Robert van der Horst

 

Robert van der Horst

Leeftijd
34 Jaar
Positie
Verdediger
24
Rugnummer
272
Interlands
14
Doelpunten

Biografie

De aanvoerder en tevens oudste speler van het Nederlands Elftal. Robert is de enige die deel uitmaakte van het Nederlands Elftal dat in 2007 Europees kampioen werd. Robert’s debuut vond plaats in 2004 tijdens de Champions Trophy in Pakistan. In 2005 werd hij door de FIH verkozen tot Best Young Player of the Year. In zijn mooie lange carrière won hij de Hockey World League in 2014 en ook de Champions Trophy in  2006. Op de Olympische Spelen van 2012 in Londen won hij zilver. Tijdens het laatste WK (2014) werd hij met zijn team tweede. Na Europees goud in 2007 werd hij ook Europees kampioen in 2015. De FIH verkoos Robert in 2015 tot Best Player of the World. Robert is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij speelt bij Oranje Zwart, waarmee hij in 2005, 2014 en 2015 Landskampioen werd, en woont in Eindhoven.

Palmares

Olympische Spelen
2008 Vierde, Peking
2012 Zilver, London

Wereldkampioenschap
2006 Zevende, Mönchengladbach
2010 Brons, Bombay
2014 Zilver, Den Haag

Europees kampioenschap
2005 Zilver, Leipzig
2007 Goud, Manchester
2009 Brons, Amstelveen
2011 Zilver, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen

Champions Trophy
2004 Zilver, Lahore
2005 Zilver, Madras
2006 Goud, Barcelona
2007 Brons, Kuala Lumpur
2008 Vierde, Rotterdam
2009 vierde, Melbourne
2010 Brons, Mönchengladbach
2011 Brons, Auckland
2014 vijfde, Bhubaneswar

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi

 

Curriculum vitae

Geboren
17 oktober 1984
Debuut
04-12-2004
Positie
Verdediger
Rugnummer
24
Interlands
272
Doelpunten
14

Robert van der Horst in cijfers

24
Rugnummer
34
Jaren oud
272
Interlands
14
Doelpunten
34,4
Afstand huis - club in km
15
Medailles

Robert van der Horst in het nieuws

  • Social Shuffles: zo vieren de hockeyers carnaval

    Ophalen van bericht
    Bekijk blokje
    Loading...

Als je de top wil halen moet je vaak trainen en dus moet je het heel leuk vinden om te hockeyen.

- Robert van der Horst

De social media van Robert

  • Laatste dag vakantie. Morgen weer terug naar Nederland. Ik doe mij best een beetje goed weer voor jullie mee te nemen.

    - robertvanderhorst -
    Bekijk blokje

Ik was in de jeugd niet de meest talentvolle jongen en moest er altijd keihard voor werken.

- Robert van der Horst

Video's van Robert van der Horst

  • Van der Horst: ‘Als team dit seizoen te weinig gebracht’

    Bekijk blokje
  • Goals Rabo Super Serie NED-NZL (h) G.C.H.C. 24 juni

    Bekijk blokje
  • Van der Horst over het vertrek van Van den Heuvel

    Bekijk blokje