Valentin Verga

 

Valentin Verga

Leeftijd
29 Jaar
Positie
Aanvaller
10
Rugnummer
179
Interlands
33
Doelpunten

Biografie

De in Argentinië geboren middenvelder maakte zijn debuut voor Oranje tijdens de Champions Trophy van 2009 tegen Argentinië. Daarvoor had hij alle nationale jeugdselecties doorlopen. Kenmerkend voor zijn spel zijn de aanvallende acties waarin hij graag de combinatie zoekt.
Valentin groeide op in Buenos Aires maar verhuisde naar Almere waar hij ook in de jeugd speelde. Inmiddels komt hij al jaren uit voor Amsterdam. Valentin studeert aan de Johan Cruyff University en woont in Amsterdam.

Palmares

Olympische Spelen
2012 Zilver, London
2016 Vierde, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2010 Brons, New Delhi
2014 Zilver, Den Haag

Europees kampioenschap
2011 Zilver, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Goud, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2009 vierde, Champions Trophy
2010 Brons, Mönchengladbach
2011 Brons, Auckland
2012 Zilver, Melbourne
2018, Brons, Breda

Hockey World League
2015 Vierde, Raipur
2017 zevende, Bhubaneswar

Curriculum vitae

Geboren
7 oktober 1989
Debuut
28-11-2009
Positie
Aanvaller
Rugnummer
10
Interlands
179
Doelpunten
33

Valentin Verga in cijfers

10
Rugnummer
29
Jaren oud
179
Interlands
33
Doelpunten
6,1
Afstand huis - club in km
7
Medailles

Door mezelf druk op te leggen, blijf ik scherp en het geeft me een extra impuls om niet te verslappen.

- Valentin Verga

De social media van Valentin

  • Nog even paar uur gewerkt en nu naar Barcelona! #ehl #barzzzelona

    - valentinverga -
    Bekijk blokje

Ik ben er trots op dat ik met Teun de Nooijer heb samengespeeld.

- Valentin Verga

Mijn teamgenoten