Jorge Nolte: ‘Verdedigend beter op de rit’

De Dames van HC Bloemendaal zijn de 2e helft van de competitie gestart met een 0-0 tegen Pinoké, de directe concurrent in de strijd om directe handhaving in de Hoofdklasse. Door de puntendeling en het verlies van Oranje Zwart, dat op een veilige 9e plaats staat, is Bloemendaal de Eindhovense formatie tot op één punt genaderd.

‘Natuurlijk was het voor de ranglijst lekkerder geweest als je die punten had gepakt. Op basis van de wedstrijd moeten wij heel goed met dit punt kunnen leven’, zegt coach Jorge Nolte van Bloemendaal. ‘Het voelt als een overwinning omdat de 1e helft zeer matig van onze kant was.’

Overwicht Pinoké in 1e helft

Bloemendaal had weinig in de melk te brokkelen in dat eerste bedrijf. Pinoké had een overwicht en kreeg een grote kans, maar de bal zeilde voorlangs. ‘Pinoké baalt dat ze in de 1e helft niet op voorsprong zijn gekomen en dat kan ik me heel goed voorstellen’, aldus Nolte, die zijn team in de 2e helft beter voor de dag zag komen.

‘De laatste 20 minuten waren wij de beste op het veld. We waren veel langer in balbezit en werden steeds gevaarlijker. Ik had echt het gevoel dat als de wedstrijd 5 minuten langer had geduurd, dat wij hem erin hadden geschoten.’

Terechte uitslag

HC Bloemendaal was dichtbij een doelpunt in de 2e helft, maar stuitte tot twee keer toe op keepster Rachelle Groot van Pinoké. ‘Over 70 minuten gezien is het een terechte uitslag’, zegt Jorge Nolte, die blij is met de stappen die zijn team heeft gezet.

‘Ik ben tevreden over de manier waarop we het om hebben kunnen draaien met elkaar en hebben zeker fris en aanvallend hockey laten zien. Het grootste compliment is dat we de laatste 20 minuten fitter waren dan de tegenstander. Daardoor konden we extra gas geven.’

Verdedigend beter op de rit

Ook verdedigend zat het goed bij Bloemendaal constateerde Nolte. ‘We hebben veel minder weggegeven. Verdedigend gezien hebben we veel ballen weggepakt. Ik denk dat Romy van As wel 20 ballen voor de spitsen heeft weggepakt. Verdedigend en in niet-balbezit hebben we het beter op de rit staan. Als team zijn we een sterker collectief en ik hoop dat we dat de komende weken kunnen laten zien.’

HC Bloemendaal heeft een pittig programma met volgende week de confrontatie met SCHC, een week later gevolgd door een thuisduel tegen Laren. ‘We zijn goede stappen aan het maken en het zijn fantastische wedstrijd om verder te groeien in het proces. In die weken moet je beter worden. We kijken vol vertrouwen naar de 2e seizoenshelft’.

Bloemendaal-Pinoké 0-0