Amsterdam verliest onnodig van UHC Hamburg na shoot-outs

Amsterdam heeft zaterdag na shoot-outs van UHC Hamburg verloren, nadat de wedstrijd in de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd. De ploeg van Rick Mathijssen was de betere ploeg en creëerde de ene na de andere kans, maar  trok toch aan het kortste eind. Amsterdam is nu voor het vierde jaar op rij zonder hoofdprijs. Het laatste succes werd in 2014 gevierd met de winst van de EHCC.

Tien minuten voor tijd maakte Charlotte Vega de dikverdiende gelijkmaker, nadat Charlotte van Bodegom in de vijftiende minuut een bal door de benen van Amsterdam-keepster Anne Veenendaal had geslagen.

Tijdens de shoot-out-serie misten Lauren Stam en Maria Verschoor namens Amsterdam. Vorig jaar verloor Amsterdam ook in de halve finale van UHC Hamburg na shoot-outs.

Maria Verschoor mist. 4-4
Hamburg scoort. 4-5. Amsterdam verliest.

’60 De toeter klinkt. Het worden shoot-outs.

’55 Eerste corner van de wedstrijd voor Hamburg. Oppassen geblazen voor Amsterdam, maar hij gaat er niet in.

’51 Daar is ie dan! De dikverdiende gelijkmaker. Charlotte Vega maakt ‘m: 1-1. Amsterdam sprint snel terug naar de eigen helft.

’49 Vijfde corner van Amsterdam. Hij gaat er niet in. Nog tien minuten voor Amsterdam, dat de betere ploeg is.

’45 Einde Q3. Amsterdam heeft nog een kwartier om ervoor te zorgen dat het niet – net als vorig jaar – in de halve finale van de EHCC wordt uitgeschakeld voor de Europese titel.

’41 Opnieuw een kansje voor Kitty van Male, die op de keepster stuit. Amsterdam moet geduld en wachten tot de bal een keer goed valt.

’40 Een schot van Kitty van Male gaat naast.

’33 Vierde corner voor Amsterdam. Eva de Goede neemt ‘m. Met een katachtige reflex tikt de Duitse keepster de bal met haar stick naast het doel. Daar was Amsterdam dichtbij een doelpunt.

’31 Het derde kwart is begonnen.

Einde Q2. Amsterdam heeft de meeste kansen gehad, maar UHC Hamburg gaat met een 1-0 voorsprong de rust in. Werk aan de winkel voor Amsterdam in dit boeiende hockeygevecht.

’26 Derde strafcorner voor Amsterdam. Lauren Stam speelt terug op aangeefster Kitty van Male, die de bal niet helemaal goed raakt en tegen de zijplank werkt.

’22 De wedstrijd ontaardt in een meeslepend gevecht. Amsterdam duwt, trekt en sleurt en is met man en macht op zoek naar de gelijkmaker.

’20 Een sterke actie van Charlotte Vega, die de bal verovert en ‘m afspeelt aan Eva de Goede. Zij stoomt op richting de goal en speelt de vrije Kitty van Male aan, die op de keepster stuit.

Einde Q1. Een leuk eerste kwart met kansen over en weer en waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

13 Doelpunt voor Hamburg! Charlotte van Bodegom slaat de bal door de benen van Amsterdam-keepster Anne Veenendaal. De goalie van Oranje grijpt daar niet goed in. Amsterdam 0, Hamburg 1.

’11 Tweede corner van de wedstrijd voor Amsterdam. Julia Müller slaat hard op de legguard van de Duitse keepster. De rebound wordt afgefloten vanwege gevaarlijk spel.

’10 Een backhandschot van Belen Iglesias Marcos gaat over het doel van Anne Veenendaal heen. Het is de tweede keer dat de Duitsers gevaarlijk worden in het eerste kwart.

‘9 Na een goede combinatie in de cirkel komt de bal bij Kelly Jonker. Zij schiet op de legguard van de keeper. Amsterdam haalt uit deze mogelijkheid wel een strafcorner. De eerste van de wedstrijd. Eva de Goede sleept ‘m naast.

‘5 Een pass vanaf de linkerflank van Maria Verschoor komt bij de eerste paal bij Charlotte Vega, die niet gevaarlijk kan worden door de bal te tippen.

‘4 De Duitsers komen gevaarlijk voor het doel van Amsterdam, maar Amsterdam werkt weg voor Hamburg kan schieten.

‘1 Kelly Jonker heeft de bal genomen. We zijn begonnen.

Ilse Kappelle speelt vandaag niet mee met Amsterdam. Zij treedt waarschijnlijk morgen weer aan. Wie vandaag wel van de partij zijn, zijn Noor de Baat, Floor de Haan, Sosha Benninga en Zoë van den Barselaar (Amsterdam). Zij misten vanwege hun eindexamens de kwartfinale en zijn vrijdagavond in het spelershotel in Surbiton gearriveerd.