Robbert Kemperman

 

Robbert Kemperman

Leeftijd
28 Jaar
Positie
Middenvelder
14
Rugnummer
199
Interlands
46
Doelpunten

Biografie

Met een leeftijd van slechts zeventien jaar  en bijna 11 maanden is Robbert de 1 na jongste debutant bij het Nederlands Elftal Heren ooit. Alleen Jorrit Croon debuteerde op jongere leeftijd. Robbert speelde zijn hele jeugd samen met international Sander de Wijn bij Union. Hij was pas vijftien jaar toen hij debuteerde bij Den Bosch in een hoofdklassewedstrijd. Na zijn jaren bij Den Bosch vertrok hij naar Rot-Weiss Köln in Duitsland. Twee seizoenen later keerde de middenvelder van Oranje weer terug in Nederland en schreef zich in bij Kampong (2010). Robbert staat bekend om zijn fluwelen techniek en zijn harde en zuivere backhand. Zijn bijnaam is niet voor niets Mr. Backhand.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Zilver, London
2016 Vierde, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2010 Brons, Bombay
2014 Zilver, Den Haag

Europees kampioenschap
2009 Brons, Amstelveen
2011 Zilver, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2009 vierde, Melbourne
2010 Brons, Mönchengladbach
2012 Zilver, Melbourne
2014 vijfde, Bhubaneswar
2018, Brons, Breda

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi
2017 zevende, Bhubaneswar

Curriculum vitae

Geboren
24 juni 1990
Debuut
19-05-2008
Positie
Middenvelder
Rugnummer
14
Interlands
199
Doelpunten
46

Robbert Kemperman in cijfers

14
Rugnummer
28
Jaren oud
199
Interlands
46
Doelpunten
49,7
Afstand huis - club in km
9
Medailles
1
zus

Vroeger ging ik geregeld met mijn vader naar Union en moest ik tweehonderd backhands slaan. Hij had het dan na een tijdje wel gezien maar ik was dan niet van het veld te krijgen.

- Robbert Kemperman

De social media van Robbert

  • France je was formidable🇫🇷 #backhome ✈️

    - robbertkemperman -
    Bekijk blokje

Ik ga vol gas tijdens wedstrijden, weet dat ik topfit ben en ga ervan uit dat mijn lichaam het allemaal aankan.

- Robbert Kemperman

Mijn teamgenoten