Rogier Hofman

 

Rogier Hofman

Leeftijd
32 Jaar
Positie
Middenvelder
22
Rugnummer
212
Interlands
44
Doelpunten

Biografie

Rogier is één van de snelste spelers van het Nederlands Elftal. Daarom is hij ook de eerste uitloper bij de verdedigende strafcorner. Kenmerkend zijn zijn acties op volle snelheid als rechtsmidden waarbij hij graag binnendoor komt om af te ronden met zijn backhand. Met Oranje speelde hij de WK’s van 2006, 2010 (brons) en 2014 (zilver). Rogier was reservespeler tijdens de Olympische Spelen van 2008 maar won zilver op de Spelen van 2012 in Londen. Rogier speelde bij SCHC en komt sinds 2010 uit voor Bloemendaal. Naast hockeyen is hij druk met de Stichting ‘Sport Helpt’. Deze stichting richtte hij na zijn studie op samen met oud-international Tim Jenniskens. Stichting ‘Sport Helpt’ realiseert droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen in.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Zilver, London

Wereldkampioenschap
2006 Zevende, Mönchengladbach
2010 Brons, Bombay
2014 Zilver, Den Haag

Europees kampioenschap
2009 Brons, Amstelveen
2011 Zilver, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen

Champions Trophy
2007 Brons, Kuala Lumpur
2009 vierde, Melbourne
2010 Brons, Mönchengladbach
2011 Brons, Auckland
2012 Zilver, Melbourne
2014 vijfde, Bhubaneswar

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi

Curriculum vitae

Geboren
5 september 1986
Debuut
19-06-2006
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Bloemendaal
Clubhistorie
MOP, Den Bosch, SCHC, Bloemendaal
Werk
Ondernemer
Relatie
Ja
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Middenvelder
Rugnummer
22
Interlands
212
Doelpunten
44

Rogier Hofman in cijfers

22
Rugnummer
32
Jaren oud
212
Interlands
44
Doelpunten
184
Lengte
2
Zussen
2,3
Twitter volgers (per 1000)
26,4
Afstand huis - club
11
Medailles

Rogier Hofman in het nieuws

  • Rogier Hofman in board FIH 'om stem te zijn van atleten’

    Ophalen van bericht
    Bekijk blokje
    Loading...

Als ik aan het sprinten ben, lukt het me om nog een keer te versnellen en zo kan ik tegenstanders eruit lopen. Dat geeft echt een kick.

- Rogier Hofman

De social media van Rogier

Video's van Rogier Hofman

  • Goals Rabo Super Serie NED-NZL (h) G.C.H.C. 24 juni

    Bekijk blokje
  • Hofman over het Olympisch veld en eerste dagen Rio

    Bekijk blokje