Mink van der Weerden

 

Mink van der Weerden

Leeftijd
29 Jaar
Positie
Verdediger
30
Rugnummer
127
Interlands
85
Doelpunten

Biografie

Mink debuteerde in 2010 voor het Nederlands Elftal en natuurlijk scoorde hij ook in die wedstrijd met zijn specialiteit: de strafcorner. Zijn eerste grote toernooi was de Olympische Spelen in 2012 in Londen (zilver). Mink werd topscoorder van dat toernooi met acht doelpunten; hij scoorde in elke wedstrijd minstens een keer. Mink heeft een van de beste sleepcorners van de wereld, maar staat ook als verdediger zijn mannetje. In Nederland speelt hij sinds 2008 voor Oranje Zwart. Mink volgt de opleiding fysiotherapie.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Zilver, London

Wereldkampioenschap
2010 Brons, Bombay
2014 Zilver, Den Haag

Europees kampioenschap
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2010 Brons, Mönchengladbach
2011 Brons, Auckland
2014 vijfde, Bhubaneswar

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi
2017 zevende, Bhubaneswar*

* geblesseerd gedurende gehele toernooi

Curriculum vitae

Geboren
19 oktober 1988
Debuut
02-07-2010
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Oranje Zwart
Clubhistorie
HCAS, Oranje Zwart
Studie
Fysiotherapie
Relatie
Ja
Woonplaats
Someren
Positie
Verdediger
Rugnummer
30
Interlands
127
Doelpunten
85

Mink van der Weerden in cijfers

30
Rugnummer
29
Jaren oud
127
Interlands
85
Doelpunten
178
Lengte
2
Broers
2,9
Twitter volgers (per 1000)
2,8
Instagram volgers (per 1000)
64,2
Afstand huis - club in km
7
Medailles

Mink van der Weerden in het nieuws

  • Van der Weerden gaat voor volledig herstel en mist Champions Trophy

    Ophalen van bericht
    Bekijk blokje
    Loading...

Ik wil elke strafcorner scoren. Dat is heel naïef en verre van reëel, maar ik push wel elke bal met de intensiteit om 'm te maken.

- Mink van der Weerden

De social media van Mink

  • Prachtige huldiging! #Eindhoven #OZ

    - minkvdweerden -
    Bekijk blokje

Tijdens het toernooi WK 2014 haalde mijn strafcorner zelfs de 119 km/u.

- Mink van der Weerden

Video's van Mink van der Weerden

  • Zelfverzekerde Billy en Mink ontspannen naar kwartfinale

    Bekijk blokje
  • ‘We waren gruwelijk efficiënt in de eerste helft’

    Bekijk blokje
  • ‘Zonder tegengoals naar halve finale is prima’

    Bekijk blokje

Mijn teamgenoten