Sam van der Ven

 

Sam van der Ven

Leeftijd
30 Jaar
Positie
Keeper
22
Rugnummer
55
Interlands

Biografie

Keeper Sam van der Ven nam in 2010 bij HGC de plek onder de lat over van Guus Vogels. Na twee jaar op de bank greep Sam zijn kans toen Vogels zijn carrière beëindigde. En in navolging van diezelfde Guus Vogels maakt Sam nu als keeper  deel uit van de trainingsselectie van Oranje. Op 18 maart 2014 debuteerde hij bij het Nederlands Elftal Heren tijdens de wedstrijd België - Nederland (3-3) in Brussel.
Sam woont in Amsterdam. Hij zit in de eindfase van zijn studie Media & Cultuur in Den Haag.

Palmares

Wereldkampioenschap
2018 Zilver, Bhubaneswar*
* niet in actie gekomen

Europees kampioenschap
2017 Goud, Amstelveen
2019 Brons, Antwerpen

Champions Trophy
2018, Brons, Breda

Hockey World League
2017 zevende, Bhubaneswar

FIH Pro League
2019 Brons, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
5 september 1989
Debuut
18-03-2014
Huidige club
HGC
Clubhistorie
hdm
Positie
Keeper
Rugnummer
22
Interlands
55

De social media van Sam

Mijn teamgenoten