Sander Baart

 

Sander Baart

Leeftijd
31 Jaar
Positie
Verdediger
13
Rugnummer
189
Interlands
6
Doelpunten

Biografie

Sander heeft een dubbele nationaliteit: de Belgische én de Nederlandse. Hij woont zijn hele leven in België, op drie jaar Eindhoven na. Sander werd niet met Nederland maar met België Europees kampioen bij de jongens onder zestien jaar. Daarna werd hij met Nederland (Jong Oranje) eveneens Europees kampioen. Sander speelt centraal achterin, maar kan ook op de midden-midden positie goed uit de voeten. Hij is klein van postuur, maar een groot speler. Hij debuteerde in 2007 voor het grote Oranje en speelde met dit team tijdens de Olympische Spelen van 2012 (zilver) en het WK van 2014 (zilver).

Palmares

Olympische Spelen
2012 Zilver, London
2016 Vierde, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2014 Zilver, Den Haag
2018 Zilver, Bhubaneswar

Europees kampioenschap
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen
2017 Goud, Amstelveen
2019 Brons, Antwerpen

Champions Trophy
2010 Brons, Mönchengladbach
2012, Zilver, Melbourne
2014 vijfde, Bhubaneswar
2018, Brons, Breda

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi
2017 zevende, Bhubaneswar

FIH Pro League
2019 Brons, Amstelveen

Curriculum vitae

Geboren
30 april 1988
Debuut
03-06-2007
Doorlopen nationale jeugdselecties
België B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Real Club de Polo
Clubhistorie
Antwerp, Oranje Zwart
Bijnaam
Sandroekso
Woonplaats
Antwerpen
Specialiteit
Spelverdelen
Ander talent
Training geven
Idool/voorbeeld
Vitali Kholopov
Favoriete app
Instagram
Positie
Verdediger
Rugnummer
13
Interlands
189
Doelpunten
6

Sander Baart in cijfers

13
Rugnummer
31
Jaren oud
189
Interlands
6
Doelpunten
178
Lengte
2
Zussen
1
Broer
1
Huisdier
1,8
Twitter volgers (per 1000)
129
Afstand huis - club in km
8
Medailles

De social media van Sander

Mijn teamgenoten