondscoach

Hockey World League
2013 Goud, Final, Nederlands Elftal, bondscoach
2015 Brons, Semi Final, Nederlands Elftal Heren, bondscoach

Curriculum vitae

Geboren
9 maart 1973
Begeleidde eerder
Jong Oranje Heren, Nederlands Elftal Dames
Clubhistorie (speler)
Club Ciudad de Buenos Aires, NSW Warriors, Moorebank, Ryde Hunters Hills, Adelaide Hotshots, HCKZ
Clubhistorie (coach)
Leiden, Amsterdam, Bloemendaal
Relatie
Ja
Woonplaats
Leiderdorp
Functie
Bondscoach

Max Caldas in cijfers

45
Jaren oud
181
Lengte
4
Kinderen
2
Zussen
1
Broer

Max Caldas in het nieuws

  • Caldas over blessure De Wijn: 'Hoop dat hij tegen India kan spelen'

    Ophalen van bericht
    Bekijk blokje
    Loading...

De social media van Max

Video's van Max Caldas

Mijn teamgenoten