Xan de Waard

 

Xan de Waard

Leeftijd
23 Jaar
Positie
Aanvaller
7
Rugnummer
120
Interlands
10
Doelpunten

Biografie

Deze talentvolle speelster maakt op haar achttiende al deel uit van het Nederlands Elftal. In de zomer van 2014 won ze goud op het WK in Den Haag. Daarnaast speelde ze tijdens de Hockey World League (HWL) 2013, de Champions Trophy 2014 en de HWL 2015. Bij Oranje speelt ze op het middenveld. Sinds seizoen 2015-2016 komt Xan uit voor SCHC, terwijl ze daarvoor altijd voor Kampong speelde. Xan heeft in 2015 haar eindexamen VWO gehaald.
Op 23 november 2017, in de kwartfinale van de Hockey World League tegen China (4-0 zege), speelde Xan haar honderdste interland. Met 22 jaar was zij toen de op één na jongste international die de grens van honderd caps bereikte, achter Minke Smeets-Smabers.

Palmares

Olympische Spelen
2016 Zilver, Rio de Janeiro

Wereldkampioenschap
2014 Goud, Den Haag
2018 Goud, Londen

Europees kampioenschap
2015 Zilver, Londen
2017 Goud, Amstelveen

Champions Trophy
2014 Brons, Mendoza
2016 Zilver, Londen

Hockey World League
2013 Goud, San Miguel de Tucumán
2017 Goud, Auckland

Curriculum vitae

Geboren
8 november 1995
Debuut
04-02-2013
Doorlopen jeugdselecties
Nederlands B, Nederlands A
Huidige club
SCHC
Clubhistorie
Kampong
Woonplaats
Amsterdam
Studie
Business Analytics
Bijnaam
Scan, Scannie
Specialiteit
3D-hockey
Ander talent
Voetballen
Idool/voorbeeld
Jamie Dwyer, Cristiano Ronaldo
Favoriete app
Whatsapp
Positie
Aanvaller
Rugnummer
7
Interlands
120
Doelpunten
10

Xan de Waard in cijfers

7
Rugnummer
23
Jaren oud
120
Interlands
10
Doelpunten
54,8
Afstand huis - club in km

Xan de Waard in het nieuws

  • Nabespreking #11: Laura Nunnink trots op vier punten tegen DB

    Bekijk blokje

Ik vind het hartstikke leuk, ik geniet gewoon en spelen voor Oranje is het leukste wat er is.

- Xan de Waard

De social media van Xan

  • Handschoen even groot als mijn hoofd.. #throwbackfriday 😋

    - xandewaard -
    Bekijk blokje

Video's van Xan de Waard

Mijn teamgenoten