MOP: ‘Had niet veel zin meer met energie te smijten’

Voor Ageeth Boomgaardt, trainer-coach van MOP, was vrij vlot na het begin van de tweede helft duidelijk dat haar ploeg een  ‘mission impossible’ te gaan had. Tegenstander Bloemendaal scoorde op dat moment de 4-0 en dan ga je het eigenlijk niet meer redden. ‘Het had toen niet veel zin meer om met energie te gaan smijten’, aldus de oud-international.

Immers, zondagmiddag om half één staat de derde, alles beslissende wedstrijd alweer op het programma. In Vugt gaan MOP en Bloemendaal uitmaken welke ploeg volgend seizoen in de Hoofdklasse speelt. Dan zijn alle krachten meer dan nodig, dus waarom die tegen beter weten in verspillen?

Boomgaardt: ‘Wij hebben na afloop heel snel een streep onder deze wedstrijd gezet. Het maakt in deze play-offs ook niet uit hoe je wint, via shoot-outs of een ruime nederlaag. Na twee duels staan we op 1-1 en morgen valt de beslissing.’

Nine Rijna (Bloemendaal) scoort en viert het met Merel Aarts. Foto: Koen Suyk

‘Bloemendaal heel effectief’

Bij rust keek MOP op ’t Kopje al tegen een 3-0 achterstand aan.

Boomgaardt: In principe geef je natuurlijk nooit op, maar het was snel 4-0, we maakten nog de 4-1 maar twee minuten later was het alweer 5-1. Het zat er gewoon niet in vandaag. Bloemendaal was heel effectief in het afronden van haar mogelijkheden en wij verdedigden als team niet scherp genoeg. Wij verliezen met duidelijk verschil, maar op het laatste moment met een doelpunt verschil verliezen is ook niet fijn.’

Assistent-coach Maartje Paumen (MOP) met aanwijzingen voor de speelsters van MOP. Foto: Koen Suyk

Het spandoek in Bloemendaal gaf gelet op de uitslag inspiratie voldoende. Foto: Koen Suyk