Naomi van As

 

Naomi van As

Positie
Middenvelder
18
Rugnummer
229
Interlands
45
Doelpunten

Biografie

Naomi van As maakte haar debuut in Oranje op 20 juni 2003, tijdens de wedstrijd Nederland tegen Zuid-Afrika in Busan, Zuid-Korea. Met het Nederlands Elftal won de middenvelder alles wat er te winnen valt. Ze is Europees kampioen, wereldkampioen, olympisch kampioen en won ook de Hockey World League en de Champions Trophy. De FIH riep Naomi uit tot beste speelster van de wereld in 2009 en 2016. Naomi staat bekend om haar dribbels en speelt bij hockeyclub Laren. Als ze even niet op het hockeyveld staat, is zij presentatrice van het programma Z@ppsport. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro maakte zij bekend te stoppen als international.

Palmares

Olympische Spelen
2008 Goud, Beijing
2012 Goud, London
2016 Zilver, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2006 Goud, Madrid
2010 Zilver, Rosario
2014 Goud, Den Haag

Europees kampioenschap
2005 Goud, Dublin
2007 Zilver, Manchester
2009 Goud, Amstelveen
2011 Goud, Mönchengladbach
2015 Zilver, Londen

Champions Trophy
2004 Goud, Rosario
2005 Goud, Canberra
2006 Brons, Amstelveen
2007 Goud, Quilmes
2008 Brons, Monchengladbach
2009 Brons, Sydney
2010 Zilver, Nottingham
2012 Brons, Rosario
2014 Brons, Mendoza
2016 Zilver, Londen

Hockey World League
2013 Goud, San Miguel de Tucumán

Curriculum vitae

Debuut
20-06-2003
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Laren
Clubhistorie
hdm, Klein Zwitserland, Laren
Werk
Presentatrice Zappsport
Relatie
Ja
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Middenvelder
Rugnummer
18
Interlands
229
Doelpunten
45

Naomi van As in cijfers

18
Rugnummer
229
Interlands
45
Doelpunten
179
Lengte
1
Zus
79
Facebook vrienden (per 1000)
52
Instagram volgers (per 1000)
42
Twitter volgers (per 1000)
39
Afstand huis - club in km
21
Medailles

Natuurlijk word je door succes op sportgebied vaak herkend en willen mensen je handtekening of met je op de foto.

- Naomi van As

De social media van Naomi

  • Vandaag weer het veld op met oranje! #allin #roadtorio

    - naomivanasofficial -
    Bekijk blokje

Tijdens de lange revalidatieperiode was de gedachte aan het WK in Den Haag een grote motivatiebron.

- Naomi van As

Video's van Naomi van As

  • Genadeloos aanvallen met Naomi van As en Kim Lammers

    Bekijk blokje
  • SHOOT! #7 Van As, Lammers en Verga over spannende halve finales

    Bekijk blokje
  • De Hockeytaxi #6: Naomi van As trekt stoute schoenen aan

    Bekijk blokje

Getting to know the players

Bekijk hieronder alle video's met Naomi.