Sander de Wijn

 

Sander de Wijn

Leeftijd
28 Jaar
Positie
Verdediger
12
Rugnummer
128
Interlands
8
Doelpunten

Biografie

In een volgepakt Wagener stadion in 2011 kwam voor Sander een droom uit: hij maakte zijn debuut voor Oranje. Zijn jeugdvriend Robbert Kemperman was hem al voorgegaan. Via Union kwam Sander bij Kampong terecht. Hij speelt daar sinds 2008 in het eerste team. Met Oranje speelde hij de Olympische Spelen van 2012 (zilver), de Hockey World League in 2014 (goud) en het WK in Den Haag in 2014 (zilver). Tijdens de Champions Trophy van 2011 won Sander brons, die van 2012 leverde een zilveren medaille op. Tijdens het Europees kampioenschap van 2011 won Sander een zilveren medaille. Hij speelt bij Oranje centraal achterin en is voor een verdediger bijzonder technisch. Sander studeert en woont in Utrecht.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Zilver, London
2016 Vierde, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2014 Zilver, Den Haag

Europees Kampioenschap
2011 Zilver, Mönchengladbach
2015 Goud, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2011 Brons, Auckland
2012 Zilver, Melbourne
2014 vijfde, Bhubaneswar

Hockey World League
2014 Goud, New Delhi

Curriculum vitae

Geboren
2 mei 1990
Debuut
29-06-2011
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Kampong
Clubhistorie
Union
Studie
Bedrijfskunde
Bijnaam
Vino
Woonplaats
Utrecht
Specialiteit
1-1 verdedigen
Ander talent
Skiën
Idool/voorbeeld
Stephan Veen
Favoriete app
Super Stickman Golf 2
Positie
Verdediger
Rugnummer
12
Interlands
128
Doelpunten
8

Sander de Wijn in cijfers

12
Rugnummer
28
Jaren oud
128
Interlands
8
Doelpunten
183
Lengte
2
Zussen
1
Broer
1.70
10 meter sprint (sec)
7
Twitter volgers (per 1000)
6,4
Instagram volgers (per 1000)
4,7
Afstand huis - club in km
7
Medailles

Om zover te komen moet je heel hard trainen, gedreven zijn en de wil hebben om te slagen.

- Sander de Wijn

De social media van Sander

  • Weer thuis en dat vind ik jammer! 😏 #thankyou Florida! 🇺🇸🌴☀️

    - dewijn10 -
    Bekijk blokje

Het is belangrijk om positief te blijven en je zo snel mogelijk terug te knokken na een blessure.

- Sander de Wijn

Mijn teamgenoten