Willemijn Bos

 

Willemijn Bos

Leeftijd
30 Jaar
Positie
Verdediger
7
Rugnummer
106
Interlands
2
Doelpunten

Biografie

De opvallend lange verdediger van het Nederlands Elftal speelt vanaf 2011 in Oranje. Typerend voor haar speelstijl zijn haar goede pass vanuit de laatste lijn, haar flats en haar reach. Willemijn beleefde een ware nachtmerrie door een paar dagen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen haar voorste kruisband af te scheuren. Dat gebeurde tijdens de laatste oefenwedstrijd voor dit toernooi. Gelukkig herstelde de speelster van Laren goed en behaalde ze in de zomer van 2014 goud tijdens het WK in Den Haag. Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro maakte zij bekend te stoppen als international.

Palmares

Olympische Spelen
2016 Zilver, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2014 Goud, Den Haag

Europees kampioenschap
2011 Goud, Mönchengladbach
2013 Brons, Boom
2015 Zilver, Londen

Champions Trophy
2011 Goud, Amsterveen
2012 Brons, Rosario
2014 Brons, Mendoza
2016 Zilver, Londen

Hockey World League
2013 Goud, San Miguel de Tucumán

Curriculum vitae

Geboren
2 mei 1988
Debuut
14-06-2011
Doorlopen nationale jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A, Jong Oranje
Huidige club
Laren
Clubhistorie
Groningen, Laren
Werk
Juridisch medewerker op een advocatenkantoor
Relatie
Ja
Woonplaats
Amsterdam
Positie
Verdediger
Rugnummer
7
Interlands
106
Doelpunten
2

Willemijn Bos in cijfers

7
Rugnummer
30
Jaren oud
106
Interlands
2
Doelpunten
181
Lengte
1
Broer
1
Zus
2,5
Twitter volgers (per 1000)
36,4
Afstand huis - club in km
7
Medailles

Toen Max me belde omdat ik was geselecteerd voor het Nederlands team, liet ik van blijdschap mijn bord uit mijn handen vallen.

- Willemijn Bos

De social media van Willemijn

Door alles wat ik heb meegemaakt ben ik me er nog bewuster van geworden dat het een eer is het Oranjeshirt te dragen.

- Willemijn Bos

Getting to know the players