Nederlands A: sterke eerste helft genoeg voor de meisjes

Vandaag begint voor Nederlands Jongens en Meisjes A het EK in het Spaanse Santander. De jongens wonnen ruim van Ierland met 6-0, waarna de meisjes aan een sterke eerste helft genoeg hadden voor de overwinning.

Nederlands Meisjes A – Spanje 4-0

De eerste kans van de wedstrijd was voor Spanje, maar Zoë van den Barselaar kon de bal met de stick wegwerken. Een goeie aanval over rechts leverde uiteindelijk de openingstreffer op voor de meiden van bondscoach Erik van Driel: de bal kwam voor het doel, waarna Bente van der Veldt de bal vrij kon inschieten.

Nog in het eerste kwart maakte Noor Omrani, dit seizoen topscorer in de landelijke jeugd, haar eerste van het toernooi. Op de rand van de cirkel draaide ze weg van haar tegenstander om de Spaanse keepster te verschalken met een backhandschot.

Een vloeiende aanval via Omrani leverde vervolgens net geen doelpunt op, maar de speelsters konden met een positief gevoel het tweede kwart in. In het tweede kwart gebeurde er een stuk minder, maar toch was het Sosha Benninga die de 3-0 hoog in het doel tipte.

Een paar minuten later was het Noor de Baat die een afgeslagen strafcorner met een stuit binnenschoot. Na de rust kwam Spanje iets beter in de wedstrijd, zonder echt grote kansen te creëren. Aan de anders kant had Luna Fokke de kans om ook te scoren, maar maakte de hoek iets te klein. Verder werd er niet gescoord, waardoor het 4-0 bleef voor Nederlands meisjes A.

‘4 Bente van der Veldt
’13 Noor Omrani
’25 Sosha Benninga
’27 Noor de Baat

Bron: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Nederlands Jongens A – Ierland (6-0)

Nederlands jongens A trapte het Europees kampioenschap af met een een ontmoeting met Ierland. De mannen van bondscoach Bas Bruin bleken een maatje te groot voor de Ieren en wonnen met 6-0. Al na twee minuten kwam Oranje op voorsprong: Olivier van Tongeren mocht aanleggen voor een strafbal en maakte geen fout. In het tweede kwart liep Nederland flink uit, door drie doelpunten in een paar minuten. Eerst verdubbelde Bram van Battum de voorsprong, waarna Jim van de Venne en Nick Doeser de stand na twintig minuten spelen al op 4-0 brachten. In datzelfde kwart scoorde Van Tongeren zijn tweede van de wedstrijd, dit maal uit een strafcorner. In het derde kwart was het Valentijn Charbon die succesvol was vanaf de rand van de cirkel en de eindstand van 6-0 aantekende.

‘2 Olivier van Tongeren 1-0
’18 Bram van Battum 2-0
’19 Jim van de Venne 3-0
’20 Nick Doeser 4-0
’27 Olivier van Tongeren 5-0
’33 Valentijn Charbon 6-0

Bron: Steven van Battum